Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Güney Kutbu’nda balina savaşı
Buzlarla kaplı Güney Kutbu denizleri, çevrecilerle ezeli ‘düşmanları’ Japon balina avcılarının yeni bir mücadelesine sahne oldu. ‘Sea Shepherd’ derneğinin militan çevrecilerinin uzay çağı teknelerini, engellemeye çalıştıkları Japon gemisi ikiye böldü. 6 çevreci kurtarılsa da 1.3 milyon dolarlık tekne sulara gömüldü.

BALİNA AVCILARIYLA ÇEVRECİLERİN SAVAŞI

Merkezi ABD’de bulunan Sea Shepherd (Deniz Çobanı) Derneği’ne bağlı ‘militan’ çevrecilerin uzay gemisini andıran trimaranı, balina avlamasını engellemek amacıyla taciz ettiği bir Japon teknesi tarafından batırıldı.

‘Ady Gil’ adlı 1.3 milyon dolar değerindeki sürat teknesi, buzlarla kaplı Güney Denizi’nde avlanan Japon balıkçıları taciz ediyordu.

Üzerine dümen kırdı

Bu taciz üzerine, balıkçı teknelerinden oluşan Japon filosunu koruyan güvenlik gemisi ‘Şonan Maru 2’, ‘Ady Gil’ üzerine dümen kırdı.

Geminin darbesiyle karbonfiberden yapılan çevreci teknenin ön tarafı paramparça olurken, Sea Shepherd aktivistlerinin üstüne de hortumla su sıkıldı. 6 mürettebat kurtarıldı ama, milyon dolarlık trimaran battı.

Bize kasten çarptılar

Çarpışma sırasında bir çevrecinin kaburga kemiklerinin kırıldığı ortaya çıktı. Grubun Avustralyalı lideri Jeff Hansen, “Bizim gemi tamamen durmuştu. Gelip kasten bindirdiler. Bu gerçek bir savaş demektir” dedi.

Japon yetkililer ise, çevreci militanların “sabotajları” sürdürdüğünü, söz konusu olayın ise bir kaza olduğunu öne sürdüler.

Balıkçılar, Ady Gil’in beş Yeni Zelandalı ve bir Hollandalı’dan oluşan mürettebatının, olay sırasında ‘Nisşin Maru’ adlı balıkçı teknesinin pervanesine halat dolamaya çalıştığını, gemicileri lazer ve koku bombasıyla taciz ettiğini öne sürüyor.

İşte biçme anı

Avustralya’nın güneyindeki Tasmanya adasının Hobart limanından Büyük Okyanus’un en güneyine Antarktika’ya doğru açılan Sea Spepherd’ın “Ady Gil” adlı gemisi, balina avcılarını kaçırabilecek güçte tuhaf sesler çıkarabilen aygıta sahip. Satte 50 knot ile oldukça süratli bir trimaran olan ‘Ady Gil’in Kaptanı Peter Bethune, denize açılırken, “Bu sular insanı sinirli yapabilen düşmanlarla dolu” demişti.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKUADEM Ltd Sti
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 SEALİON Shipping
 GRANDİ Gemi Kiral..
 SEA PIONEER Deniz..
 ALEYNA denizcilik
 AYGAZ A.Ş.
 HUG Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 MOBYDİCK Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim