Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
‘Kılavuz Kaptanlar Haftası’ törenle başladı
Her yıl düzenlenen Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası kapsamında İstanbul İnciburnunda bulunan Kaptan Fahrettin Aksu kılavuzluk istasyonunda tören düzenlendi.

Törene; IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kılavuzluk Şube Müdürü Soner Selimoğlu, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erken Dereli, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Saim Oğuzülgen,GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Başkanı Baybora Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı İlker Meşe, Deniz Emniyet Derneği Kurucu Başkanı Cahit İstikbal, Baş Kılavuz Kaptanlar, kılavuz kaptanlar katıldı.



Saat 10:00 da başlayan törende önce saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Saim Oğuzülgen konuşma yaptı. Oğuzülgen konuşmasına meslek şehitleri ve önceki gün hayata gözlerini yuman Emekli Oramiral Özden Örnek'e Allahtan rahmet dileyerek başladı. Kılavuz Kaptanlığın dünyanın en eski ve zorlu mesleği olduğuna dikkat çeken Oğuzülgen aynı zamanda bu yılın Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğinin kuruluşunun 50. yılı olduğunu belirtti.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Kapt. Kamil Mamat'da törende söz aldı ve Kılavuz Kaptanlar Haftasını kutladı meslek şehitleri ve tüm şehitlere rahmet diledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardımlaşma Vakfı (DEFAV) Başkanı İlker Meşe, törende yaptığı konuşmada vakıf olarak her zaman bütün mezunların yanlarında olduklarını belirtti ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) işbirliği içinde çalışıp sorunları çözüme ulaştıracaklarını söyledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Başkanı Baybora Yıldırım törende konuştu. Kılavuz Kaptanlar Haftasını kutladı.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Müh. Feramuz Aşkın törende bir konuşma yaptı. Aşkın konuşmasında önceki gün hayatını kaybeden Oramiral Özden Örnek ve tüm meslek şehitleri için taziyelerini bildirdi, Özden Paşa'nın kumpas davalarında yaşadığı zorluklara değindi. Feramuz Aşkın; tüm yaşamında savunduğu değerlere tamamen ters bir kumpasla karşı karşıya kalan, 44 ayını zindanlarda geçiren, sağlığını kaybeden Özden Paşanın aslında o zamanlar yanında olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli törende konuşma yaptı. Dereli konuşmasında "söylemezsem bana dert olacak" dedi ve Kılavuz Kaptanlar Haftasında, haftanın başlangıçi için düzenlenen törene, kılavuz kaptanların bağlı olduğu devlet kurumunun katılmamasını anlayamadığını belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da bir konuşma yaptı. Kıran; meslektaşlarını ve şehitlerini unutmayan derneklerin ve kuruluşların ebediyete kadar yaşayacağını düşünüyorum dedi. Boğazdan bu tören sırasında bile geçen birçok gemi gözlemlediğini söyleyen Kıran, kılavuz kaptanların boğazlardan bu büyük gemileri güvenle geçirmesinin uzmalık isteyen bir iş olduğunu belirtti. Kendisinin kılavuz kaptanlığı; "tıpta uzmanlık" gibi kaptanların uzmanlık statüsü olarak gördüğünü ifade eden Kıran Kılavuz Kaptanlar Haftasını kutladı ve başarılar diledi.

Törende daha sonra denize çelenk bırakıldı.







Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 01.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTKUM Denizcilik
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 YELKEN Denizcilik
 BAASE & ELSEK
 GRAND OCEAN
 EMEK MARIN Ltd. S..
 PRUVA Denizcilik ..
 DOĞRU Denizcilik
 USTAOĞLU Denizcil..
 MASTER Petrol
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim