Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
KKTC Armatörler Birliği sendikaları grev kararını gözden geçirmeye çağırdı
KKTC Armatörler Birliği, bugün Mağusa Limanı’nda gidilen grevle ilgili olarak yaptıkları araştırmada, “sendikaların yaptığı açıklamaların ve grev nedenlerinin dayanaksız ve hiçbir gerçeğe dayanmadığının ortaya çıktığını” kaydetti.

Armatörler Birliği adına yazılı açıklama yapan Mustafa Cancuri, birlik üyesi Starline Grubu’na ait Kıbrısyıldızı gemisinin dün kurallara uygun bir biçimde, liman ve gümrük otoritelerinin verdikleri izin doğrultusunda limandan çıkış yaptığını, yasaya aykırı hiçbir işlem gerçekleşmediğini belirtti.

“Hal böyle iken, bugün üye şirkete haber bile verilmeden grev kararı alınması ve Kıbrısgüneşi gemisinin limana girişinin engellenmesi anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Cancuri, gemi içerisinde bir kısmı donduruculu olmak kaydı ile 43 araç, 43 yolcu ve 25 personel bulunduğuna dikkat çekti.

Cancuri, “Kısa yol için dizayn edilmiş bu gemi ne 43 yolcuyu ve personeli uzun süre beslemeye, ne de içerisinde bulunan araç ve yükleri herhangi bir olağanüstü durumda korumaya elverişli değildir. Yapılan eylem, sebepsiz olmasına karşın doğurabileceği sonuçlar da vahim olabilir” dedi.

Sendikaları aldıkları grev kararını tekrar gözden geçirmeye çağıran Cancuri, “Aksi halde bu grev nedeniyle meydana gelebilecek her türlü olumsuz sonuçtan sendikalar ve üyeleri sorumlu tutulacaktır” ifadesini kullandı.

STARLİNE AÇIKLAMASI

Bu arada, grev nedeni olarak gösterilen Kıbrısyıldızı gemisinin sahibi olan Starline Maritime Co. Ltd. de yazılı bir açıklama yaptı.

Starline, yönetim kurulu adına Yıltan Özkıraç ve Bülent Cancuri yaptıkları yazılı açıklamada, Starline Grubu olarak Mağusa Limanı’nda bugün yapılan eylem nedeniyle açıklama yapmak zorunluluğu hissettiklerini belirttiler.

Dün Mağusa Limanı’ndan ayrılan RO/RO Kıbrısyıldızı gemisinin, sendikaların açıkladığı gibi, gayrı yasal yoldan limanı terk etmediği, geminin kalkışı ile ilgili olarak liman otoritesinden gerekli izinlerin alındığı kaydedilen açıklamada, “Gerekli gümrük çıkış izinleri de alındı. Görevli pilot ve görevli gümrük personeli gemimizin kalkışında rıhtımda gemimize nezaret etmişlerdir” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Hal böyle iken, sendikaların bugün almış oldukları grev kararının içeriği bir türlü tarafımızdan anlaşılamamıştır.

Narenciye, enginar, hellim ve patates ihracatının devam ettiği bu çok kısa süre içerisinde KKTC ekonomisini derinden yaralayacak olan bu tür eylemlerden kaçınılması çağrısında bulunuyoruz.

Ayrıca haber vermeden ve hiçbir sebep olmadan yapılan bu tür eylemler hem gemimizin selameti hem de taşıdığı yolcu ve yüklerin ve de araçlarımızın selameti açısından büyük risk oluşturmaktadır.”

Yapılan grevin derhal kaldırılması ve üreticilerin mallarının ihraç edilmesi adına en az iki ay grevlerin askıya alınması konusunda sendikaları sağduyuya çağıran Starline Grubu, hükümete de sendikaların sesine kulak verip yaşanan kaosun son bulması adına her türlü yaklaşımda bulunmayı önerdi.


Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 25.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LIGHTTOURS Seyaha..
 FURUNO Denizcilik
 TUZLA Tersanecili..
 AKAR Deniz
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 UZAKLAR Denizcili..
 NEGMAR Denizcilik..
 SERMAR Denizcilik
 NİSA uluslararası..
 KALAMIŞ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim