Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Konteyner gemisi siparişleri rekor kırıyor: 6 yılın en yüksek seviyesi!
BIMCO, Mart ayında 15.000 ve üzeri TEU kapasitesi olan 45 ULCS (Ultra Geniş Konteyner Gemisi) tipi konteyner gemisi siparişi ve buna ek olarak daha küçük gemiler için 27 sipariş verilerek rekor kırıldığını bildirdi.



Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi BIMCO, yeni konteyner gemisi inşa siparişlerinin mart ayında yeni rekorlar kırdığını ve denizcilik sektörüne duyulan güveni ortaya koyduğunu belirtiyor.

Toplam sipariş dünya çapında 866.060 TEU'ya ulaştı!

BIMCO, Mart ayında 15.000 ve üzeri TEU kapasitesi olan 45 ULCS (Ultra Geniş Konteyner Gemisi) tipi konteyner gemisi siparişi verilerek rekor kırıldığını bildirdi. Ayrıca, aynı ay içinde daha küçük gemiler için 27 sipariş verildiğini ve toplam siparişin dünya çapında 866.060 TEU'ya ulaştığı bildirildi.

Keskin ve olumlu yönde toparlanma anlamına geliyor!

BIMCO'nun Baş Denizcilik Analisti Peter Sand, bunun konteyner taşımacılığı sektörü için piyasanın bütününde yaşanacak keskin ve olumlu yönde toparlanma anlamına geldiğine inandığını belirtti. BIMCO, konteyner taşımacılığı sektöründe yaşanan olumlu yönde toparlanmanın, yatırımcılar ve gemi sahipleri adına şu anda konteyener taşımacılığı dünyasında görülen güvene bir örnek teşkil ettiğini vurguluyor.

2020 yılında 995.000 TEU, 2021'in ilk çeyreğinde 1.398.000 TEU

2020 yılının tamamında toplam 995.000 TEU konteyner taşıma kapasitesine eşdeğer konteyner gemisi sipariş edilmişti. 2021'in ilk çeyreğinde sipariş edilen gemilerin konteyner taşıma kapasitesi, önceki yıllara göre altı yılın en yüksek seviyesine gelerek 1.398.000 TEU'ya ulaştı.

Ultra-Büyük konteyner gemileri uzun vadeli karın vazgeçilmezi!

Analist Peter Sand;"Bazı konteyner gemilerinin muazzam boyutları, Süveyş Kanalı'nın tıkandığı altı günü boyunca birçok kez sorgulandı. Çünkü bazıları gemilerin çok büyük inşa edilmesini, seyir güvenliğinden ve dolayısıyla tedarik zinciri güvenilirliğinden ödün verilmesi olarak görüldü. Ancak o zaman da söylediğim gibi, Ultra-Büyük konteyner gemileri, uzun vadeli karlılığı artırmak isteyen konteyner taşımacılığı endüstrisinde yaşanan tabiri caizse ''silahlanma yarışında'' tercih edilen en uygun silahtır." ifadelerini kullandı.

Şirketler çoğunlukla orta boyutlu konteyner gemilerine yöneliyor!

Bununla birlikte, denzicilik şirketlerinin yalnızca ULCS tipi konteyner gemilerine yatırım yaptığının doğru olmadığı belirtiliyor. Sand, 2021 yılında konteyner gemileri için önemli sayıda inşa siparişi verilirken, denizcilik şirketlerinin çoğunlukla orta boyutlu konteyner gemilerine yatırım yapmakta olduğunu vurguluyor.

BIMCO'ya göre, 2021'de şimdiye kadar, en az 11.800 TEU kapasiteli gemiler için verilen 81 siparişten yalnızca dördü 15.500 TEU'dan büyük gemiler oldu. Örneğin, toplam 37 konteyner gemisi siparişi veren Seaspan, 12.000 ila 15.500 TEU aralığında 35 konteyner gemisi siparişi verirken yalnızca iki Ultra-Büyük 24.000 TEU gemi siparişine sahip.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 10.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORTAK Denizcilik
 SUNSAİL
 THE MOORİNGS Yach..
 NOVA Shipping
 SELİNDA Boat
 GÜNDEM Denizcilik..
 FUDEN
 GRANMAR Denizcili..
 ALZE Turizm
 TAMİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim