Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Piri Reis Deniz Müzesi açıldı
Çanakkale'de açılan Piri Reis Deniz Müzesi'nde çeşitli türlerden 500 deniz canlısı sergileniyor..

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Su Ürünleri Fakültesi aracılığıyla denizlerde yapılan bilimsel araştırmaların, toplumla paylaşılmasını istediklerini söyledi.

Rektör Aydın, ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde oluşturulan ''Piri Reis Deniz Müzesi ve Galerisi''nin açılışında, Çanakkale Boğazı'nın çeşitli özellikleri olduğunu belirtti.

Saroz Körfezi, Marmara ve Ege Denizi'nin deniz canlıları ve suyla ilgili özelliklerinin araştırılmasının Su Ürünleri Fakültesi'nin görevi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, üniversite yönetimi olarak, Su Ürünleri Fakültesi'nin hızla gelişmesine özel bir önem
verdiklerini söyledi.

Rektör Aydın, ''Çanakkale'de su ürünlerinin layık olduğu düzeye çıkarılması gerekiyor. Teknolojik bakımdan Su Ürünleri Fakültesi'ne büyük görev düşüyor. Fakültemiz, eğitim öğretimde değil, yüksek lisans rogramlarında da önemli çalışmalar yürütmektedir. Su Ürünleri Fakültesi aracılığıyla denizlerde yapılan bilimsel araştırmaların, toplumla paylaşılmasını istiyoruz'' dedi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik de bir üniversitede ilk kez deniz müzesinin açıldığına işaret ederek, Piri Reis Deniz Müzesi ve Galerisi'ni, denizlerle ilgili değerleri tanıtmak, denizlerin korunmasına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Cirik, müzede, deniz canlılarıyla ilgili Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yakalanmış 200'den fazla balık ile su omurgasızları adı altında toplanan canlılar ve çeşitli türlerden 500 deniz canlısının yer aldığını kaydetti.

Müzenin açılışında ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bülent Cihangir, Galapagos Adaları'nda çektiği deniz canlıları fotoğraf sergisinin slayt gösterisini sundu. Açılışa, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Eklenme tarihi: 28.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HEDEF Shipping
 BEYA Denizcilik
 KARTAL Gemi İşlet..
 DADAYLILAR
 FUL Denizcilik Lt..
 BEREM Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
 NEGMAR Denizcilik..
 ERDEMLER Denizcil..
 ATİPOST Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim