Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Trafalgar Zaferi’nin 200. yılına görkemli kutlama
İngilizler’in zaferiyle sonuçlanan Trafalgar Deniz Savaşı’nın 200’üncü yıldönümü münasebetiyle dün Portsmouth Limanı’nda bir tören düzenlendi. Kraliçe 2. Elizabeth’in de katıldığı geçit töreninde, Oruç Reis, dünyanın dört bir yanından gelen 167 gemi arasında yer aldı. Törendeki en büyük gemi ise savaşta yenilen Fransa’ya ait olan ve nükleer yakıtla çalışan dev uçak gemisi Charles de Gaulle oldu.

Törenlerde, Trafalgar savaşını yöneten Amiral Nelson dönemindeki gemilerin tek kopyası olan Grand Turk de boy gösterdi. Türkiye’de yapılan ve çeşitli filmlerde kullanılan yelkenli, şimdilerde ‘part-time korsan’lar sayesinde liman liman geziyor.

167 SAVAŞ GEMİSİ

Portsmouth Limanı’ndaki tören sırasında, dünyanın en büyük savaş gemileri geçit resmi yaptı. HMS Endurance’a binen İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü, dün saat 11.00’de festivali başlattı ve dünyanın dört bucağından gelen 167 savaş gemisini teftiş etti.

Uçak gemilerinden kum temizleme araçlarına kadar binlerce taşıtın katıldığı Trafalgar 200’e, 35 ülke savaş gemilerini gönderdi, 57 ülke ise deniz kuvvetleri komutanlarını yolladı. 25 bin denizci, 110 savaş gemisi, 20 yük gemisi ve 10 bin yat ve motor da törende hazır bulundu.

200 yıl törenlerini her gün 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Törenlerin gözdeleri arasında Avrupa’daki en büyük savaş gemisi olan, Fransa’nın amiral gemisi olarak görev yapan ve nükleer güçle çalışan uçak gemisi Charles de Gaulle (42.000 ton, 261.5 metre boyunda) ile ABD’nin 100 bin tonluk Saipan’i bulunuyor.

ORUÇ REİS DEVARDI

43 yabancı savaş gemisi arasında yer alan Oruç Reis, (3.380 ton), 187 denizci ve dokuz havacı personeliyle Portsmouth Limanı’nda Türk bayrağını dalgalandırdı. Yunanistan ise 3.350 tonluk HS Hydra Firkateyni ile temsil edildi. İngiliz Red Arrow’ların katıldığı uçak gösterilerinin ardından, dün gece savaş gösterisi yapıldı.

Amiral Nelson’un büyük zaferi

1805’te, Amiral Lord Horatio Nelson, 27 gemisiyle Fransız ve İspanyolların 33 parçalık donanmasına karşı zafer kazandı. İngiltere’yi fethetmek isteyen Napolyon komutasındaki donanma ile İngiliz gemileri, İspanya’nın güneyindeki Trafalgar Burnu açıklarında karşılaştı. Nelson, usta manevralarla büyük bir zafer kazandı. Savaş sırasında ağır yaralanan Nelson, kısa bir süre sonra öldü.


Eklenme tarihi: 29.06.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RİZE İPEKYOLU Den..
 EUROTRADE
 OKANTRANS Gemi Ac..
 POLARİS Denizcili..
 MEMORIES Yatching
 SALMAKİS Turizm Y..
 GLOBUS Uluslarara..
 TEMEL Denizcilik ..
 İLKE Denizcilik
 ALATURKA Cruises
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim