Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İTÜ’nün Meslek Yüksekokulu Yalova’ya Gelecek
Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu İstanbul Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun teknik ekibiyle birlikte Yalova’ya getireceklerini açıkladı.
Yalova Üniversitesi önemli bir adım daha atarak İstanbul Teknik Üniversitesi ile anlaşma sağladı. Varılan anlaşmaya göre Teknik Üniversitenin Meslek Yüksek Okulu Yalova’ya getiriliyor. Ayrıca bu yüksek okuldaki tüm teknik ekipte okulla birlikte Yalova’da eğitim vermeye başlayacak. Protokol aşamasının geçildiğini dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, “Yalova açısından çok önemli bir adım olarak görüyorum. Teknik Üniversitenin Meslek Yüksek Okulu’nun teknik kadrosu ile ilimize gelmesinin faydalarını ciddi oranda göreceğiz. Anlaşma varılmasının ardından protokol imzalandı. Gerekli yazılar ise Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK)’na gönderildi. Şimdi YÖK’den çıkacak kararı bekliyoruz” dedi.

Diğer yandan Kızılay’la yapılan protokol neticesinde Yalova Üniversitesi’ne aktarılan Rehabilitasyon Merkezinin Sağlık Turizmi Meslek Yüksek Okulu yapılabilmesine yönelik çalışmalarında hızla sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Eruslu, “Merkez gerçekten çok kapsamlı düşünülerek inşa edilmiş. Çok güzel bir bina. Ancak yıllardır atıl durumda beklemesinden dolayı yıpranmış ve bazı yerleri hasar görmüş. Bakım ve onarım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede burada ihale aşamasına gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yalova’da hızla gelişen sanayi sektörüne ara eleman yetiştirilmesine yönelik çalışmalara da ağırlık vereceklerini dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, “Altınova bölgesinde Tersaneler var, yine Çiftlikköy’de otomotiv sektörü gelişmeye başladı. Bu beraberinde sanayi sektörünün gelişimini getiriyor. Zincirleme etki olarak bu sektörler de ara eleman ihtiyacı da artıyor. Üniversite olarak Gemi Yapım ve Tasarım, Kaynakçılık ile Otomotiv sektörlerinin ihtiyacı olan ara elemanların sağlanabilmesi için eğitim vereceğiz” diye konuştu.


Kaynak: Yalovamız.com
Eklenme tarihi: 05.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 REYSAŞ Denizcilik
 ATLANTİK Deniz ve..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 DERİN Dalgıçlık
 HAMALOĞLU Denizci..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 MARİN Römorkör ve..
 KALYONCU RoRo Shi..
 SOYLU Denizcilik ..
 ATA Holding A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim