Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi kaptanı Türkiye'yi böyle kötüledi!
Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan ve içinde turistleri taşıyan gemiye, kaptanı tarafından dağıtılan ve yalanlarla dolu olan bilgi notu tepkilere neden oldu. Kaptanın yolcularına dağıttığı bilgi notunda "Özellikle ABD vatandaşlarına karşı terör olayları ve şiddet tehditlerinde artış var" cümlesi kullanıldı. Tamamen Türkiye'yi karalama kampanyası olan bu bildiri gerçeği yansıtmıyor. Türkiye'de ABD vatandaşlarıyla ilgili hiçbir terör ve şiddet içerikli olay meydana gelmedi.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na 12 gün önce yanaşan “Splendour of the Seas” adlı geminin kaptanının dağıttığı, yolcuları “Türkiye'de terör ve şiddet olaylarına karşı uyaran” ve turizmcilerin tepkisine neden olan bilgi notu, 2 bin 500 yolcu kapasiteli “Brilliance Of The Seas” gemisinin yolcularına da verildi.

Geminin bir önceki durağı olan Barcelona Limanı'ndan hareketinde tüm yolculara gemi kaptanı Erik Tengelsen imzasıyla dağıtılan bilgi notunda, şiddet olaylarına karşı dikkatli olunması ve kalabalıklardan kaçınılması yönünde uyarıda bulunuluyor.

Ege Ports Limanı'na yanaşan ABD gemilerine yer hizmeti veren Sea Song Turizm Sorumlusu Mert Kavafoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gemilerde bu tür karalayıcı bildirilerin dağıtılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Biz sorumlu olduğumuz Amerikan gemilerinin bağlı olduğu yetkililere, bu tür bildirilerin dağıtılmasının Türkiye'deki itibarlarını zedeleyeceğini söyledik” dedi.

Kavafoğlu, sözkonusu gemiyle Kuşadası'na gelen yolculara limana çıkışlarında Kuşadası ve çevresini tanıtıcı broşürler dağıttıklarını sözlerine ekledi.


İŞTE O BİLGİ NOTUNDA YAZANLAR

Sevgili Brilliance of the Seas misafiri,

Bu yazıyı sizlere Türkiye'de konaklamamızla ilgili önemli bir güvenlik bilgisi sunmak için yazıyorum.

Son dönemde Türkiye'de, özellikle ABD vatandaşlarına karşı terör olayları ve şiddet tehditlerinde bir artış yaşanmaktadır. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye giden ABD vatandaşlarına şehirlerde ve turistik bölgelerde terörle alakalı şiddet olayları konusunda uyanık olmaları uyarısını yapmaktadır. Dolayısıyla biz de sizlere çevrenize dikkat etmenizi, bir anda başlayabilecek protesto gösterilerinin farkında olmanızı ve büyük gruplardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Barışçıl amaçlarla toplanan gösterilerin bile çatışmaya ve şiddet olaylarına dönüşmesi mümkündür.

Türkiye'ye gelen turistler, dünyanın diğer yerlerine giden turistler gibi kişisel güvenliklerine dikkat etmeli, karşı karşıya kalabilecekleri farklı kültürler, gelenekler ve inançlara hazırlıklı olmalıdır.

Sizlerin ve gemimizin tayfasının emniyeti ve güvenliği, her zaman için birincil önceliğimizdir. Bu sağduyulu yaklaşım ve artan bilinç düzeyi, Türkiye'deki unutulmaz gezinizden zevk almanızı sağlayacaktır.

Saygılarımla
Kaptan Erik Tengelsen

Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 16.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TOPKAPI GROUP
 ADAMOĞLU Denizcil..
 ÖZSTAR Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 INKA Crew Managem..
 KUTUP Denizcilik
 YOROZ Agency
 YALİ Denizcilik
 GEMPO
 BARBAROS Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim