Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İtalya’daki göçmen faciasında ABD gemisi yardıma gitmemiş
Libya’dan İtalya’ya giden göçmen teknesinin battığı ve 76 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturmada skandal bir gerçek ortaya çıktı. Göçmen teknesinin yardım sinyali gönderdiği ABD Donanmasına ait bir geminin yardıma gitmediği belirtiliyor.



ABD Başkanı Trump, göreve geldiği andan itibaren göçmenler konusundaki tavrı ile birçok defa eleştirilerin hedefi olmuştu. Seçim kampanyası döneminde Meksika sınırına duvar örme sözü veren Trump, son dönemde ise göçmenlere karşı sınıra asker yığması nedeni ile eleştiriliyordu.

İtalya’da bir göçmen teknesi kazası ile ilgili yürütülen soruşturmada ortaya çıkan skandal, Trump’ın göçmen karşıtı politikasının en uç örneği olabilir.

Libya’dan İtalya’ya doğru giden ve çoğunluğunu Libyalı kaçak göçmenlerin oluşturduğu 117 kişinin bulunduğu tekne Sicilya açıklarında batmıştı. Geçtiğimiz haziran ayında meydana gelen olayda 76 kaçak göçmen hayatını kaybederken, 42 kişi ise İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

İtalya adli makamlarının olay ile ilgili başlattığı soruşturmada büyük bir skandal ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, tekne batmadan önce çevrede bulunan bir ABD gemisine yardım sinyali gönderildi. USS Trenton adlı ABD Donanmasına ait gemi ise yardım sinyaline yanıt vermedi. Görgü tanıkları, gemi su almaya başlarken yardım sinyalinin gönderildiğini ancak bir yanıt alınamadığını belirtti. USS Trenton adlı gemi, içinde 117 kaçak göçmenin bulunduğu gemiye battıktan sonra müdahale etti.



“BİZ YAKLAŞTIKÇA YÖN DEĞİŞTİRDİKLER”

İfade veren bir görgü tanığı olay ile ilgili “Gemiyi gördük, çok uzakta değildi”. Amerikan bayrağını gördük. Hepimiz hala gemideyken bizi kurtarmışlarsa, 76 kişi ölmeyecekti” dedi. Bir başka görgü tanığı ise, gemi su almaya başladıktan sonra bir saat boyunca ABD gemisinin dikkatini çekmeye çalıştıklarını ancak, gemiye yaklaştıkça ABD’lilerin yön değiştirdiğini söyledi.ABD Donanması ise konu ile ilgili iddiaları reddettiğini açıkladı.




Kaynak: Yeniçağgazetesi
Eklenme tarihi: 12.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 TUZLA Tersanecili..
 MCE KARGO
 ER Gemicilik
 PEARL NAVAL
 TURGUT OKAN Deniz..
 MARVEL Uluslarara..
 YALTUR
 MARMARA Deniz Taş..
 SALMAKİS Turizm Y..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim