Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Cosco Shipping Leo' gemisi deneme seyrinde çarpıştı
COSCO'nun 20.000 TEU konteyner gemisi deneme seyrinde bir başka gemi ile çarpıştı. Seanews Turkey'de yer alan habere göre, COSCO'nun yeni süper gemisi, sadece 2 günden beri deneme seyirlerine çıkıyordu ve resmen faaliyete geçmemişti.

Geçtiğimiz günlerde, yabancı basın mensuplarının son raporuna göre, 29 Mart günü öğleden sonra, 20.000 TEU'luk Cosco Shipping Leo gemisi, Doğu Çin Denizi'nde çelik yüklü MERCURY TRIUMPH isimli bir kargo gemisi ile çarpıştı.

Ulaşan haberlere göre, konteyner gemisinin muhtemelen 23 Mart'ta adlandırma törenini tamamlayan ve 27 Mart'ta duruşmaya başlayan COSCO SHIPPING LEO olduğu tahmin ediliyor.



MERCURY TRIUMPH kargo gemisinin ciddi şekilde hasar gördüğü ve COSCO SHIPPING Leo gemisinin sancak başomuzluğu kısmından hasar gördüğü bildirildi.

Olay sırasında, o sırada COSCO SHIPPING LEO'da 150 kişi vardı, ancak neyse ki herhangi bir can kaybı olmadı. COSCO SHIPPING LEO kazadan sonra tecrübe seyrine devam etti.



Bir hafta önce, 22 Mart'ta COSCO SHIPPING LEO'nun adlandırma törenini tamamladığını ve 20.000 TEU süper büyük konteyner gemisi olduğunu ve COSCO DENİZCİLİK filosuna katılacağı açıklanmıştı.

İstatistiklere göre, yeni nesil ultra büyük konteyner gemilerinin tipik bir temsilcisi olarak, bu tip gemi, Nantong COSCO Shipping Kawasaki tarafından bağımsız olarak geliştirilen yeni nesil bir gemidir. 400 metre uzunluğunda, 58.6 metre genişliğinde, 30.7 metre derinliğinde ve maksimum 197.000 ton yük kapasitesi ile, dünyanın en uzun gemilerinden biridir.

COSCO DENİZCİLİK LEO'nun başlangıçta 27 Mart'ta bir deniz denemesi başlatması ve 10 Nisan'da COSCO denizcilik sevkıyat filosuna katılması planlandı. İlk Avrupa-Akdeniz rotası COSCO Tersanesi'ne ilk geminin “COSCO Seaborne Aries” isimli gemisiyle birlikte yerleştirildi: Avrupa 3 hattı (AEU3 hattı).

Kapasite yükseltmesinden sonra COSCO Konteyner Hatları,% 60'ın üzerinde bir artışla 11.000TEU AEU3'e sahip olacak. AEU3 hattı, Yunanistan'ı Pire, Hollanda, Rotterdam (Çift), Almanya ile Hamburg ve Belçika ile Antwerp ile bağlamaktadır. Kuzey Çin, Doğu Çin ve Güneydoğu Asya'da Akdeniz ve Kuzeybatı Avrupa için hızlı ve istikrarlı hizmetler sunmaktadır.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 02.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDEN Denizcilik ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 DELTA Marine Yach..
 NAKLET Ticaret Lt..
 MUÇO Yatçılık San..
 BURTRANS Shipping
 YELKEN Denizcilik
 HANMAR Denizcilik
 AZAK Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim