Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Arkas’a 800 Milyon USD’lik kredi
Arkas Holding’e 800 milyon USD’lik refinansman kredisi için Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. liderliğinde 18 banka ile yapılan anlaşmanın imzaları İstanbul’da Arkas Holding ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş yöneticilerinin katılımıyla atıldı.



Ambarlı bölgesinde bulunan ve Türkiye’nin en çok konteyner trafiğine sahip özel limanı olan Marport , Türkiye’nin ilk ve tek otomotive özel ihtisas limanı olan Autoport ve Alman Duisport ortaklığıyla Türkiye’de ilk defa kara ve tren yolunu bir araya getirecek olan kombine kara terminali projesi Railport gibi limanları bünyesinde barındıran ve liman işletmeciliği alanında birçok ilke imza atan Arkas Holding; deniz, kara, demir, havayolu taşımacılığını entegre ederek sunduğu lojistik hizmetleri gibi ana iş kollarının yanında gemilere yakıt ikmalinden otomotive, sigorta hizmetlerinden bilgi sistemlerine ve turizme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Arkas Holding bir yandan yatırımlarına devam ederken diğer yandan da ekonomik konjonktüre uygun finansal önlemler alarak, bilançosunu güçlendirmeye devam ediyor. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin lider ve düzenleyici banka olarak yer aldığı sendikasyonda, HSBC Bank A.Ş., HSBC PLC., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.Ş., T.C.Ziraat Bankası A.Ş., T.Garanti Bankası A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., TSKB A.Ş., Denizbank A.Ş., Alternatifbank A.Ş., Akbank T.A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Burgan Bank A.Ş., Fibabanka A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Odea Bank A.Ş., Pasha Yatırım Bankası A.Ş., ve Aktif Yatırım Bankası A.Ş. de diğer katılımcılar olarak yer alıyor. Sözleşmenin hukuk danışmanlığını bankalar adına White & Case, Arkas adına ise Verdi Hukuk bürosu yaptı.

Arkas Holding Mali İşler Başkan Yardımcıları Cenk Sivrioğlu ve Orhun Alşan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. liderliğinde 18 bankanın katıldığı 800 Milyon USD’lik 1 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasının imza töreninde; Finans piyasalarının Arkas’a duyduğu güvenin bir göstergesi olarak kamu ve özel bankalardan oluşan bu kadar geniş katılımlı refinansman desteği sağlanabildiğini söyleyerek bankalara iş birlikleri için teşekkür ettiler.

İmza töreninde Arkas’ın ana iş kollarından denizcilik ve lojistik sektörlerinde öncü olmaya devam edeceğini belirten Sivrioğlu ve Alşan; Denizcilikte uluslararası konteyner taşımacılığında dünyanın en büyük 25 şirketinden biri olan Arkas’ın, güçlenen finansal yapısının desteği ile, bu alanda büyümesini sürdürerek Türkiye’nin dış ticaretine artan ivme ile hizmet sunacaklarını belirttiler. Geçen yıl Arkas Lojistik tarafından gerçekleştirmiş oldukları ve havacılık sektöründe dünyanın en büyük göçü olarak nitelendirilen İstanbul Havalimanı’na Türk Hava Yolları’nı taşıma projesine benzer nitelikteki konularda ülkemiz için katma değerler üretmenin Arkas için öncelikli hedefler arasında bulunduğunu söylediler.




Kaynak: karar.com
Eklenme tarihi: 22.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALTERNATİF Denizc..
 ALABANDA Deniz Ta..
 ALMEYDA
 OBA Den. Pet. İnş..
 OZKAN DENİZCİLİK
 MİNA Denizcilik v..
 FEYZ Denizcilik L..
 REGENCY Ship
 GRUP Asm
 JEDI Yacht
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim