Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan devreye girdi Yunanistan Türk gemisini bıraktı
Yunanistan'ın Sakız Adası'nda 10 günden beri alıkonulan 'Çeşme Ekspres' yolcu gemisi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girmesinin ardından Çeşme'ye döndü. Geminin bağlı olduğu Ege Birlik firmasının sahibi Metin Akdurak, misilleme olarak, bir kez de olsa bir Yunan gemisinin Çeşme'de Türk sörveyleri tarafından kontrolünün yapılmasını istedi.

Çeşme ile Sakız arasında sefer yapan Ege Birlik'e ait 'Çeşme Ekspres' adlı geminin 21 Mart'ta Sakız Adası'nda alıkonulduğu yolundaki haberlerin yerel ve ulusal basında yeralmasının ardından yapılan girişimler sonuç verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girmesinin ardından serbest bırakılan gemi, bu sabah Çeşme Limanı'na geldi.

Ege Birlik firması sahibi Metin Akdurak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İzmir Ticaret Odası'nda (İTO) yapılan meclis toplantısında geminin durumunun ele alındığını ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı aradığını söyledi. Akdurak, "Bakan Yıldırım devreye girerek Türk sörveylerine gerekenin yapılması talimatını vermiş. Türk sörveyleri karşı tarafla irtibata geçti. Bu arada Sakız Adası'na giden Türk gazeteciler de Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lamprionidis ile görüştü. Belediye Başkanı Lamprionidis geminin serbest bırakılması için çaba harcadıklarını, işlemlerin tamamlanıp geminin Çeşme'ye dönmesini beklediklerini ifade etti. Ben kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü geminin tutulduğu 21 Mart tarihinde yolcuların adadan Çeşme'ye başka bir gemi ile dönmelerini sağladı" diye konuştu.

TÜRK SÖRVEYİ ÇEŞME'DE YUNAN GEMİSİNE ÇIKSIN

Yapılan uygulamanın hiçbir mantıki açıklaması olmadığını vurgulayan Metin Akdurak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl Ekim ayında yaşanan ilk tutulma olayında Yunan tarafının belirttiği 17 eksikliğin hepsi giderildi, hatta daha ne eksiklikler olabilir diyerek fazladan çalışma bile yapıldı. Türk sörveyi gemiye çıktı, denize elverişlilik belgesi verdi. Gemi 5 gün sonra 21 Mart'ta Sakız'a ilk seferini gerçekleştirdi. Bu kez de sadece kağıt üzerindeki uyduruk sebeplerle gemimizi tuttular. Araya ticaret odaları, belediye başkanı ve bakan bey girince de serbest bırakmak durumunda kaldılar. Şimdi ben bizim bakanlık sörveylerinden tek bir şey istiyorum. Bize yapılan muamele onların gemisine yapılsın. Tutmak şart değil, bizim sörveylerimiz de onların gemisine çıksın ve rutin kontrollerini yapsın. Bakalım hangi gemi denize daha elverişli görelim. Onlar bizim sörveylerimizin 'Sefere çıkabilir, denize elverişlidir' dediği gemiyi tutuyorlarsa, bakalım onların onay verdiği bir Yunan gemisi nasıl oluyormuş hep birlikte görelim. Onların bizim gemide buldukları eksikliklerin çok daha fazlası Yunan gemisinde bizim Türk sörveyleri tarafından bulunursa ne yapacaklar merak ediyorum. Bu yüzden bugüne kadar Çeşme'de hiç yapılmayan, bir Yunan gemisinin Türk sörveyi tarafından kontrolünün mutlaka yapılmasını özellikle bakanlık yetkililerinden rica ediyoruz."

Haberler.com

*****************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ

Yunanistan bir Türk gemisini alıkoydu


Eklenme tarihi: 30.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ


PSC.ler hakkında.
Metin Akdurak beyin talebini çok haklı ve yerinde buluyorum taşıdığımız bayrağın hakkını vermemizin gerekli olduğunu düşünüyorum Bizim sörveylerimizin de düzenli olarak görevlerini yapmasının gerektiğine bunun da bir rutin görev olduğunun bilinmesi gerekli diye düşünüyorum.İnsan sağlığının ve can güvenliğinin Herşeyden daha önemli olduğu çağımızda insanlarımızın da bunun bilmesi bu vesile ile psc kontrollerinin birer sıkıntı sebebi değil bir güvenlik kontrolu olduğunun bilinmesi ve idrak edilmesi gerekmektedir.Bu vesileyle amacının dışında yapılan ve düşünenlerin bu zihniyetten kurtulup insanların can güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde denize çıkmamaları ve gerekli bakım tutum ve kontrollerini zamanında yapıp insan hayatını riske atmamalıdırlar,Buvesile ile hem personel hemde armatörlerimiz bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidirler.Bu konu bir milli hareket vesilesi olacaksa psc kontrolleri ve sörveylerimizin üzerine düşen görevleri layıkı ile yaparak bunu kanıtlamalıdırlar...Saygı ve selamlarımla,2.Müh.Rıfat LÜLECİ.

Yazan: Rıfat LÜLECİ - 3.04.2012 11:05:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOLDEN A.Ş.
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 SDS Denizcilik ve..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 DELTA Marine Yach..
 MİRAGE Hotel
 B.A.S.K
 DOLFİN Denizcilik..
 TRIMORYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim