Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İtalya'da Gemi Kazası: 6 Kişi Öldü, 69 Kişi Kayıp
İçinde 4200 Yolcusu olan ve 9 Türk yolcunun da bulunduğu ''Costa Concordia'' isimli yolcu gemisi, İtalya'nın batısında, karaya oturdu

İtalya'da bir yolcu gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi öldü.
İtalya'nın batısında Toskana bölgesi kıyıları açığında Giglio adası deniz feneri yakınında 4 bin 200 yolcunun bulunduğu "Costa Concordia" yolcu gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen kazada 6 yolcunun öldüğü, 15 yolcunun yaralandığı, 69 yolcunun halen kayıp olduğu bildirildi.








Yolcu gemisi dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmış, İtalya'nın kuzeybatısında Savona kentine doğru yol almaktayken karaya oturmuştu.

Dün gece gemi kazasının ardından kurtarılan 9 Türk yolcudan 7'si kaza tazminatı ve diğer ayrıntılar belli olana kadar ülkede kalmaya karar verdi.

Kıyıdan birkaç yüz metre uzaklıkta karaya oturan gemide arama yapan itfaiye dairesi ve kurtarma ekiplerinin yetkilisi, geminin her kamarasına her bölmesine girilerek araştırma yapılması gerektiğini bildirdi.

AA muhabirinin Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide 9 Türk yolcu bulunuyordu.

Türk yolculardan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç'in karaya ulaştıkları, ilk kurtarılanlardan Sırrı Tayfun Bora ve Mustafa Recep Tunççelik ile ailelerini taşıyan kurtarma gemisinin kıyıya yaklaştığı öğrenildi.

Civitavecchia kentinden akşam saatlerinde yola çıkan yolcu gemisi, İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken yerel saatle 21.45'te karaya oturmuştu. Gemi, daha sonra su alarak 20 derece kadar yana yattı.

9 Türk'e ulaşıldı

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan 'Costa Concordia' isimli cruise gemisinde 9 Türk vatandaşın hepsine ulaşıldığı bildirildi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre gemide bulunan Sırrı Tayfun Bora ve eşi, Mustafa Recep Tunççelik ve eşi, Egemen Filiz ile anne ve babasının yanısıra Almanya'da yaşayan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç sağ olarak Santo Stefano Limanı'na ulaşmış durumdalar ve sağlık durumları iyi.

Türklerle buluşan Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkilileri, İtalyan mercilerce kendilerine bildirilen 9 Türk'e de ulaşıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Türk yolcular arasında bulunan ve Almanya'da yaşayan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç'in öğle saatlerinde Almanya'ya geri dönecekleri, diğer yedi Türk yolcunun ise öğleden sonra Roma'ya getirileceği bildirildi.

30 metrelik bir yarık açıldı

Liman yönetimi cruise gemisiyle ilgili ilk tespitlerin yapıldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre sol yanında 30 metrelik bir yarık açılan geminin kayalara çarptığı, kaptanın durumun ciddiyetinin bilinciyle yolcuların daha rahat tahliyesi içingemiyi olabildiğince kıyıya yanaştırmaya çalıştığının tahmin edildiği bildirildi.

Titanik dehşetini yaşadık

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından Costa Concordia isimli cruise gemisinin karaya oturması sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır 15 kişinin de yaralı olduğu açıklandı.

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan Costa Concordia isimli cruise gemisinden kurtulan yolcular gruplar halinde adadaki Santo Stefano Limanı'na taşınmaya başlandı. Bir yolcu kaza anını "Titanik dehşetini yaşadık" sözleriyle anlattı.

Santo Stefano Limanı'na feribotla nakledilen 600 kişi arasında yeralan İtalyan Pasquale Zumpo, "Tam bir kabustu. Titanik filminde gördüklerimiz yaşadıklarımızın yanında hafif kalır . Gemideki tahliye operasyonu tam anlamıyla felaketti. Kazadan bir saat sonra sandallara bindirmeye başladılar. Gemi yan yatıyordu. Ayakta duramıyorduk. Restorandaki masalar iki duvar arasında gidip geliyordu. Denize atlayanlar olduğunu gördük. Gemi yana yattıkça, bizim binmemiz gereken kurtarma botları da denize dökülüyordu. Bize Titanik dehşetini yaşattılar" dedi.

Gemi yolcuları arasında bulunan gazeteci Francesca Migliavacca ise, "Mürettebat dışarı çıkmamazı söylüyordu. İnsanlar kurtarma botlarının başına yığıldı. Bizim bulunduğumuz bot denize indiğinde defalarca geminin gövdesine çarptık. Boşlukta gibiydik. Dehşet vericiydi" ifadesini kullandı.

Hırvat bir yolcu ise, "Gemi yan yattığında, kurtarma botlarından biri denize indirilmek istenirken geminin gövdesine çarptı ve bazı kamaraların da hasar görmesine neden oldu. Botta bulunanlardan bazılarının kötü yaralandığını gördük. Ölenler de olabilir" dedi.

Balayı için gemide bulunan İtalyan Francesco ve Caterina çifti ise "Bu balayını ömrümüz boyunca unutmayacağız. Biz botlara koştuk ama personel bizi salona döndürmeye çalıştı. Neyse ki onları dinlemedik ve şu anda hayattayız" dedi.

BeyazGazete


Eklenme tarihi: 14.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


GEMİ. CAMİYAHASI
bütün herkese geçmiş olsun diliyorum TÜRK vatandaşlarımıza ve İTALYAN vatandaşlarına vede gemi personeline

Yazan: sezai çiçek - 15.01.2012 20:40:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEMTAŞ Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 DMV Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
 MARDES Gemi
 DENTAŞ Denizcilik
 AR Shipping
 NAUTİLUS Diving
 MONO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim