Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul Boğazı'nda yelken şöleni
Akdeniz'in en büyük solo yelken yarışı WOW Cap İstanbul 2010'da yarışan 26 tekne, İstanbul Boğazı'nda gösteri yarışında mücadele etti.

Boğaz'daki yelken şöleninde Cercle Vert takımından Gildas Morvan birinci olurken, ROFF/Tempo takımından Francisco Lobato ikinci, Skipper Macif takımından da Eric Peron 3. sırada yer aldı.

WOW Cap İstanbul 2010'un Türk yelkencisi Selim Kakış, Boğaz'daki mücadeleyi 7. sırada tamamladı.
İstinye'deki yarış köyünden çıkan tekneler, gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı'nda oluşturulan parkurunda Beykoz'a doğru gidip buradaki şamandıradan dönerek, Çırağan Sarayı'na doğru yöneldi. Rüzgarın azlığı nedeniyle Çırağan Sarayı'na inişte yol almakta zorlanan tekneler, buradaki şamandıradan dönüşte Kuruçeşme'deki Galalatasaray Adası'nda varışa ulaştı.

AB GENEL SEKRETERİ BÜYÜKELÇİ BOZKIR DA İZLEDİ

WOW Cap İstanbul'un Boğaz'daki gösteri yarışını Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de tekneden takip etti.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da yarışı tekneden izleyenler arasında bulundu.

AB üyesi ülkelerin büyükelçileri de yarışa davet edilirken, katılan bazı büyükelçiler, yarışçılarla birlikte teknelerde yer alarak yarışın heyecanını yaşadılar. Yarışçı teknelerinde isteyen gazeteciler de yer aldı.

WOW Cap İstanbul'un yaratıcısı ve organizasyon komitesi başkanı Cumali Varer, bu prestijli uluslararası etkinliğin Avrupa ve Türkiye arasında ciddi ve organik bir algısal entegrasyon yarattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Tarihi kökleri çok derin bir kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkiler haritası üzerine oturan Cap İstanbul, aynı zamanda Fransa ve Akdeniz'e kıyısı olan diğer Avrupa ülkelerinden İstanbul'a yönelen bir temel rota niteliğinde olup, önemi her geçen yıl daha da sağlamlaşan bir yapıdadır. Ülkeler ve kentler, günümüzün global şartlarında marka değerlerini artırma yolunda spor ve kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak imajlarını pekiştiriyor.”


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 ABC SHIPSTORE D..
 GEDİZ Denizcilik
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DERPINA Denizcili..
 BURTRANS Shipping
 YÜTEK Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
 URANUS Denizcilik
 BLUETANKERS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim