Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kapt. Ayşe Aslı Başak Norveç’in ''İzlenecek 10 Başarılı Kadın'' listesinde
Norveçli genç denizci profesyonellerin oluşturduğu YoungShip Oslo derneği tarafından küresel alanda Denizcilik sektöründe uluslararası başarı göstermiş 40 yaş altı genç kadın profesyonellerin seçildiği “İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesine bu yıl Türkiye’den ilk defa Kapt. Ayşe Aslı Başak seçildi.



Denizcilik sektöründe “kadın” farkındalığının artırılması amacıyla Norveç’te düzenlenecek Nor-Shipping etkinliğine özel, Nor-Shipping yönetimi ve Norveçli genç denizci profesyonellerin oluşturduğu YoungShip Oslo tarafından küresel alanda Denizcilik sektöründe uluslararası başarı göstermiş 40 yaş altı genç kadın profesyonellerin seçildiği “İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesine bu yıl Türkiye’den ilk defa Kapt. Ayşe Aslı Başak seçildi.

“İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesi Nor-Shipping etkinliğine özel, küresel Denizcilik sektörünün gelecekteki başarılı lider ve rol modelleri olma potansiyeli olan, bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atmış, yetenekli, mesleğine tutkuyla bağlı, zeki ve genç kadın denizci profesyonellerin aday gösterilerek, mesleğinde başarılı uluslararası jüri tarafından değerlendirilmesiyle belirleniyor. Bu yıl da birbirinden başarılı genç kadınlar arasında bir Türk isim olarak Kapt. Ayşe Aslı Başak yer alacak.



“İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesi ödül töreni 5 Haziran akşamı Nor-Shipping kapsamında yapılacak olan Youngship Oslo etkinliğinde Oslo’da gerçekleşecek. Bu değerlendirmeyi yapan jüri üyeleri arasında ise Norwegian Car Carriers CEO’su Olav Sollie, Nor-Shipping Teknoloji ve Sürdürülebilirlik Direktörü Silje Bareksten, WISTA International Başkanı ve Tototheo Maritime CEO’su Despina Theodosiou, Simonsen Vogt Wiig ortağı Erlend Lous, Norwegian Hull Club CEO’su Hans Christian Seim ve DOF Subsea ASA Başkan Yardımcısı Marianne Mogster bulunuyor.

İlk olarak 2017 yılında verilmeye başlanan “İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesi duyurusu Nor-Shipping süresince tüm etkinliklerde ulusal ve uluslararası görsel ve yazılı basında yer alacağından dünya denizciliğinde oldukça önemli v eses getirici bir etkinlik olma özelliğinde.



Kapt. Ayşe Aslı Başak kimdir;

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden yüksek onur derecesiyle mezun olan Kapt. Ayşe Aslı Başak gemi ve karadaki profesyonel tecrübesinin yanı sıra, Denizcilik sektöründe TMMOB GEMİMO ve İTÜ DEFAMED’de aktif olarak yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği de yapmıştır. Türk denizciliğinin en büyük organizasyonu Yakamoz’un oluşturulmasında da gönüllü olarak görev yaparak uluslararası alana taşınmasında en büyük role sahiptir. 5 yıldan fazladır WISTA üyesi olan Kapt. Ayşe Aslı Başak aynı zamanda uluslararası alanda IMO’nun Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde gerçekleşen “Denizde Kadın” konferanslarında Türk kadın denizcileri temsilen akademik çalışmalar sunmuş, Türk kadın deniz emekçilerinin uluslararası alanda ve literatürde daha fazla yer edinmesiyle ilgili çalışmalar yapmıştır. Sektördeki pek çok başarısının yanı sıra Deniz Ticaret Odası tarafından da TOBB bünyesinde “Genç Girişimciler Kurulu”na aday gösterilerek Networking Grubu Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir.

Mid-Ship Chartering & Logistics bünyesinde Fransa ve Belçika limanları hurda ve demir çelik yüklemelerinden sorumlu “Liman Kaptanı” olarak görev yapan Kapt. Ayşe Aslı Başak, Mid-Ship Group’un ilk kadın kaptanı olarak operasyonel görevlerine devam etmektedir. Mid-Ship İstanbul, %50’den fazla kadın istihdamı ve kadın organizasyonlarına yaptığı katkılarla Denizcilik sektöründe örnek bir şirket olmaya devam ediyor.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 17.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ Destek
 O.D.G.I. SHIPPING
 ERENLER Denizcili..
 ICM Havacılık A.Ş
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 ÖZGÜN Company
 ATA Holding A.Ş.
 POYRAZ Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim