Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemilerimiz beyaz listeye geçecek
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, limanlardaki kontrollerin uluslararası standartlarda yapılacağını belirterek, “2006 yılına kadar Türk bayraklı gemiler beyaz listeye geçmiş olacak” dedi. Bakan Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından onaylanan ‘Türkiye’de Deniz Güvenliğinin Güçlendirilmesine Destek Projesi’ kapsamında gemi denetiminde kullanılmak üzere satın alınan 20 adet Cargo-Carrier tipi aracın 17 Ana Liman Başkanlığı’na teslimi törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, denizciliğin geliştirilmesi için 2 yıl içinde önemli adımlar attıklarını belirterek, bu konuda teşvikler sağlandığını söyledi.

Denizcilik AB’ye hazır
Bakan Yıldırım, boğazlardaki ‘Gemi Trafik Bilgi Sistemi’ ile seyir güvenliğini sağladıklarını söyledi. Bu sisteme 3 kule daha ekleyerek tüm Marmara’yı kapsayacaklarını belirten Yıldırım, “Boğazdaki gemi trafiğinin yüzde 20 artmasına rağmen, seyir emniyetinde bir olumsuzluk ve herhangi bir kaza olmamıştır” diye konuştu.

Türk bayraklı gemilerin daha önceleri en çok alıkonulanlar olduğunu ve kara listede başı çektiğini ifade eden Yıldırım, “Bunun ana sebebi gemilerimizin yükleme, ardından limandan ayrılırken kontrollerinin yeterince yapılmaması ve yükümlü olduğumuz uluslararası kurallara uygun donanımlarının olmamasıdır” şeklinde konuştu. Gemilerin uluslararası nispetlerde kontrolden geçirileceğini vurgulayan Yıldırım, “2006 yılına kadar Türk bayraklı gemiler beyaz listeye geçmiş olacak” dedi. Yıldırım, AB’ye uyum noktasında da en hazır sektörün denizcilik olduğunu söyledi. Daha sonra bölge müdürleri ve liman başkanlarına araçların anahtarlarını teslim eden Bakan Yıldırım, araçlardan birini de ilk kullanan kişi oldu.

Yeni karayolu kanunu
Bu arada Denizcilik Müsteşarlığı’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, Karayolu Taşıma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin 25 Şubat’ta yürürlüğe girmesiyle başta kamyon şoförleri olmak üzere karayolu taşımacılığı yapan birçok kişinin işsiz kalacağı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Yıldırım, AB’ye tam uyumlu, 44 maddelik kanunun genel kurulda sadece 10 dakikada tam mutabakatla çıktığını belirtti.

Eklenme tarihi: 08.01.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATUM Denizcilik ..
 PASİFİK Lojistik ..
 TANGO Denizcilik
 AYSA Denizcilik A..
 MALATYA Belediyes..
 İSKETE Deniz Taşı..
 AYKIN Deniz Nakli..
 PASİFİK Denizcili..
 VİYA Yachting
 ECA Ship Trade Co..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim