Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gesad’ın Ortaklık Teklifine Ret Çıktı
Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci oturumunda GESAD’ın kuracağı Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 6 ortaklık teklifine yapılan 3 oylama sonucunda ret kararı çıktı.

Kasım ayının ikinci oturumunu Metin Dağ başkanlığında gerçekleştiren Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde bir önceki oturumdan ertelenen GESAD’ın ortaklık teklifi konusu görüşüldü. İl Genel Meclisi’nde yapılan görüşme ve alınan karar hakkında toplantıya katılan meclis üyeleri bilgilendirme yaptı.

Oylama öncesi söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oktay Atik, GESAD’ın çevresel etkilerinin zararlı olacağını düşündüklerini belirterek “Ortaklık teklifine de ret yanıtı vermemiz gerekir. Vopak’a karşı tüm Yalova nasıl tepki gösteriyorsa aynı hareketliliğin GESAD’ın yatırımına karşı da gösterilmesi gerekir” dedi.

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyesi Şentürk Alyakut ise GESAD’ın ÇED raporunda bütün çevresel etkilerin düşünüldüğünü ve olumlu çıktığını ifade ederek “Bu işe Çiftlikköy’de çevresel etkileri nedeniyle hayır diyorsak Altınova da bizim ilçemiz. Çevreye zararlıysa Altınova’da da çevreye zararlı. Vopak ve GESAD’ı aynı kefeye koymak ise son derece yanlış” diye konuştu. Alyakut, yüzde 6’lık teklifin hiçbir bedel ödemeden yüzde 12’ye çıkartılması önerisini sundu.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ise konuyla ilgili YTSO Başkanı Celal Özel’in de fikirlerini aldığını, YTSO’dan ortaklığa ret yanıtı çıkacağını düşünmediğini söyledi. GESAD’ın Çiftlikköy’e yapacağı proje konusunda siyasi oyunların oynandığını ifade eden Başkan Dağ, şunları söyledi: “Bu projeyi Altınova’ya kaydırmaya çalışıyorlar. Yasaların elvermediği bir şey yapılacaksa bunun zaten ÇED sürecinde önü kesilirdi. Çiftlikköy’de yatırıma ihtiyaç var. Bu yüzden gelen yatırımcıya çevreye zarar vermediği sürece, eğer istihdam yaratıyorsa destek olmalıyız. Ben belediye başkanı olarak yarın karşıma çıkacak işsiz gençlere bunun cevabını veremem. Ortaklık teklifine de bu yönde hayır demem imkansız”

Şu anda ilçede bulunan fabrikaların çevreye daha zararlı olduğunu savunan Başkan Metin Dağ, “Burada ise sadece imalat var. Ne yazık ki bazı kesimler Çiftlikköy’ün gelişmesini istemiyorlar ve her yatırıma karşı çıkıyorlar. Çevreye zararlıysa Altınova’da da Termal’de de çevreye zararlı” diye konuştu.

Yapılan oylamada ilk olarak Belediye Başkanı Metin Dağ’ın yüzde 6, hiçbir bedel ödemeksizin ortak olma teklifi 2’ye karşı 9; daha sonra Şentürk Alyakut’un yüzde 12, hiçbir bedel ödemeksizin arsa üzerinden ortak olma teklifi 4’e karşı 7 oyla reddedildi.

Daha sonra ise hiçbir şartta OSB’ye ortak olup olmama konusu oylandı. Bu oylamada da 4 ‘evet’ oyuna karşılık 7 ‘hayır’ oyuyla GESAD’ın ortaklık teklifi oy çokluğuyla reddedildi.


Kaynak: Yalovamız.com
Eklenme tarihi: 03.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TGS Shipping Serv..
 GÜNGÖR Denizcilik
 ÇAĞATAY Denizcili..
 DENTAŞ Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 DOĞANBEY Denizcil..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 ESA Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim