Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
"Yakıt 1" kurtarıldı
Samatya açıklarında yaklaşık iki ay önce lodos nedeniyle batan tanker, Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma İşletmeleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı.

Şiddetli lodos nedeniyle 19 Kasım günü Samatya açıklarında yüklü olduğu 85 ton yakıt ile kayalıklara çarptıktan sonra batan Yakıt 1 adlı tanker, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri tarafından çıkarılarak Üsküdar sahiline çekildi. Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı yapan Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Habip Soluk, ilk olarak tankerden 6 personelin kurtarıldığını anlatarak, "Daha sonra ise, iskele tarafından büyük yara alan tankeri tumba yaparak batırdık. Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile müşterek hareketle yakıtı çevreye zarar vermeden aldık" ifadelerini kullandı.

22-23 BATIK DAHA VAR
"Sigortalı olan 'Yakıt 1'in 1 hafta süren bir operasyon sonucu bulunduğu yerden çıkarılarak, sahibine teslim edildiğini ifade eden Soluk, "Boğaz'da 22-23 civarında batık olduğu biliniyor. Bu batıkları da Denizcilik Müsteşarlığı'nın görev vermesi halinde çıkarmaya talibiz. Ekip ve donanım olarak buna gücümüz yetecek durumdayız'' diye konuştu. 'Boğaz'daki batık gemileri çıkarmanın maliyeti' yönündeki bir soru üzerine Soluk, çıkarılacak batığın bedeli hesaba yatırılmadan herhangi işlem yapmadıklarını söyledi.

SİGORTA KARŞILADI
Soluk, batan geminin sigortalı olmaması durumunda gemi sahibinin devreye girmesi gerektiğini ifade ederek, "TDİ, bir kuruş sarf etmeden sigorta şirketi bütün masrafları karşıladı. Herkese araçlarını sigorta ettirmeyi tavsiye ederiz'' dedi. TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk de, Yakıt 1 adlı geminin tamiratının mümkün olmadığını anlatarak, "Hurda işlemi yapılacak. Onunla ilgili sigorta şirketimizle görüşmeler devam ediyor'' diye konuştu.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.01.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALASONYA Denizcil..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 SAN-MAR Denizcili..
 FERGÜN Denizcilik
 ROTA Gemi
 EDO TURİZM
 ÇEBİ Denizcilik
 HACI ŞABAN ZORER ..
 AE Medya Turizm İ..
 NAUTİLUS Diving
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim