Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Royal Caribbean’a 750 bin dolarlık dava
Royal Caribbean's Harmony of the Seas gemisi ile geziye çıkan Lewis Masotti ve eşi Judith Masotti ihmalden dolayı Royal Caribbean'e 750.000 $ 'lık dava açıyorlar. Geminin sağlık personelinin Lewis Masotti’nin kateter ve idrar torbasını doğru yerleştirmiyerek, 85 yaşındaki yolcuya hayati tehlike yaşattıkları belirtiliyor.



Royal Caribbean'e Masottiler yapılan ihmalden dolayı dava açan Masottiler, sağlık personelinin kateteri doğru yerleştiremediğini ve hayati tehlikeyi gördüklerinde sorunu çözmek için uygun adımları atmadığını belirtiyorlar.Çiftin avukatı Glenn Holzberg, "Doktorlar, Lewis'in ciddi yaşamsal işaret değişikliklerini fark etmeli ve bir şeyler yapmış olmalıydı, ancak çok geç fark ettiler. Royal Caribbean'e 750.000 $ 'lık bir ön talep talebinde bulunduk. Şirketi henüz yazılı olarak cevap vermedi” dediler.

REVİRE BAŞVURDU

Profesyonel golf geçmişi olan 85 yaşındaki Lewis Masotti, gemide birkaç gününü mini golf sahasında geçirdikten sonra havuz kenarında dinlenmek için uzandı. Ancak beş aydan beri kullandığı, yerinden oynayan kateter ve idrar direnaj torbasını yerine takmakta zorlandı. Yardım amak üzere geminin revirine giderek sağlık ekibine başvurdu.

FAZLA KAN AKTI

Bundan sonrasını Lewis Masotti’nin eşi Judith Masotti New Times'a şöyle anlatıyor:“Gemideki doktor kateteri yerleştirdi. Ancak takarken daha önce hiç olmadığı kadar kan aktı.Eşim beş aydır kateteri kendi kendine yerleştiriyordu. O yerleştirirken hiç bir zaman bir damla kan akmadı. Bunun üzerine doktora ne olup bittiğini sordum. Doktor, mesanesinde kan olması gerektiğini ve revir tekrar açıldığında saat 4'te geri geleceğini söyledi."

LEWIS REVIRDE ÇEKTIĞI SIKINTIDAN BIR GÜN ÖNCE MINI GOLF OYNADI

Lewis, eşi Judith Masotti'nin izniyle çektiği sıkıntıdan bir gün önce gemide minigolf oynadığını belirterek şöyle konuştu:

“Revirde kateterin kan akarak takılmasından sonra odamıza döndük. Ama öğlen sıralarında Lewis yattığı şezlongda çılgınca titremeye başladı. Bir hostesin ona kanepede yardım etmesi ve titremesini engellemek için üzerini battaniyeyle örttü. Doktor 4’te gelecekti. Daha fazla bekleyemedik ve revire 3.30’da gitmeye karar verdik.

HEMŞİRE KAN DOLU TORBAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Birisi eşimin revire götürmemize yardım etti. Ancak revirde sağlık personeli yoktu. Bir hemşire gelmesini yarım saat bekledik. Gelen hemşire direnaj çantasını kan dolu görünce şok oldu. Çantayı değiştirdiler. Eşimi revirde kontrol altında tutmaları gerekirdi. Ancak sonunda gece kalması için kabine gönderdiler.”

HAYATİ TEHLİKE İÇİNDEYDİ

Lewis o gece yemek yiyemedi, uyuyamadı ve ertesi gün sabah saat 6'da, karısı onu tekerlekli sandalyede ile revire geri götürdü. Lewis, artık yürüyemiyordu. Direnaj çantası tekrar kanla dolmuştu ve halsizlik içindeydi. Doktor daha onlara Lewis'in bağışıklık sisteminin çökmesiyle acı çektiğini ve mesanesini boşaltılamamasından dolayı ciddi bir kan kaybı yaşadığını söyledi. Doktor, Lewis'in hayati tehlike içinde olduğunu ve seyahat sigortası yaptırıp yaptırmadığını sordu. Judith, sigorta evraklarını almak üzere kabine giderken geminin hoparlöründen Lewis için ‘0 negatif’ kan arandığı anonsunu duydu.



MEKSIKA HASTANESINE GÖTÜRÜLDÜ

Gemi Meksika’nın Cozumel limanına demirleyince Lewis ambulansla Costamed hastanesine götürüldü. Buradaki doktorlar, bilgisayarlı tarama yaptılar. Tarama sonucu Royal Caribbean doktorunun Lewis'in kateterini mesanesine yerleştiremediği ortaya çıktı. Kateteri yerleştirirken idrar yolunu deldiği için büyük ölçüde kan kaybı yaşandığını belirlendi. Meksika’da yapılan ilk tedavi sonrası evine dönen Lewis hastanede aylarca süren tedavi sonrası artık bastonla yürür hale geldi. Ancak artık hayatı eskisi gibi değil.

SEYAHAT YASAKLANDI

Lewis, “Doktorlar, her yıl kardeşimi görmek için New York’a gidiyordum. Ancak doktorlar uçaga binmeme izin vermiyorlar. Seyahate çıkamıyorum ve en önemlisi golf oynayamıyorum” diyor. Lewis artık kalıcı bir katetere sahip ve karısı evde hemşire bulunduruyor.




Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 24.06.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEN-TA Denizcilik
 BEY Denizcilik
 ARYA SHİPYARD CO.
 ÖZDADAYLILAR deni..
 ARIF KALKAVAN
 YILTUR Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 EFYA Denizcilik N..
 ULUSOY Denizyolla..
 BURAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim