Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Piri Reis'in kaptanı konuştu!
Piri Reis gemisinin kaptanı Umut Yenice, Kıbrıs'ın güneyinde “G noktası” olarak adlandırılan ruhsat sahasında sismik araştırmalar yaparken herhangi bir tacizle karşılaşmadıklarını ve güvenli bir şekilde çalıştıklarını belirterek, firkateyn ve savaş uçaklarının 24 saat kendilerini gözetlediğini söyledi.

KKTC adına, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada'nın güneyindeki “G noktası”ndaki ruhsat sahasında petrol sondajı için, 1150 kilometrelik hatta sismik veri toplama çalışmalarını tamamlayarak, bakım ve ikmal için Gazimağusa Limanı'na gelen Koca Piri Reis gemisinin kaptanı Umut Yenice, Anadolu Ajansı'na açıklama yaptı.

Sismik çalışmalara 26 Eylül'de başladıklarını ve yaklaşık 10 günlük bir sürede çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Yenicek, yaklaşık 1000 kilometrekarelik bir hat üzerinde sismik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Deniz ve hava koşullarının çalışmalarına engel olmadığını dile getiren Kaptan Yenice, herhangi bir aksilikle karşılaşmadıklarını kaydetti.

Yenice, sismik araştırma yaptıkları “G noktasının”, Rumlar adına petrol ve doğalgaz sondajı yapan Noble platformuna yakın bir yer olduğunun anımsatılması üzerine, “Çakışma olmadı. Aramızda emniyetli mesafe vardı” dedi.

Rum basınında, “İsrail helikopter ve savaş uçaklarının Piri Reis'in üzerinde uçtuğu” yönünde iddialar çıktığı anımsatılarak, “Hiç böyle bir duruma tanıklık ettiniz mi” sorusu üzerine de Umut Yenice, şöyle konuştu:
“Ben ve arkadaşlarım vardiyalı olarak 24 saat köprü üzerinde bulunduk. Çalışmalar 24 saat devam etti. Biz herhangi bir tespitte bulunamadık, bir helikopter veya başka bir şey. Hatta, bizi telefonla aradılar 'böyle bir taciz varmış' diye, fakat biz öyle bir tacize rastlamadık. Böyle bir taciz olmadı bize karşı. Askeri yetkililer de herhangi bir tacizi kaydetmediklerini söylediler. Bizim için rahat.”

Çalışmalarını güvenli bir şekilde yaptıklarını ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının da sürekli takiplerinde olduğunu kaydeden Yenice, “Sürekli değişen üç tane firkateynimiz vardı. Savaş uçakları sürekli, 24 saat boyunca bizi gözetlediler” dedi.

Gazimağusa Limanı'nda yeni sefer için belli hazırlıkların yapılması gerektiğini kaydeden Kaptan Yenice, hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz yola çıkacaklarını bildirdi.

Limanda, geminin rutin bakımının yapılacağını, bilimsel ekibin yapacağı işler olduğunu ifade eden Yenice, bilimsel ekibin Türkiye'ye gidip geleceğini, beraberinde yeni cihazlar veya yedek getireceğini sözlerine ekledi.

Piri Reis Gazimağusa’ya demir attı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adına, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada’nın güneyindeki “G noktası”ndaki ruhsat sahasında petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları tamamlayan Koca Piri Reis Gemisi KKTC’nin Gazimağusa Limanı’na gitti. Gemi, Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde “Afrodit” olarak adlandırılan sözde 12’nci parseli de kapsayan, Kıbrıs’ın güneyindeki alanda 1000 kilometrelik G Noktası hattında sismik veri toplama çalışmalarını dün öğleden sonra tamamladı. Piri Reis Gemisi, Gazimağusa Limanı’nda bakım, ikmal ve yakıt ihtiyaçlarını karşılayacak ve TPAO’dan gelen yeni koordinatlar doğrultusunda, tekrar “G noktası ” olarak adlandırılan alana giderek, 2400 kilometrelik bir hat üzerinde araştırma çalışmalarına devam edecek.

GazeteVatan

Eklenme tarihi: 05.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSAY
 ERK Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 DENİZCİLER Turizm
 STFA Deniz İnşaat
 ÖZDADAYLILAR deni..
 İÇDAŞ A.Ş.
 DERİN Gemi işl.sa..
 MNT Denizcilik Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim