Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
10 Türk gemici Nijerya’da kaçırıldı
Paksoy-1 isimli Türk bayraklı gemi Nijerya açıklarında saldırıya uğradı. Gemide bulunan 18 Türk personelden 10’u korsanlar tarafından rehin alınarak götürüldü. Kalan 8 personel gemiyle birlikte serbest bırakıldı. Gemide kalan 8 Türk personel gemiyi güvenli bir bölgeye götürdü.



Ateş açarak gemiye çıkan saldırganların kaçırdığı 10 Türk gemi personelinin nerede tutuldukları henüz bilinmiyor ancak Türkiye kurtulmaları için girişimlere başladı.

Korsanların serbest bıraktığı 8 Türk personel gemiyi güç koşullarda Gana’nın tema Limanına ulaştırmayı başardı.



Gemiden gelen görüntülerde Köprüüstü camlarında ve duvarlarında kurşun delikleri göze çarpıyor.

Saldırıdan sonra, serbest bırakılan 8 personel ile geminin güvenli bir bölgeye götürüldüğü esnada çekilen görüntülerde bir gemi personelinin konuşmaları yer alıyor;
“Gemimizin vaziyeti budur, tüm personel yorgun bitkin, sırayla vardiya tuttuk, gemiyi sağ salim güvenli bir limana ulaştırma amacındayız. Allah yardımcımız olsun.”



TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Kaçırılan 10 Türk denizci için Türkiye derhal harekete geçti.



Ak parti sözcüsü Ömer Çelik Kaçırılan Türk denizcilerle ilgili açıklamada bulundu;

“Dışişleri bakanlığımız ve istihbarat birimlerimiz konu üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyorlar, şu anda size bu yürütülen faaliyetlerin ve operasyonların selameti açısından ayrıntılı bilgi veremeyeceğim, odaklandığımız tek şey o gemideki kardeşlerimizin hayatını kurtarmaktır. Bir an evvel sağ salim kurtulmalarını diliyoruz”

FİRMA SAHİBİ OLAYI ANLATTI

“Paksoy-1” isimli geminin sahibi olan Kadıoğlu Denizcilik” firmasının ortaklarından Numan Paksoy gemide neler yaşandığını anlattı. Geminin Kamerun'da yükünü boşalttığını, Fildişi Sahillerinde seyir halindeyken saldırıya uğradığını söyledi.



Numan Paksoy yaptığı açıklamada;
“10-12 kişi kadar silahlı korsan 2 ayrı tekneyle gelmişler, gemiyi silahla taradıktan sonra gemiye çıkarak personeli etkisiz hale getirmişler. Öldürmeyecek şekilde hareket etmişler, hiçbir yaralanma ya da can kaybı yok, saldırıdan kurtulan personel gemiyle birlikte Gana’nın Tema şehrindeler, sağlık durumları iyi.”
dedi.

Paksoy-1 gemisi şu anda saldırıdan kurtulan 8 personeli ile birlikte Gana’nın Tema şehri açıklarında demir atmış durumda.

*****************

Gemipersoneli.com olarak;

Bütün denizciler adına, saldırıdan kurtulan 8 denizcimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kaçırılan 10 denizcimizden acilen iyi haberler gelmesini bekliyoruz.

Kaçırılan denizcilerin ailelerinin metanetli olmasını ve kesinlikle sağ salim evlerine döneceklerinden emin olmalarını, panik ve endişeye kapılmamalarını önemle tavsiye ederiz.

“Paksoy-1” gemisinin sahibi olan “Kadıoğlu Denizcilik” firması sektörün en güvenilen firmalarından biridir. Sahiplerinin ne kadar hassas ve duyarlı oldukları herkes tarafından bilinmektedir.

Gemi sahibi firma yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu süreçte açık ve bilgilendirici oldukları için ayrıca teşekkürlerimizi iletiriz.




Kaynak: www.gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 17.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Herkes tedbirli olsun devami gelecek
Herşeyden önce gokten tas dusse ben sebebini ve nedenini sorgularim.nijeryada illegal yada dışı faaliyet gosyeren boko haram amerikan istihbaratı tarafından yonetilen bir örgüt.son bu saldirganlar fidye icin gemi kaciriyordu,neden gemiyi ve tum personeli almadi,burda fidyeden korsanliktan ziyade bi mesaj var.son zamanlarda turkiye tum baskı tehditlere ragmen dogru,yanlis olsada yalpaliyarak da gitse kendi canının istedigi yönde gitmeye calismaktadir.amerikanin gelecek yuzyillik senaryoda turkiyeye verdiği figuranlik rolünü oynamaya istekli olmamasi,amerikayi kizdiriyor..turk bayraginin oldugu her yerde bu saldirilar artacak.amerika dunyanin her ücra kosesinde turkiyenin kuyruguna basacaktır...önümüzdeki 2 yil bu boyle gidecek taaki kipris düğümü çözülene dek..armatorlerin yabanci bayrak cekmeleri bu gecis donemi icin ben dogru oldugunu öngörüyorum. Cunku turk gemisi,turk bayragi heryerde hedef olacaktir.sonumuz hayrola insallah.turkiye biran önce kibrisi federasyona dönüştürüp turkiyeye bağlamalı,kktc nin taninma sorununu asip burda yanina rusya,cin gibi dev ülkelerle işbirliğine gitmeli,yoksa akdeniz münhasır ekonomik alan paylaşımında masaya oturacamiz tek bir ulke yok.suriye,israil,rum,yunan,misir,alayi akdenizde amerika tarafindan karsimiza konumlandirilmistir....

Yazan: Alparslan bozkurt - 17.07.2019 17:08:15




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞUHAN Denizcili..
 AVŞA Denizcilik İ..
 DENİZ-AY Denizcil..
 BOYBEYİ Denizcili..
 CANMAR Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ALFA tanker & ACM..
 ALYANS Denizcilik
 ÇİFÇİLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim