Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Karadeniz’de 22 saatlik can pazarı
Sinop’un Boztepe Burnu’nun 30 mil kuzeydoğusunda dün batan ‘Adnan-1’ adlı Kuzey Kore bandıralı kuru yük gemisinin Suriye ve Mısırlı 11 kişilik mürettebatı, fırtınaya ve 6 metrelik dalgalara rağmen kurtarıldı. Denizde kalan son 4 mürettebata 22 saat sonra ulaşıldı.

RUSYA’nın Novoroski Limanı’ndan yüklediği demir ve keresteyi Suriye’ye götüren 80 metre boyunda 2 bin 75 grostonluk ‘Adnan-1’ gemisi, S.O.S verince bir hücumbot önceki gün Sinop’tan hareket etti. Hücumbotun ardından Merzifon 5’inci Ana Jet Üssü’nden saat 14.00’te ve 14.30’da birer helikopter havalandı. Bu arada yan yatan gemi 11 mürettebatın filikayla gemiyi terk etmesinden sonra battı. Kazazedelerden 3’ü ilk helikopterle, 4’ü ise ikinci helikopterle denizden alındı, ancak geride kalan 4 denizci havanın kararması üzerine 6 metrelik dalgaların insafına kaldı. Eskişehir’den gece görüşlü 2 helikopter ile bir hücumbot daha olay yerine sevkedildi. Ancak fırtınalı denizde hücumbottaki 27 yaşındaki sıhhiye uzman çavuş Ali Ergün Yüksel saat 02.00 sıralarında denize düştü. Gecenin karanlığında kaybolan uzman çavuş Ergün, bir saat sonra bulundu.

Çalışmalara sabah CASA tipi 2 askeri uçak katılırken, Merzifon’dan havalanan 2 F-16 savaş uçağı da deniz üzerinde alçaktan uçuşla bölgeyi taradı. Sonunda kayıp gemicilerin bulunduğu filika, Sinop’un 20 mil açığında bulundu. Dev dalgalar arasında ölüm kalım savaşı veren Suriyeli gemi kaptanı 45 yaşındaki 30 yaşındaki Ahmet Muhammet Ammar, 22 yaşındaki Anaass Nasır, 26 yaşındaki Knulid Khodur Zen ve Mahmut Ahmet Shehadeh yaklaşık 22 saat sonra Salih Reis Firkateyni’ne alındı. Durumları kötü olan Ahmet Muhammet Shehadeh ile Anaass Nasır, helikopterle Çarşamba Devlet Hastanesi’ne getirildi ve Acil Servisi’nde tedavi altına alındı.

Bu arada Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde tekneleri aşırı rüzgár ve akıntıdan dolayı alabora olan balıkçılardan 66 yaşındaki Abdulhamit Işık öldü, 43 yaşındaki Gassan Balıkçı ise kurtarıldı. Denizde kalan son 4 mürettebata 22 saat sonra ulaşıldı.


Eklenme tarihi: 10.02.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE RORO
 İNKA
 AYNACI Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
 H M Denizcilik
 DENİZ-AY Denizcil..
 INTERGLOBAL Deniz..
 SERHAT Feribot A...
 MEGAMAR Denizcili..
 PENNON Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim