Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Karadeniz’de kömür yüklü gemi battı: 2 ölü, 2 kayıp
Ereğli açıklarında fırtınaya yakalanan Panama bandıralı ‘Ogan Bey’ gemisi yük kayması sonucu yan yattı. Can pazarı yaşanan gemideki 12 mürettebat kurtarma botuna binmeyi başardı. 2 Ukraynalı öldü. 2 gemici hala kayıp.

Rusya’dan Çanakkale’ye kömür taşıyan Ogan Bey adlı yük gemisi gece saat 02.30 sıralarında Zonguldak’tan 8 mil açıkta fırtınaya yakalandı. Yük kayması sonucu yan yatan gemi su almaya başlayınca SOS verdi. 8’i Türk toplam 16 mürettebat denizin ortasında ölümle burun buruna geldi.

Hızla batmaya başlayan gemiden atlayan 8 gemici, denize attıkları bota ulaşmayı başardı. Yaklaşık 2 saat fırtınada denizin ortasında yardım bekleyen denizcilerin imdadına Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yetişti. Havadan da bir helikopterin ve bir başka geminin katıldığı kurtarma çalışmalarında toplam 12 mürettebat kurtarıldı.

Kurtarılmayı bekledik

Gemi ile birlikte denize gömülen Ukraynalı 67 yaşındaki Dmyto Vadyonka ile 52 yaşındaki Sergo Vıdcharadze’nin cesetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın botu ile karaya çıkarıldı. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kayıp olan mürettebat Erkan Demirbaş ile David Tchceıshıl’i arama çalışmaları Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinatörlüğünde 2 romorkör ve 1 helikopter ile devam ediliyor.

Kurtarılan 12 mürettebat, sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık sorunu bulunmayan Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Erdal Sümer, Selçuk Öztaç, Ziya Kotan, Haluk Düşer, Cevdet Çelik ile Ukraynalı Oleksandr Kaplıçhenko, Velourçk Oleksandr, Medynslayi Ondçii, Kutsal Anatoli, Star Çhenko, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

3 dakikada batmaya başladı

Geminin aşçısı Cevdet Çelik, Sinop’a doğru yol alırken fırtınaya yakalandıktan sonra kaptanın gemi sahibini aradığını belirterek bu dakikadan sonra yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Kaptan geminin sahibini aradı, hava şartlarının çok kötü olduğunu bildirdi. Gemini sahibi Ereğli Limanı’na dönmemizi istedi. Daha güvenli olduğunu düşünerek Ereğli Limanı’na giderken gemi su almaya başladı. Herşey çok hızlı oldu. Gemideki botu denize attık. Daha sonra hepimiz suya atladık. Bota ilk ben çıktım. Ardından da üzerlerinde can yelekleri bulunan arkadaşlarımı çektim. 4 arkadaşımız bota binemedi sanırım. Sonra çaresiz bottan geminin batmasını izledik. Yaklaşık 1- 2 saat denizde kurtarılmayı bekledik. Ben ve 9 arkadaşım, sahil güvenlik botu tarafından, 3 arkadaşımız da Sude- Es adlı ticari bir gemiyle karaya çıkarıldık. Öleceğimizi sandık. Kurtulduğumuz için mutluyum.”

Kurtarılan personelden Selahattin Öztaş (28), geminin sancak tarafındaki ambar kapaklarının su almaya başladığını belirterek, “Gemi, 3 dakika gibi kısa sürede batmaya başladı. Üzerimizi bile değiştirmeye fırsat bulamadık” dedi. Ziya Kotan da (31) suya düştüklerinde geminin pervanesinin kendilerini çekmeye başladığını, pervaneye kapılmaktan çok korktuklarını söyledi.

Ogan bey gemisi
Yapım yılı: 1971 yapımı
Uzunluk: 136.8 metre
Ağırlık: 5 bin 547 groston
Sahibi: DARYA Shipping

Hayfa’da gemi battı: 12 kayıp

Bir İsrail firmasına ait yük gemisi Hayfa açıklarında battı. Gemi mürettabatından biri kişi kurtarıldı, kaybolan 12 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. İsrail ordu radyosunun verdiği habere göre, Yunanistan’dan gelen ve Hayfa limanına doğru yol alan “Salla 2” adlı yük gemisi, gece saat 02.00 sularında limanın 80 km açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Gemiden o saatlerde sinyaller alındığı, bunun üzerine bölgedeki NATO gemilerine durumun bildirildiği ve NATO gemilerinin mürettebattan bir kişiyi kurtardığı da kaydedildi. Sahil güvenlik gemilerinin, kayıp denizcileri aramaya devam ettiği belirtiliyor.

Türkiye’de heyecan yarattı

Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri,Yunanistan’dan İsrail’e tuğla taşırken Hayfa Limanı açıklarında batan “Salla 2” adlı yük gemisinin Türk bayraklı olduğunun iddia edilmesi üzerine İsrail’in ilgili birimleriyle temasa geçti. Batan geminin, Togo bayraklı, mürettebatının ise Ukrayna asıllı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Vatan
Eklenme tarihi: 13.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HUG Denizcilik
 LIGHTTOURS Seyaha..
 VERA Denizcilik
 LİDER Gemi işletm..
 GÖKALP Denizcilik
 CEVAHİR Kara ve D..
 ALASONYA Denizcil..
 STFA Deniz İnşaat
 KARE Eğitim Ltd v..
 NİSA Uluslararsi ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim