Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak açıklarında Gemi battı; 8 Gemici kayıp
Rusya’dan İzmir’in Aliağa Limanı’na kuru yük taşıyan 113 metre uzunluğundaki Kamboçya bayraklı "Vera" isimli gemi, dün akşam Zonguldak açıklarında battı. Geminin 11 personelinden 3’ü kurtarılırken 8’i kayboldu. Hurda yüklü geminin kuvvetli fırtınadan dolayı sığınmak amacıyla demirli vaziyette iken battığı öğrenildi. Vali Erol Ayyıldız, gemideki personelin 10’unun Ukraynalı birinin de Gürcistan uyruklu olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.



Vali Ayyıldız, tipi ve sisten görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirtti. Gemideki aşçı kadın personelin Ereğli’de yaralı olarak kıyıda bulunduğu ve hemen hastaneye kaldırılarak tedavi alındığı bildirildi. Kurtarılan diğer iki personelin de geminin 2. ve 3. kaptanı oldukları bildirildi.

GEMİ 2-3 DAKİKA İÇİNDE BATTI

Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan geminin 3.Kaptanı Pavlo Selivanov (24), tercüman aracılığıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin aniden su almaya başlamasıyla batışa hazırlıksız yakalandıklarını belirtti. Kaptanın demir atmak için zinciri boşaltmaya çalıştığı sırada geminin hızla batmaya başladığını kaydeden Selivanov, olay anını şöyle anlattı: "Gemi batarken mürettebat kamaralarında uyuyordu. Kaptan can yeleklerinin giyilmesi uyarısı yaptı. Ben giydim ama diğer personel yetişemedi. Zaten gemi 2-3 dakikada battı. Diğer arkadaşların can yeleklerini giyme fırsatı olamadı diye düşünüyorum. Ben denize atlayarak kurtuldum." Dedi.

Gemide aşçı olarak görev yapan ve yapılan 2 saatlik arama çalışması sonucu denizde yarı baygın olarak bulunan Larysa Lukach, geminin batma tehlikesinden önce oğlu ile telefonla görüştüğünü ve dalganın kendisine çarpması ile denize düştüğünü söyledi.

2-3 dakikada battığı iddia edilen gemiden can yeleklerini giyerek suya atlamayı başaran 2. ve 3. kaptan, olaydan kısa süre sonra sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra da geminin kadın aşçısı kurtarılarak, diğer 2 mürettebatın tedavi gördüğü Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bütün ekiplerin hava muhalefetine rağmen denizden ve kıyıdan yaptığı arama kurtarma çalışmasında kayıp 8 personele ulaşılamadı.

VALİ AYYILDIZ, YARALI KURTULAN MÜRETTEBATI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Bu arada haberi alınca olay yerine giderek yetkililerden bilgi alan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, tersaneler bölgesindeki sahilde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Ayyıldız, daha sonra Ereğli Devlet Hastanesine giderek yaralı kurtulan gemi personeline geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Mürettebatla bir süre görüşen Ayyıldız, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. Kurtarılan mürettebatın, ailelerine ulaşmaları d'hil her konuda yardımcı olunduğunu ifade ederek, şu bilgiyi verdi: "Kuru yük gemisi hava şartları olumsuz olunca Ereğli Limanı'na yanaşmak istemiş ancak ön taraftan su almaya başlayan gemi 2-3 dakikada batmış. Kurtulan kişiler, geminin diğer personelinin de atladığını gördüklerini söylüyorlar. Dolayısıyla onlara ulaşana kadar hayatta olduklarını varsayıyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da arama kurtarma çalışmalarına Erdemir’e ait 3 römorkör ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botlar tarafından devam edildiği kaydedildi.

Sahil Güvenlik ve Erdemir kurtarma ekiplerinin devam ettirdiği çalışmalardan sonuç elde edilemezken, Eskişehir'den gelen askeri helikopter de aramalara katılmak amacıyla yakıt ikmali için Amasra' ya hareket etti.

GEMİ PERSONELİNİN LİSTESİ ŞÖYLE:

Kurtarılanlar:
2. kaptan Eduard Pavlenko (42),
3. kaptan Pavlo Seliyanov (24),
Aşçı Larysa Lukach (36).

Kayıp olanlar:
Kaptan Kulish Igor (49),
Oleksandr Zelins’kyi (58),
Pavlo Zelin’kyy (26),
İgor Khaietskyi (22),
Oleksandr Iliasov (41),
Mykiiaylo Kaplunenko (40)
Borys Borysov (44),
Murman Darsadze (56).


Kaynak: Medya
Eklenme tarihi: 01.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 ACT Deniz Taşımac..
 ÖZPINAR Denizcili..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 POLATHANE Denizci..
 KARE Eğitim Ltd v..
 TRİO Denizcilik
 HUG Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 TUNCMETE Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim