Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Profesöre AB'nin Prestij Ödülü
Strathclyde Üniversitesi Denizcilik Mühendisliği Bölümü'nden Profesör Osman Turan su bazlı taşımacılık alanında Avrupa kıdemli araştırmacı ödülünü kazandı.

Denizcilik Mühendisliği Bölümü'nden Profesör Osman Turan, AB araştırmalarına ve özellikle de SEAHORSE projesine olan katkılarından dolayı Transport Research Arena VISION kıdemli araştırmacı ödülüne layık görüldü.





SEAHORSE projesi - İnsan Odaklı Esnek Taşımacılık Ortamı Sağlayarak Taşımacılıkta Emniyet Geliştirmeleri - havacılık endüstrisinin titiz standartlarını alarakticari taşımacılıkta en iyi uygulamayı ortaya koymaya çalışıyor.

AB'nin 7 Çerçeve Programı kapsamında finanse edilen proje, dokuz Avrupa ülkesinden 13 önde gelen akademik, endüstriyel ve profesyonel ortakları bir araya getirdi - İskoç feribot operatörü Caledonian MacBrayne (CalMac) ve dünya lideri klas kuruluşu Lloyd's Register bunlar arasında.



Emniyetten ödün vermeden, sistemlerin sorunların üstesinden gelebileceğini kabul eden, dayanıklılık konseptine dayanan proje, emniyet kültüründen, bir dizi alanda en üst düzey emniyet sağlamak için basit sistemler geliştiriyor ve kuruyor..Bunlar, Standartlaştırılmış çalışma prosedürlerine yönelik eğitim, kontrol listeleri ve insan faktörü.

SEAHORSE genel koordinatörü Profesör Turan şunları söyledi: “Bu ödül, denizcilik sektörü üzerinde zaten bir etkisi olan bu yenilikçi proje üzerinde çalışan tüm ekip üyeleri için harika bir sonuç”.

Proje, denizcilik sektöründe ilk defa, Standart İşletim Prosedürlerini (SOP) takip etmek yerine gemide taşımacılık işlemlerinde geçici çözümler gerçekleştirdi. Strathclyde, sadece denizcilik sektöründen değil, aynı zamanda havacılık sektöründen de büyük ilgi gören yeni bir online Prosedür İyileştirme Sistemi geliştirdi.

SEAHORSE metodolojileri ve araçları, feribotlar, konteyner gemileri, offshore ağır vinç gemileri, LNG, petrol, kimyasal tankerler, dökme yük gemileri ve kruvaziyer gemilerinden oluşan 150'den fazla gemide ve bir dizi nakliye şirketi tarafından uygulanmakta ve kullanılmaktadır.

Örneğin, denizcilik sektöründe ilk kez SEAHORSE projesindeki bir partner olan CalMac Ferries ltd, Airbus’un kontrol listesi ilkelerine ve formatına dayalı bir kalkış ve varış öncesi kontrol listesi geliştirdi. Bu, şu anda büyük gemilerin onunda emniyet performansı üzerinde önemli bir etkisi olan uygulanmaktadır.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 26.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAKER Turizm Otel..
 ORSA Tanker İşlet..
 ARTI Gemi Kiralam..
 CTM Denizcilik
 MS Denizcilik ve ..
 DOĞRU Denizcilik
 İSKOMARİNE Denizc..
 MİRA Denizcilik
 KONVOY Denizcilik
 AYKOP Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim