Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Fransa ile Türkiye arasındaki gemi krizi NATO’ya taşındı
NATO, Fransa’nın Akdeniz’deki fırkateyninin Türk gemilerince taciz edildiği iddiasını soruşturacağını duyurdu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türk deniz kuvvetlerinin, müttefiklerin Akdeniz’deki denetleme girişimine yanıt vermediği” yönündeki suçlamanın NATO savunma bakanları toplantısında Fransa tarafından gündeme getirildiğini belirterek “Ne olduğuna tam açıklık kazandırmak üzere NATO askeri makamlarının soruşturma başlatacağını” kaydetti.

Fransa, iki Türk fırkateyninin eşlik ettiği Tanzanya bandıralı “Çirkin” adlı kargo gemisini, Libya’ya silah taşıyarak BM’nin ambargosunu ihlal ettiği şüphesiyle arama girişiminde bulunduğunu ve Türk fırkateynlerinin Fransız fırkateyni Courbet’i “son derece saldırgan” bir şekilde engellediğini ileri sürmüştü. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, dün yaptığı açıklamada 10 Haziran tarihinde yaşanan olayda, Türk fırkateynlerinin Fransız “Courbet”e üç kez “radar aydınlatması” yaptığını belirterek “Türk denizcilerin olay sırasında kurşun geçirmez yelekler giyerek hafif silahlarının arkasında durduğunu” kaydetti.

Bakan, “bu tür bir davranışın hiçbir gerekçesinin olamayacağını” söyleyerek “Bu çok ciddi olayın üzerine gidilmesi gerekir. Müttefiklerimiz endişemizi paylaşıyor. Çünkü NATO’daki sekiz Avrupalı müttefikimiz bana açık destek verdi” diye konuştu.

‘FRANSA’NIN ROTASI ŞAŞTI’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı adını verdiği askeri operasyonu sonrası Fransa’nın “rotasının şaştığını” belirtti. “Burada bizim gemilerimizi Libya’ya bir şey mi götürüyor diye yoklamaya çalışıyorlar. Bizim de orada gemilerimiz var. Sen NATO müttefikine böyle davranırsan karşılığını alırsın” dedi.

Hulusi Akar: Fransa'nın gemi tacizi iddiası tamamen gerçek dışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk donanmasının Fransız gemisini taciz ettiği" iddiası yalanladı. "Bilgi, belge, gemimiz ve karargahlarımızdaki tüm kayıtlar dikkate alındığında söz konusu iddianın tamamen gerçek dışı olduğu görülmektedir" diyen Akar, belgelerin NATO karargahındaki yetkililerle paylaşıldığını söyledi.

‘BAZI MÜTTEFİKLERİMİZ SUNİ GÜNDEM YARATIYOR’

“Bazı müttefiklerimizden siyasi amaçlarına hizmet edecek şekilde suni gündem yaratmak yerine mevcut usul ve esaslar çerçevesinde ittifakın dayanışma ruhuna uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Biz daima diyalog ve koordinasyondan yanayız” diyen Akar, “Ayrıca NATO yetkililerinin denizcilerimizin olay sırasındaki profesyonel ve ihtiyatlı yaklaşımından dolayı da teşekkür ettiklerini de hatırlatmak isterim. Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de ittifak içerisindeki görev ve yükümlülüklerinin bilincinde hareket etmiş ve etmektedir” ifadelerini kullandı.




Eklenme tarihi: 22.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APEKS Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
 PAK Kimya
 GÜRDENİZ Deniz na..
 GRUP Denizcilik S..
 GÜRMAR Denizcilik..
 ALYANS Denizcilik
 BORLU Çevik Akary..
 MIRAGE
 YILTUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim