Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk Armatör gemilerinde neden Filipinli personel çalıştırıyor?
Geçtiğimiz yıl ilk gemisini teslim alarak Armatörlüğe hızlı bir giriş yapan Türk firması “Ciner Denizcilik” şu anda 35.000 – 82.000 dwt arasında 6 adet dökme yük gemisi işletiyor.

Firmanın 2012-2015 tarihleri arasında teslim alacağı 2 tanesi Suezmax tanker olmak üzere toplam 13 gemi siparişi daha var. Aynı zamanda filosuna farklı tipte yeni gemiler katmak için uygun zaman ve uygun fiyat kolluyor.



Birçok sektörde yatırımları olan Turgay Ciner ‘in sahibi olduğu Ciner Group şirketlerinden biri olan Ciner Denizcilik’in başında Yunan Vasileios Papakalodoukas bulunuyor.

1996 dan itibaren çeşitli denizcilik firmalarında Gemi inşa mühendisi, Makine enspektörü, Teknik müdür ve Genel müdür pozisyonlarında görev yapan Vasileios Papakalodoukas, 2009 yılında bir tanıdığı vasıtasıyla Turgay Ciner ile tanışarak bu firmada işe başlamış.

Tamamı Türk isimlerinden oluşan Yabancı bayraklı 6 geminin sahibi “Ciner Denizcilik” CEO’su Vasileios Papakalodoukas, Dünya gazetesi - Perşembe Rotası’na yaptığı değerlendirmede, firmaya ait gemilerde Filipinli personel çalıştırdıklarını ve bunun sebebini açıkladı;

Gemilerde neden Filipinli personel çalışıyor?

Ciner Denizcilik CEO’su Vasileios Papakalodoukas, gemilerinde çalıştırdığı personel seçimini şu şekilde açıkladı;

Tüm gemilerimizde Filipinli personel çalışmaktadır ve şirket politikamız tek uyruk çalıştırma yönündedir. Bugüne kadar pek çok milliyetten personel ile çalıştık ancak tercihim Filipinli personel yönündedir.

Filipinlileri tercih etme sebebim disiplinli olmaları, kabul edilebilir derecede İngilizce konuşmaları ve gemide içki içmemeleridir. Bu sebepler ilk akla gelenler. Bu faktörleri olmazsa olmaz olarak kabul etmekle beraber personelin bilgi ve deneyimi çok önemlidir.

Personel istihdam eden iyi bir şirketle çalışır ve istihdam edilen her personelin sorumluluğunun sizde olduğunu bilirseniz her zaman Filipinli personele güvenebilirsiniz. Gemilerimizin suda olduğu 1530 gün içinde personel ihmalinden kaynaklanan bir sorun yaşamadık. Bu tabii ki, yoğun iş takibi, açık ve net talimatlar ve işletmenin personele uygun şekilde davranmasını da kapsıyor.

Türk personel ile ilgili olarak kişisel deneyimim yok ancak sektördeki diğer insanlarla yaptığım bilgi paylaşımı ve ofisimizde çalışan, eskiden denizde görev yapan personelle olan deneyimlerime dayanarak Türk personelinin çalışkan ve şirket beklentilerinin de üstünde işlerine sahip çıktıklarını söyleyebilirim.
İlerde Türk personel ile çalışabiliriz.

CİNER DENİZCİLİK FİRMASININ GEMİLERİ:









GEMİ ADI TONAJ GEMİ TİPİ İNŞA BAYRAK
ZAFER 35186 Bulk Carrier 2011 Malta
FATIH 35365 Bulk Carrier 2011 Malta
ATILLA 35331 Bulk Carrier 2011 Malta
ARTVIN 81827 Bulk Carrier 2011 Malta
TRABZON 81660 Bulk Carrier 2011 Malta
RIZE 81950 Bulk Carrier 2012 Malta




Eklenme tarihi: 30.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Damarlardaki kanlar bozuluyor
Türk gemici arkadaşlarım bir ciner yokki kaç tane ciner olmuş pilatin diye bir firma var geçenlerde iş müracatı yaptım daha içeri girmeden kapıda şirketin görevlisi Türk gemicisi çalıştırmıyorlarmış sordum kimler çalışıyor diye Ukraynalılar çalışıyordedi bizim milliyetçiler arkas kadar olamamış sahibi müsevi bir Türk Buda bizimkilere kapak olsun

Yazan: Niğdeli Arap mahmut - 29.07.2021 08:54:20


Cinerin soyağacına bakmalazım
30 yıllık deniz çiyim cinerin kapısından geçemiyoruz bırak gemilerinde çalışmayı Filipinlilerin suçu yokki onları bu ülkenin gemilerinde iş verenin damarındaki kana bakacaksın
Yazan: Niğdeli Arap mahmut - 11.05.2021 11:11:38


Paslı beya
Gördüm pihilipinlilerin nasıl dsiplinli çalıştığını 2019 mayıs veya haziran ayında missisipi nehrinde zafer gemisiyle karşılaştım pastan geminin ne renk olduğu belli değildi ama allah bu herzaman ilahi adalet tecelli eder number one pihilipino
Yazan: Mithat kamış - 13.08.2020 21:18:40


Türkiye’nin utanç duvarı
Turgay ciner senin soyun nerden gelme ki şirketinin personel müdürü Yunanlı
Yazan: Ayçiçek.m - 31.05.2020 17:49:44


BU OLAY BENCE IKTIDARI ZORA SOKMA ÇABASIDIR.
Bu yapılan olay FILIPIN. lilerin çok iyi çalıştığından falan değil....sanki iktidara karşı yapılan bir tutum Muş gibi geliyor. Türk gemicilerin işsiz kalIP işsizlik enflasyonu yaratmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Benim kanımca böyle yoksa şimdiye kadar Türk gemicilerin sayesinde kalkınmadılarmı? Yada bunların hepsinin kanı bozuk amma KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELIR HESAP DÖNER.........!!!!
Yazan: Sami - 3.03.2020 00:44:43


******
hiç bir ulus yok ki içinden bizim kadar hain çıksın türk armatör neden yabancı çalıştırıyor söyleyim **** önde gideni olduğu için.
Yazan: yavuz akyol - 8.08.2019 22:38:24


Utanması gerekiyor turklugunden
Neden öyle yazıyorsunuz Ciner grubunun anasını babasını savaşta filipinliler kurtardı onun için filipinli çalıştırıyor ve bu vatani zaten savaşta Türk gençliği savunmadi. Filipinli Gürcü Hintli Ukraynalı sı kurtardı çalışmaları normel vede bunlar bir Türk olamaz Arkas şirketinin sahibi kim bir bakın kaç gemisi var hepsindede Türk bayrağı dalgalaniyor bütün armatorler Arkas gibi yahudi olsa adamlar alnından opulecek kişiler tebrik ediyorum süperler allah daha çok versin arkasa belki 300.400 gemiye ulasirlarda hepsinde Türk bayrağı olur. Olursada Türk denizcilerinin yüzü güler helal olsun böyle yahudiye yazıklar olsun Türküm diyen böyle armatorlere
Yazan: Aydin usta - 1.08.2019 15:03:40


Vampire inanmazdım sayenizde artık vampire inaniyorum
Zenith ve arkas 'ın lağım çukuru bile sizden daha kıymetli benim için
Yazan: Yusuf keskin - 23.06.2019 01:23:31


Bu nedir
Bu nasil birsey. Bir yunanli ne yapmista ise genel mudur diye almislar. Pes
Yazan: Gokhan Onguc - 20.06.2019 00:41:17


Yazik
Yazik koskaca holding bir yunanin yonetimindemi. Gitsin kendi ulkesinde calissin. Ama tezgahi iyi kurmus
Yazan: Ali yilmaz - 20.04.2019 19:31:00


SAYIN OKURLAR
ben 25 yıllık denizciyim karma personellede calıstım filipinlilerlede nasıl calıştıklarını cok iyi bilirim herşey anlatıldığı gibi deyildir görüp yaşamak lazim alkol konusuna gelince dışarı cıktıklarında nasıl alkol kullandıklarını butun denizciler biliyor ama gemi yonetimi buna gözyumuyor onuda biliyoruz calışma ortamına gelince saat 5 tensonra iş verdiğiniz zaman nasıl küfredip işbıraktıklarını mesayi istediklerinde biliyorum gördüm bizim turk denizcisine gelince calıştırabildiğin kadar canını alıyorsun biraz of desen hemen arkasından raporu dayıyorsun buadam yaramaz diye bizim denizcimizi öldürüyorsunuz elinizi vicnanına koyun aramızdaki curuk elmalar yüzünden butün denizcimizi öldürmeyin lütven ikinci husus filipinli gemiye gelirken devlet kanaliyla geliyor hertürlü aklarada sahip bizlere bu imkanda tanınmıyor işsizliğin kolgezdiği ülkemizde milyonlarca gemicimizvar hepimiz aile gecindiriyoruz angi kapıya gitsek yabancı calıştırıyoruz kapıdan dönuyoruz şimdi size soruyorum bizleri calıştırmayacaksanız kapatın budeniz eyitim kurslarını limancuzdanı vermeyin insalar madur olmasın bu saaten sonra bizleri kara işlerine yonlendirmeye calışılıyor 46 yasındayım busaatensonra 2500 askari ücretle 2 cocuk okutuyorum bizden farklı dala yonlenmemiz zorlanıyor sizler icin hava hoş lütven butur düşüncelerden kurtulun turk denizcimizi öldürmeyin sürçü lisan ettiysem affola hayırlı günler
Yazan: reis - 16.03.2019 18:15:39


Yazik
Ciner yine tanker siparisi vermis. Yunanli komisyonunu almistir. Filipinli personelde bayram etmistir. Yunanli genel mudure dur diyecek biri yokmu
Yazan: Barbaros - 23.12.2018 02:46:52


Bacasız Fabrikaları Kapatın
Türkiyeye çalıştığı firmalar vasıtasıyla ciddi para bırakan hatta yabancı şirket ve gemilerde çalışanların döviz bıraktığı bu sektörü yıldırdılar arkadaş. Türkiyenin ekonomik anlamda elini suya sabuna dokunmadan en rahat para kazandığı sektör denizciliktir. Gönder denize verdiğin eğitimi beğenme sertifika çıkart para topla. Yabancı gönder işsiz bırak. Yabancının gitmediğine Türkü gönder. Sağlıksız bırak. Kapatın bu sektörüde üniversiteleride gençlere yazık olmasın bari. Bizler yıllarımızı sağlığımızı tükettik. Hiç olmazsa gençlerin umudu tükenmesin.
Yazan: Zulme Sonver - 23.10.2018 02:50:06


TÜRK denizciliğin yüz karasisiniz
Yalaniniz batsın adamların içmediği bir gün yok türkiyenin yüz karasisiniz
Yazan: Erkan Çalkaya - 5.10.2018 13:56:26


Ne oldu yedinmi cezayı
Cinerin abdde ki gemisinin limanda sintine basmasını fotoğraflayıp gerekli makamlara bildiren filipinli yağcı yüzünde yediği 200.000 dolar çok acı koymuştur. Filipinliye devam.
Yazan: Fatih - 11.01.2018 13:00:32


sizin kanınız bozuk !!!
kusura bakmayın,sizin kanınız bozuk!!! türk denizcilerinin bugün çalıştığı yabancı şirketler şunlardır vships (yaklaşık 500 gemisi var ) harren partner ( yaklaşık 60 gemisi var) omikron oldendorf (yaklaşık 950 gemisi var yakşaşık 120 türk zabitan çalıştırıyor ) böylesine dünya devleri olan firmalar türk denizcisine güvenip gemilerini emanet ederken siz gelmişsiniz saçma salak alkol muhabbeti yapıyonuz..Biraz mütevazi olun 21 tane geminiz ,kendinizi bişey sanıyonuz bu yukarı saydığım firmalar dünya devleri ama yinede hiç bir insana üstten bakmıyolar!!! ciner mi armatör oldendorf mu vships mi harren partner mi Allah türk denizcisi çalıştıran firmalara bol kazançlar eylesin,insanlara üstten bakanların gemisine de selamet versin ama ofislerinde sürekli zarar yazsınlar.
Yazan: selçuk köseoğlu - 30.11.2017 00:11:34


y*****
siirtdeki maden elbistandaki madende insanlar öldü gemilerinde çalıştırdığın gibi filipinli çalıştırabilyorsan çalıştır. birgün kazığa oturucan.
Yazan: yavuz akyol - 22.11.2016 20:10:03


1.5 YIL ÖNCE BİR YASA ÇIKTI MECLİSTEN BUNUN KONUYLA İLGİSİ VAR
Firmanın amerikada oil petrola yük çekerken gemilerini gördüm. limana alkol girdirmek ve alkollu girmek yasaktı. dışarı çıkan bütün personel zabit ve personel hepsi barda bir milyon kafa olmuşlardı. buna şahit olan 3 arkadaşım daha var. ama TÜRK personel çalıştırma konusu siyasiler tarafından istenmiyor. sebebi ise bundan bir kaç yıl önce çıkan yasadır. TÜRK acentaları veya TÜRK bayraklı gemilerde yabancı personel .alıştırmanın önünü açtı. sagolsun siyasilerimiz sayesinde gürcü hintli doldu bütün firmalar. ama bir şeye teşekkürü borç bilirim . hala TÜRK gemicisinin degerini bilen ve TÜRK çalıştıra firmalar var. onlarda olmasa vay halimize. çiftçilik ve tarımcılığın bittiği ülkemizde hayırlı olsun. binlerce işi olmayan denizci eklendi. bu adamları bu hale getürenler ALLAH tarafından umarım hak ettiklerini görürler. ben kimmiyim 19 yıllık dnizci. türkiyenin en büyük üç firmasında çalıştım sadece.
Yazan: BOSUN Reis - 28.10.2016 17:55:32


aslında verıloen mesajı anlamak lazım
aslında verılen mesajı anlamak lazım bır yonden ıyı olur filipinli personel ile calısması dıger yonden zaten hep kotu turk denızcısı kendısını gelıstırmeye gerek gormuyor gemıdekı ıcıkı olayına gelınce gemı kaptanı ıcerse personelde gerı durmaz
Yazan: yalcin ceylan - 28.06.2016 01:00:34


DENIZCILIK
TURGAR CINARA DIYORUM KI BU YUNANLININ HAYRINI GORSUN TURGAR CINAR BIRAZ MILIYETCI OLSUN YUNANLI TURKE IS VERMEZ IHSAANLLAH TURGAR CINARLAR EN YAKINDA GERCEGI GORUL
Yazan: RİZELI - 19.02.2016 08:36:51


Yol
Birde miliyetçi olacaksınız Biraz bu ülke vete denizçileri için iş İmkanları açın Bizler türküz tük denizcisi elin filipinlisinden dahaiyi kolar Yokarlarda dendiyigibi yok ingilizceymiş Yok ickiymiş bunlar işin bahanesi Önemliolan biraz miliyetcilik Gerisi tefarruat
Yazan: Uzak - 8.02.2016 16:56:58


ICKI
YUNAN MUDUR DIYORKI FILIPINLI ICMEZMIS,,,,DUYSALAR KARGALAR KICIYLA GULER BU YALANA,,,
Yazan: ramazan solkol - 17.01.2016 14:59:44


zihniyet
gemi adamin gemisi ister alir ister almaz ama yinede kanimiza dokunuyor elin filipinosu benden daha iyi degil ama biraz hakli turk denizcisinin yarisinin zihniyeti bozuk zabit tayfa farketmiyor iki ayri ornek vereyim bi gemiden ayriliyorum benle beraber usta gemici arkadas ayriliyor yerine gelen gemicide biraz tuhaflik var anlatiyor iste ben soyle efendiyim saygiliyim esrar icerim ama kamaramda kimseye zararim olmaz icki icerim ama kimse anlamaz lan ben zaten gidiyorum bana ne anlatiyorsun hem anlatma zaten esrar felan ictigini neyse biz gemiden ayrildik aradan zaman gecti belki bi ay gemideki bi arkadasi aradim hal hatir soruyorum gemi nasil dedim sanki babamin mali gelen adamlar cikti fena hele biri 3.kaptani dovdu esrarcimi dedim evet dedi herif tam piskopat cikti dedi adam gemiye katildigi gunden beri sikintiymis sonra gondermisler ama bu sefer gittiyi yeri berbat edecek diger ornek bi stajyer baska bi gemide calisiyordum daha yeni katilmistim insanlari yeni yeni taniyorum bi gun stajyer yanima gelip emredici tarzda sunu yaptinmi bunu yaptinmi gibi bi seyler soyledi bende isimi biliyorum sen rahat ol dedim iki yada uc gun daha sonra ayni seyi bi daha yapmaya calisti ama bu sefer tepkim cok farkli oldu sen kimsinki ul....! kendisine bi guzel konustuktan sonra son sozum zurnanin zirt dedigi yerdesin stajyer'in bile zabit havasinda oldugunu bi dahaki sefere konusmakla kalmayacagimi soyledigimde zabitlerin kensisine boyle davranmasi gerektigini soyledi bende zabitlerin bi sikintisi varsa gelip bana soylesinler deyip bi daha ki sefer baska turlu davranacagimi yineledim kuyrugu kistirip gitti daha stajyer boyle olan biri zabitken ne yapmaz hem simdi zabit olmus elinde birazda yetki varsa adamalarin canini yakacaktir bi yere kadar tabi cok degerli insanlarla da calistim iste bu adamlarin hakkini odeyemessiniz bu adamar aklima geldikce kanima dokunuyor
Yazan: onder - 8.01.2016 21:47:22


Zavalli turk denizciligi
Deveye sormuslar neden boynun egri diye. Nerem dogruki demis 70li yillarin anlisanli kacakcilari bugun armator olarak arziendam ediyorlar karakoyde elde tesbih dolasarak armatorluk yaptiklarini zannediyorlardi hickafa yormayin db deniz nakliyatin yagmalanmasindan sonra turk denizciligi bitmistir saygilarimla
Yazan: Erolkalabak - 31.07.2015 22:09:46


yağcı
Kaptan ve zabıt Tayfası na göre personelin hakkı yoktur yalnızca efendi köle ilişkisi vardır işi bilmez ama usta ya iş verir çünkü onun kağıdı vardır artisliğidecahillihindendir eğer bana allah nasip ederse denizcilik le alakalı olarak sağlam okullar kurslar açacağımingilizce eğitimi denizcilik ingilizcesi uluslar arası kurallar bu konuyla alakalı olarak bilinmesi gereken herşey Denizciler arasında sendikalaşma unutmayın işinin en iyisi olan insan bu sektörde dünyada iş bulur
Yazan: gemici - 9.04.2015 18:00:41


eğitimsizlik
Filipinlilerle çalıştım bizden sistemli çalışıyorlar herşeyden önce birlikler ayrıca Türk kostellerinde 200 dolar az vermek için Gürcü Azeri Ukraynalı personel çalışıyor kurslara önüne gelene cüzdan veriliyor eğitim sıfır birsürü okumuş cahil kaptan ve Zabıtler imiz var hak arayamaz sın böylebir hakkın yok sen insan değilsin ki zaten Hep tehdit egolarını tatmin etme öyle olursa gönderirim böyle olursa gönderirim kurslara ingilizce eğitimi şart olmalı denizcilik eğitimi ve personel hakları konusunda sağlam eğitim verilmesi lazım
Yazan: hiç - 9.04.2015 17:42:15


bu zihniyetle
siz hiç bir zaman yürüyemeziniz kımıldayamazsınız bu kafa oldukça beyninizi değiştirin
Yazan: mehmet ali - 19.03.2015 21:59:35


efendi kaptan yalakaligi
gec bile kalinmis bir karar.. sirket ofisinde gemiye cikmak icin dokuz takla atanlar gemiye katildiktan sonra go** kalkanlara kapak olsun!! gerci zabitler icin uzgunum egolarini tavan yaptirtacak efendi kaptan kelimesi ve onlerinde el pence duracak yalaka denizcilerimizden mahrum kaliyorlar sonucta. elin filipinlisi si****** efendi kaptan lafini. ne lan kolemiyiz der basar gecer.. :))
Yazan: vatan ozturk - 10.03.2015 19:31:52


yazık
arkadas ofur biara filipinli calıstırdırdı neoldu yemedi simdi turk calıstırıyor ben 23yılda gemicamiyasındayım bunlar tayibin yalakası hepsi soruyorum bilal erdogana bunlardilmi yalakalıkyapan soruyorum turkiyede 8yılda hangi firma denizcisine zamyapdı bunlar tayibinyalakaları merak etmeyin bu somurgecilerin sonu gelecek yazıklarolsun sizingibi armatorlere butun turk gemicilerin hakkı haram olsunsize sizingibi vatan hayinlerinin yuzune gemiciler hakkını alamıyor habide bizim kaptanlar az yalakalık yapın armatore yalaKLIK YAPICAM DİYE PERSONELI EZEN KAPTANLAR BUDEVİR BOYLE GİTMEZ DEVİR DONER DERVAN DONER ANLAYIN PERSONELİNİZE SAYİPCIKIN GERCEKLERİ GÖRUN TURK ARMATORLERİNE BİRSÖZÜM VAR TURK DENİZCİLERİNE SAHİP CIKMAYAN ARMATÖRLERE HAKKIM HARAM OLSUN SİZİ ALLAHA HAVAL EDİYORUM BUTUN DENİZCİLERE SAYGILAR SELAMLAR VATAN EVLADI
Yazan: abdulkadiruzun - 27.02.2015 11:16:11


Yabancı Personel
Türkiye'de yeri olan Ciner grubunun tamamen yabancı çalıştırması yakışmıyor, hiç olmazsa bazı Türk firmaları gibi bir kısım Türk bir kısmınıda Türk olması dengeyi sağlar , dolaysıyla bu koca gruba çeşitli yorumlar yapılmaz, inşallah 2015 de denizcilere bir iş kapısı açılır.
Yazan: UZ.YOL.KPT Cemal Yalçın Oyal - 11.01.2015 01:52:27


fılıpınlı
ben uzun yıllardır tankerlerde reıslık yapıyorum sıze bır gemıdekı olayımı anlatayım gemıye katıldım mesaim başladı (96) sonra kamarama çıktım tuvalete 2 kaptan telsızle benı anos ettı nerdesın gel dıye bende tuvaletteyım dedım ve fılım koptu ben ıstıfamı verdım hangı fılıpınlıyı kım hangı şırket (24) saat ovurtayım vermeden çaliştırir. ama turk personelı çalişir,,tel.no. 0532 470 86 50
Yazan: hıkmet kakş - 28.12.2014 15:07:12


aslida yunanli
gemileri 10 yasin uzerine cikinca turk personeli mumla ararlar filipinlinin eski gemide nasil calistigini beraber calistigim icin cok iyi biliyorum o gun geldiginde kimki gider calisir onunda turklugunden suphe duyarim
Yazan: mesut kilc - 24.12.2014 11:06:42


atomicant44@gmail
Arkadaşlar bu fettullah taraftarı Ciner gurubun dan. Beklenir hersey
Yazan: tarık - 13.12.2014 02:50:36


Vay beee
Vah vah mi desek, veya boyle Turk denizcisine boyle muamelemi desek daha iyi olur! Flipinli veya,Ukraynali bir denizcinin arkasinda onlarin butun sorunlari ile ilgilenen dernek vede federasyonlari var, isveren herhangi bir sikinti cikaran denizcinin muhatapi olarak bu temsilciler ile muhatablik iliskisine giriyor. bizde hangisi var ? Bir baska tesbit Turk Armator kendi sikintili islerini halledebilmek icin ,T.B.M.Meclisine ustelikte iktidar partisinden 4 tane armator kokenli millet vekili soktu, yetmedi buyuk sultanin oglunu kendilerine meslektas yapti, ve islerini hic bir sorunla karsilasmadan tikir tikir yurutuyor, yaaa biz ne yapiyoruz oturup bos bos biri cikip gelsin bizim hakkimizi koruyub kollasin, kisacasi komsuda pissin bizede dussun , cook daha beklersiniz, bu zamanda hak verilmez alinir, bunun yoluda birlesib guc birligi olusturulmasindan geciyor anlayin artik .....
Yazan: Zorlu - 28.11.2014 15:24:45


mahmut ayçiçek - 23.06.2014 17:21:34
BEKS DENİZCİLİKTE KENDİ GÖZLERİNLEMİ GÖRDÜN SURİYELİ ÇALIŞTIĞINI. SORMASI AYIP OFISE BİLE UĞRAMADAN NASIL ANLIYORSUN GEMİLERDE SURİYELİ ÇALIŞTIĞINI. İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRME.
Yazan: KADER - 15.10.2014 15:37:58


Kendinizi Ezdirmeyin
Bende gemi adamı belgesi alıcam 1800 TL 6+1 yada 2000TL 6+1 çalışcam daha aşağısını ölsem kabul etmem oha lan.Mesai bittimi giderim kamarama çay yemek molasında iş bırakır çayıma yemeğime bakarım.1 laf diyene ben 2 laf derim.Her TÜRK denizcisi böyle olmalı çünkü değerimiz yükselmio aksine daha çok eziliyor denizcilerimoz.
Yazan: Emre Cıroğlu - 26.09.2014 21:37:58


Tek yol devrim
Bir uzakyol kaptanı olarak haksızlık karşısında daima personelimi koruyup kollamaya geyret etmişimdir.Buna karşılık ne acıdır ki bazı şirketler hakkımda raporlar yazıp gizli dosyalarında utanmadan yıllarca saklamışlar ve ekmeğime engel olmaya çalışmışlardır.Konuyu kaptan personel açısından değerlendirmek gerekirse birçok firmada sistem iki tarafın birbirine kin duyması kaidesine dayandırılarak işlemektedir. Aynen %50'yi evde zor tutuyorum mantığıdır! Burdan nemalanarak ne yıpranma payı ne sigorta herşey denizcilerin ellerinden alınmıştır. "Profesyonel" olarak çalışmış çalışan hiçbir Türk denizcisinin hakkını ödeyemezsiniz! Ancak profesyonel filipinli gemicinin maaşını ödersiniz! Bizler bu şartlarda çalışıyoruz! Bizim hakkımızı ödeyecek paranız olmadı ve olmayacak! Filipinli personel ilk fırsatta sizi profesyonelce satacaktır sakın maaşlarını overtime'larını ödememezlik yapmayasınız diyecem de sizin ruhunuzda vardır yaparsınız, bize işiniz düşerse kıç üstünde alemin kralını yapmayan namerttir başarılar.
Yazan: Uzakyol Kaptanı - 2.07.2014 14:04:35


1.türk denizcisi
değerli arkadaşlarım yakında suriyeli gemicilerde türkiyede çalışacak hemde çalışıyorlar onlar için kurs bile açılmış örneğin beks denizcilik şuan suriyeli çalıştırıyor öyleki gemileri yeni yapım ben çürük gemilerde çalışmaktan kendim raspalık olmuşum haberim yok hepinize selam
Yazan: mahmut ayçiçek - 23.06.2014 17:21:34


yorum yapamıyorum
sen kendı vatandaşını koymuyorusun işe almıyorsun ozmn doktora da filippinliye git ofisindede filippinli çalışsın ne biliyim yazıklar olsun
Yazan: sefer - 30.04.2014 13:51:00


Komik
Koskoca holding in başına türklerden nefret eden bir yunanlıyı koyarsan sonuçları bu olur İleride çalışacakmış lan bi git Ciner sanki tek firma vaybeee ...
Yazan: Ekrem topal - 27.04.2014 12:27:54


neye yarar
tek armotör turgay ciner varmiş gibi davranmayın arkadaslar bende denizciyim herseyi zamana bırakmak gerekir saygılar
Yazan: s ali yıldırım - 23.04.2014 20:19:16


at binenin kılıç kuşananındır
ciner in armatörü neden ofiste filipinli çalıştırmıyor acaba ofis çalışanları da filipinli gibi düşük maaşa çalışıyorda ondan tek sorun paradır arkadaş başka hiçbir sebebi yok türkün de türkden başka dostu yok.
Yazan: cüneyt çekinmezer - 18.04.2014 19:39:36


kOMİSYON
HOCAM TÜM PERSONEL VE MANNİNG FİRMALARINI BAĞLATIĞINI DÜŞÜNÜN GÜNAHINI ALMAYIMDA MİNUMUN 80 KELLE SAYSAK 50 BİN USD HER AY BANKADA DEMEK .CİNER GRUBU BUNU TAKİP ETEMEZ BİLE . BİR ARKADAŞIN DEDİĞİNE KATILIYORUM KAPTANIN ,ZBT ,MAKİNACININ DEĞERİ YOK.BU KADAR OKULU NİÇİN AÇIYORSUN O ZAMAN .HANİ PİYASA İHTİYAÇI VARDI .YALANÇILAR
Yazan: ALİ - 15.04.2014 14:48:37


cıner
gardes filipililer gemiyi bitirir ondansonra turk gemicisinden toplamasini isterler cunku goruyorum gemilerde ama kaptanların yalakalik yapmasilazim armotore etsem bıcare etmesem nare
Yazan: garıp garıp - 30.03.2014 17:07:58


adam
ciner grup ananun babanun cani içun müslümanlara iş ver.müslüman müslümanın elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir
Yazan: denizci - 3.03.2014 08:43:06


petahoz
evt.müslüman müslümanın kardeşidir.yahudi ve hırıstıyanları kendilerinize dost edinmiyin.hak yoldan ayrılma allah selamet versin
Yazan: lazarov - 3.03.2014 08:03:22


Yanlislik var
Anlamadigim sey kendi insanini bi dene olmuyormu o zaman tmm olmayacak bi yani yok gerci turgay ciner 2.husus tmm yabanci bayrak yabanci personel keyfin bilir sizi almam demissin begenmemissin kendi insanini yine keyfin bilir gemilerin ismi neden turk bize mi kufur ediyorsun yoksa olurda bisey olursa devlet yardim etsin diye mi bekliyorsun
Yazan: onder - 17.02.2014 11:19:50


DENIZCILIK
BU ULKEDE DENIZCILIK BITELI YILAROLDU ARKADASLAR BIZ DENIZCIYIZ AMA MENFAATIMZ VARSA ÖNCE ENYAKIN ARKADASIMIZI SATARIZ BOYLE OLMAMALI ALLAH HERKEZE SELAMET VERSIN UFKUNUZACIK PRUVANIZ DAIMA NETA OLSUN
Yazan: KOCA REIS - 24.12.2013 10:24:41


BELKİ HAKLI
1980 yılından beri türk,yunan, fransız, alman gemilerinde çalıştım..!! belki ciner dnzcilik kptn ve ç.b hırsızlıklarından 2.lerin yalakalıklarından 3.lerin işi bimez ve acemiliklerinden çekindikleri için yabancı personel tercih ediyor olamazmı..!! yabancı zabitlerle lisan problemi yaşamadan çalışabilecek verilen işi yada verilen yazılı talimatları sorunsuz anlayacak mürettebat eksiğinden kaynaklanıyor olamazmı..!! kendimizi lisan konusunda yetiştirmemiz lazın değilmi ? yani çuvaldızı başkasına batırırken iğneyide kendimize batıralım ben yabancı gemide çalıştığım süre boyunca gemilerde hiç bir haksızlığa uğramadım ama türk gemilerinde afrikada klima kendi kamarasına az geliyor diye mürettebat tarafını komple kapattıran çarkçı başı gördüm, eşi gemide diye pazar günleri kullanılan havuzu yasaklıyan 2. kptn gördüm mürettebat haftada 1 gün ızgara yerken kendine her gün ızgara yaptıran süvari gördüm okul denilen kurslara gidip 6 ay staj görüp gemiye 3. olarak gelen kişiler gördüm (filipinliler aynı kursu görüp ancak gemici olabiliyor) mürettebat salonunun tv antenini kendi kamarasına çeken elk zabiti gördüm bunlar gibi bir çok olay saymakla bitmez. buradan şikayet etmekle olmaz sendikalaşıp kendimizi geliştirerek filipinli denizcilerle mücadele edebilecek şanlı BARBOROS'un torunları olmamız lazım. ALLAH selamet versin
Yazan: yılmaz - 24.12.2013 01:05:25


filipinli armatöre ne verir
sayın ciner bey bn 25 yıldır denizde çalışan biriyim bz bu denizde nelerini gördük bn sadece 325000 bin kişi denizciden biriyim evet filipinliler çalışıyor ama nasıl içki içmiyor ama onlarında /%85 i uyuşturucu içer çalışırkende 3 metrekare yeri sabah 8 den akşam 5 e kadar ancak bitirir böyle yapıp vatana ihanet etmeyin türk personeli aç susuz çalıştırırsın ama filipinliyi hayatta çalıştıramassın.....artık uyanın dünyanın en iyi çalışan denizcileri bzleriz...
Yazan: gv.lost.nurettin - 19.12.2013 18:52:43


Ciner DENİZCİLİGİ KINIYORUZ
Yazık sizlere yazık olsun,,, merak etmeyin 5 yıl sonra Filipinliler geminin ağzina sıçar sonra armatör bey türk ustaları kadrolandırırr,, umarim o zaman geldiğinde de biz gitmeyerek onlara haddini bildiririz... Kolpa hayat
Yazan: erkan kazar - 14.12.2013 17:23:30


bu ınsanlar türkıyeten sılinsın
sen türkıyeten işçialmassın ama sen yükaliyorsun vatan hayını adam sen te ütanır yüz yok sen türkıye hayınısın
Yazan: ali çan - 6.12.2013 18:20:28


Filipinli reklamı
itinayla filipinli reklamı yapılır düne kadar filipinlilere maymun diyen yunanlılar şimdi iş veriyolar ( Türk gemilerinde : ) ) gazetelerde filipinlilere Türkler üzerinden iltifat ediyorlar
Yazan: ED - 28.11.2013 13:31:31


yalan
işiniz yalan dolan...12 senedir yabancı şirketlerde çalişıyorum..armatörler eski gemilerine özel olarak tğrk personel gönderiyorlarki gemi eski bu gemileri yolda bırakmadan getire bilecek personelin türkler olduğunu duşunuyorlar ama gel gelelim ciner grubuna türk denizcilerinibegenmiyormuş yazıkya atalarımızın kemiklerını sızlatıyorsunuz...onlar bu vatan topragı için canlarını verdıler siz gıdım gıdım filipinlere ecnebilere satın...yazıklarolsun bu vatana bu vatan topragına ihanet edenlere
Yazan: yalan - 7.11.2013 20:56:35


ayıppp
turk ismi verecek tabi gemilerine, başı sıkışınca turkiye devletinden yardım isteyecek isim türk olsunki yüzü kızarmasın..filipin devletınden ısteyemeyecegıne göre....devletimiz denizcilerinene önem verip düşünmüyorki ciner düşünsün arkadaşlar...kim bu devletin ekmeğini yeyip kim bu devlete ihanet ederse allah,,,versin
Yazan: denizciii - 7.11.2013 20:40:14


Yorum
Sen CEO nu Yunanlı yaparsan, o da nefretini böyle kusar.
Yazan: Atıla Saral - 2.11.2013 21:21:50


ALLAHIM SEN BUYUKSUN
turgay bu ulkeden kazanıp nıye baska ulkeye yedırıyosunuz lucıan arkas yahudi adam ama sıgortalı calıstırıyo ınsanları Allah sizi bıldıgı gıbı yapsın sakın faydanız olmasın bu ulkeye Allah sizi bıldıgı gibi yapsın
Yazan: gokhan can - 30.10.2013 18:23:06


normaldır
turk denız orf ve adetıne gore gemılere kurbanlar kesılır ılk sefere çıkarken dualarla bısmıllah çekerek dualar yapılır tıpkı barbaros hayrettın paşanın torunları olarak .. demekkı turgay cıner ataları fılıpınlı josefler .dı. yada . mayc.lardı onların adetlerı boyle.....
Yazan: hıkmet kakş - 23.10.2013 00:05:49


re
ben bu icki icmiyorlar kismina katilmiyorum yillardir filipinlilerle calisiyorum oferbrother da inanin turklerden daha cok icki iciyorlar aksine biz turkler icmiyoruz onlar hergun birseyleri kutluyorlar,he tamam disiplinliler buna katiliyorum inglizceleride iyi sayilir ama benden iyi degiller ciner grubu sadece bahane uyduruyor saygilarimla.
Yazan: resul guney - 22.09.2013 23:37:27


yaziklar olsun sizin gibi armatorlere
Turkiyenin ekmegini yiyerek turk denizcilerini kotuluyorsunuz yaziklar olsun , ben bu yaziyi amerikadan yaziyorum , butun turk denizci arkadaslarima selamlar
Yazan: mustafa guven - 31.08.2013 06:09:20


yazıklar olsun
birde türküm diye hava atıp resim çektirirsiniz sizide görecez şimdi gemileriniz yeni filipinliler içine yapınca konuşuruz
Yazan: sami - 6.08.2013 18:24:36


Keskin
Sermaye senide satin alir bir gun kendine cok guvenme turgay ciner senden buyuk neler var onlardan buyukte ALLAH var yillarca turk gemilerini dunyanin her tarafina goturen denizcileri kucumseme sen piyasada yokken biz vardik bu sektorde senden buyuk firmalar turkleri calistiyor onlar yanlis yapiyor da senmi dogru yapiyorsun yanindaki calisan degilde satin alinmis mal goren birin gemisinde zaten calisilmaz sen bir gun geciktirde omaaslarida cok guvendigin 30000 Dwt gemiler nasil baglaniyor pes pese sana ve gemilerine selamet dilemem kibirlenme ne yeri delebilirmisin ne goge uzanabilirsin
Yazan: alphan - 1.08.2013 12:17:10


Gün gelir..
turgay bey turgay bey gün gelicek ve güvendiğiniz dağlar varya biz denizcilier onları çok iyi biliriz, onlara kar yağıcak. sen paranla anca kendin gileri satın alırsın. biz denizciliği yüreğimizle yaparız ve gemilerimize türk bayrağını çekmekten gurur duyarız. her pazar kuru fasulyemizi yer. alnımızın teriyle ekmeğimizi kazanırız. ama sen kul hakkı yiyerek, birilerine yalaka olarak bugünlere geldin. neredeydin 2002'den önce konuşturma adamı. Senin o %20 fazlanı almayız biz aslan gibi başka yerde çalışırız. çalışamazsak bize ekmek çok turgay bey. alınteri olduktan sonra. ama bir düşün bakalım senin o güvendiğin dağlara bir kar yağarsa sen ne iş yapıcaksın.
Yazan: Onur Sakarya - 28.07.2013 14:45:10


önemli
sayın ciner yazılan konulara kulak verip dinlemenizi umarım.bir gün gelir sermayesiz kalırsınız.son 20 yılda kaç tane denizcilik şirketi batmıştır araştırın.bu piyasada hiçbir armatör diğerinden % 30 fazla maaş vermez blöf yapmayın.
Yazan: yavuz akyol - 14.07.2013 07:02:22


iyi günler
görüyorum ki hepiniz tepkilisiniz. Herhangi bir ortak noktada da buluşamamışsınız. Kaptanı, zabiti, gemiciyi yağcıyı kötülemek yerinebirlik olmayı tercih edin. okullardan sebep birbirine faşistlik yapan, kaptanını aşağılayan, gemicisine beceriksiz diyen insanların oluşturduğu denizcilik toplumunu tercih etmeme nedenim gayet açık. darılan gücenenide sermaye her türlü satın alır. bugün bana küfür edersin, yarın sana piyasanın yüzde 20 fazlası maaşı verdiğimde mecburen gelirsin. kapital düzen gereği budur. saygılar selametler
Yazan: Turgay Ciner - 12.07.2013 09:00:20


fither mehmet
güverte ve makine zabitleri sayesinde budurumdan biraz zor kurtuluruz arkadaslar şirkete yalakalıktan insanlıktan çıkmışlar
Yazan: konyalı mehmet - 3.07.2013 18:03:35


seçmesini bilirsen olur
yunan gemilerinde sadece filipinlilerle çalıştığınız için olabilirmi acaba belkide türk kaptanlarının kaprisleri yüzündendir böyle derseniz size katılırım ama türk gemi tayfalarını baba parasıyla okumuş ve havasından geçilmeyen gemi bilgisini değilde okuduğu okulda tayfaları nasıl ezeceğini öğrenen kaptanlar için söylerseniz buna katılırım sevgilerle.
Yazan: ali parsak - 27.06.2013 20:39:02


BİZİM HİÇ Mİ SUÇUMUZ YOK
filipinli denizci sosyal olanakları iyi olmazsa çalışmaz ,çünkü arkasında devletleri var ama işini yapamayan kaytaranı da barındırmazlar.türk denizciliğinde durum farklı gemiye gidene kadar çoğunluk tamam efendim yaparız efendim vs. yalakalık diz boyu ,gemiye çıktıktan sonra iş istersin başında durmazsan yapmaz,bilerek isteyerek işi savsaklar ,mesai saatinde içki içer mesaiye öyle başlar,yakalanınca da içiyorum ama işimi de yapıyorum diye diklenir,tüm bunların sebebi eğitimsizlik ,cahillik ülkemizde pekçok meslek lisesi mezunu mesleği harici iş yaparken stcw kursu alan çiftçi bile denize çıkmış yağcıyım diyor ,önce kendimizi düzeltelim armatörler gemilerine lise mezunu personel yerine bu adamları alıyorlarsa iş bulanlar haline şükretsin... mesleğini düzgün yapan dürüst fedakar meslektaşlarım üzerine alınmasın,baş müh.hüseyin ünsa.
Yazan: hüseyin üns.... - 21.06.2013 17:01:30


Ses
Çok sayıda Filipinli ile gemilerde uzun süre çalıştım, olumlu ve olumsuz yönlerini anlatayım.
1) Filipinli zabit, çarkçı, usta gemici, yağcı, aşçı yada kamarot maaşları kesinlikle Türkler'den az değil hatta çoğu(yabancı,yerli) şirkette maaşları bizden daha yüksektir. (Bu adamları Çinli denizcilerle karıştırmayın)
2) İş verirsen çalışırlar, pratik ve seridirler. İş vermezsen ense yapar yatarlar kesinlikle çalışmazlar
3) Temizliğe önem vermezler
4) Sigara pek kullanmazlar. İçki içmeyen denizci millet ben hayatımda görmedim.
5) Vardiya saatleri dışında kesseniz çalışmazlar. Çalışma saatlerini geciktirmez(07:55), erken bitirmezler(17:00). Ama kahve aralarında raspa, çekiç, boya ne var ne yok herşeyi öylece bırakır giderler. Asla çay, yemek saatlerini kaçırmazlar. Ekstra bir saat bile çalışsalar yazarlar defterlerine ek mesai olarak.
6) Kaptanın verdiği bir direktif Imo'nun kitabında yazmıyorsa kesinlikle yapmazlar. Ona rağmen bir tane bile gemiden gönderilen filipinli ben görmedim. Türkler anında deport.
7) İngilizceleri çoğunun çok iyidir, muhabbetleri iyidir, anlaşması çok kolaydır. Türk gemici, zabit ve çarkçılarla anlaşmaktan daha kolaydır. Çoğu Türk gemiciler gibi kaprisleri yoktur. Her daim aynıdır çalışma tempoları, ekstra efor sergilemezler. Yani bizlerden daha profesyonellerdir zaten bu yüzden tüm dunya şirketleri bu adamlarla çalışmakta şuan.
8) Hiçbiri kredi kartı kullanmaz her daim nakite ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden en ufak bi maaş gecikmesinde ITF'e giderler. Pay on board sistemi olmayan tüm türk şirketlerinde çalışmaları çok zordur aslında. Birbirleriyle sosyal ağları çok güçlüdür. Birlik olurlar, Dünyanın biyerinde bi haber çıksa hepsinin anında haberi olur.
9) Ve son olarak son sözüm şirketlere... Eğer tüm gemiyi komple filipinli denizcilerle donatırsanız o gemiyi 5 sene sonra tanıyamazsınız bunu çok net söyleyebilirim,
aklınızı başınıza alın benden söylemesi.
Yazan: Fatih - 10.06.2013 17:25:55


nasıl icki icmiyorlar
BEN FİLİPİNLİLERLE CALISTIM DİSİPLİN DEDİNİZ SAATİNDE İŞE BAŞLAMAKSA BİZ ALASINI YAPIYORUZ MESAİ YAZMADAN FİLİPİNLİYE BİR İŞ YAPTIRAMAZSINIZ ORJİNAL PARCA GÖNDERMEDEN İŞ YAP... SAATİ BİTTİMİ KULANMIS OLDUGU ALETİ YERİNE BİLE KOYMAZ BİZ TÜRKLER YANLIŞ ANLAMASIN ARKADAŞLAR KÖPEK GİBİ CALISIRIZ İŞİMİZİ DÖRT DÖRTLÜK YAPARIZ AMA BİZİM BURNUNDAN KIL ALDIYMAYAN ZABİTLERİMİZ DAHA FAZLASINI İSTER İCİYE GELİNCE BİZ ADAMGİBİ İCERİZ FİLİPİNLİ KÖPEKGİBİ İCER KİMSEDE BİRSEY SÖYLEYEMEZ 2012 TE FİLİPİNLİLERDEN ALMIŞ OLDUMUZ BİR GEMİYİ ANLATAYIM KUMANYA FUL VİSKİ 41 KASA VOTKA 17 KASA ŞARAP 88 ADET ŞANPANYA 32 ADET HEPSİDE KALİTELİ BU İCKİLERİ BİZE ALMAMIŞLARDI HERALDE BU GEMİNİN İSMİ GAZ LAY GEMİDE İCKİ YASAKTI NEZAMAN GEMİDEKİ İCKİLER BİTİ OZAMAN İCKİ YASAKLANDI CÜNKÜ İCKİLERİN PARASINI BİZ ÖDEDİK
Yazan: orhan padoryas - 15.05.2013 14:39:32


Ciner vitrinde
Gemiler ciner in değil gerçek sahibini araştırın ben çok net biliyorum.
Yazan: Ahmet bey - 14.05.2013 14:42:23


utanmak bile size yakışmaz
size hopalı demek karadenizli demek utancın ötesindeki utanctır birde utanmadan sıkılmadan çıkmışsın konuşuyorsun bırak şahsını soyu sopu belli olmayan birini şirketin başına koymuşsun kendi milletini karalattırıyorsun o yunanlı filipinlilere sempati duyacağına gitsin açlıkla savaşan ülkesine yardımcı olsun kendi ülkesi bazı ülkelerin eteklerini öperken kendisi benim ülkemde filipinlilere çanak tutmasın dinsizlere imansızlara sayın tayip erdoğon hakkından iyi geliyor bu ülke hiç kimsenin babasının çiftliği değil bu bayrağın altında nefes alacaksın cocukların bu ülkenin çouklarıyla büyüyecek öğretmeni savcısı hakimi hakkını arayacak sen kollarını gerip yunanlıya bizi ezdireceksin utan desem utanmayıda beceremessin sen karadenizli hemşerim
Yazan: sebahattin akın - 12.04.2013 19:45:12


SUÇLU Türk gemi kaptanlarıdır.
SUÇLU Türk gemi kaptanlarıdır---herşey kaptanda biter..kaptan iyi ise gemide herşey iyi gidiyor.çalışmada,yönetimde,kumanyada,maaşlarda,,,evet nasıl ?__ ---kaptana diyorlar işleri bitir,,oda hemen iş yağdırmaya başlıyor ,,hemen haftada birgün tam dinlenme YOK oluyor,, ---kaptanın yönetimine bak ,,gemiye malze vs kumanya gelcek acenteyi bizzat arayıp akşam mesaiden son getirmesini söylüyor..bütün gün yorulmuş gemici yemek saati veya yemekten sonra kumanya taşıyor YARIN gene sabah 8 iş başı yorgun ve kaptan diyor bu işler neden bitmiyor.yorgun Eşek nekadar hızlı gider.. ---kaptan ya cebe para indirebilmek için anlaşma yaptıysa kumanya alırken..su yok su buz dolap bom boş ... ---kaptanın maaşı AZ ise kaptan mutlu çalışmaz,,çalışamaz son her gün gördüğü çalışma arkadaşlarına bok gibi davranmaya başlar hele birde diplomalı cahil ise Allah ile kıral karışımı birşey oluyor..Firmaya bile eziyet edebiliyor... bazende firmaya geçen kaptan ve çarkçılar kıskançlık yapıyor..patrona ekonomi diye maaşları kısalım,kumanyı kısalım ,yedek malzemeyi kısalım diyorlar.. VE birde stajerlik+4,üncülk+3,üncülük sırasında kaptanların ve çarkçıları,,minimum birer kontrat yaban personel ile çalışmadan kaatlarının yükselmesi önlenmeli..yabancı gemi tecrübesi olmıyan kaptan ve çarkçı Hakketten cahilce saçmalıyor..ingilizce yok istirakşını okuyamıyor.Ama sıtajerken 1 kontat==4,üncü iken bir kontrat==3,üncü iken bir kontrat mecbur yabancı gemide çalışmış olsalar GELECEK Nesiller gemilerde daha Profesyonel çalışırlar KAPTAN ve ÇARKÇI başı olduklarında saçmalamazlar ve Firmalarıda daha doğru ve Düzgün yönlendirebilirler.(.fakat Hırsızlar hariç..). filipinli 7:50 de işe başlar --16:55 te kamaraya doğru yürümeye başlar..kaptan ona sonrada iş vermeye çalışınca ya fazla mesayii sorar yada kendi araların imza toplayıp kaptanı veya ikinci şirkete Şikayet ederler..buzdolap boş ise AÇ AYI OYNAMAZ Deyip gemiyi heryere şikayet ederler çalışmayı Kesin kez kesinlikle yavaşlatırlar..filipinlileri çok firmalar denedi gene Türke döndüler..ALLAH SELAMET VERSİN
Yazan: Mert TERAZİCİ - 5.04.2013 12:53:13


cıner
yazıklar olsun.......
Yazan: sabrı - 4.04.2013 21:35:38


yazıklarolsun
türk tenizcileri yes sör temiyorlar amaişlerini engüzel şekilte yabıyorlar .filibinliler .yes sör ter .ama işini .öyle yabıyor ,ickinin kıralını,iciyor,içki icmiyortiyenler yalan söylüyor armatörler kan emici sülük kibitir birkere yabışmasın.atamın son tamlasına.katar emer
Yazan: zekaiaş - 3.04.2013 00:31:20


yorumsuz
hemserim,madem filipinlirei çalıştıryon geminin isimlerini de nerden personel alıyorsan koy..karsılasırsak hayeretee dusup kufur etmeyelim bosyere,senin yuzunden gunah kazanmayalım..
Yazan: adil kuru - 26.03.2013 23:29:12


yazıkkkkkkkkkkkk
yıllarca sırtımızda tasıdıktan sonra ödülümüz buymyuş yazıklar olsun
Yazan: haydar andiç - 11.03.2013 17:56:53


kınıyorum
SAYIN YORUMCULAR . BEYLER DAHA TÜRKLERLE ÇALISMAMIŞLAR BİZLER FİLİPİNLİLERİN DE NASIL ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUZ İÇMİYORLARMIŞ BUMUDUR EVET DIŞARIDA MARUANA VE HER TÜRLÜ UYUŞTURUCU KULLANIRLAR EVET İTAAT EDERLER ÇÜNKÜ DEVLET LERİ KOVULURSA TEKRAR GEMİLERE GÖNDERMİYOR GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK SLM BAŞ M. ÖMER
Yazan: ömer hardal - 3.03.2013 01:03:00


sebeb olanlar utansIn
Arkadaslar.adamlar tabiiki filipinli calistiracak.cunku filipinliler zaten ne verirseniz yiyor sirketin kumanya derdi olmayacak.o gemilere maskesiz girilmez.alkol almayabilirler ama .pislikten kokudan durulmuyor armator gemiye gitse iceri giremez...saygilarim la
Yazan: hIzIr kandis - 28.02.2013 17:40:39


kendi adıma
yazıklar olsun ciner gurubu ve turgay cinere atv yi filipinlere sabah gazetesinide yunanistana yönelt zaten bu saatten sonra mutfağında domuz eti ve köpek eti pişmiş , ve kokuşmuş geminize helal süt emmiş türk denizcisinin çıkacağına pek ihtimalde vermiyorum ve artık türk denizcisinin örgütlenmesi ,sendikalaşması zamanıda geldi geçiyor haydi türk denizcisi hareketlen saygılarımla
Yazan: yavuz - 21.02.2013 14:57:37


denizçiler
dünyada tek bizde denizde sendikası olmayan milletiz bukadar önemli bir söktörde sendika olmadı aylayamadım
Yazan: ugur kaya - 19.02.2013 12:15:54


burası türkiye
yabancı armatörler türk denizcileri çalıştırmak istiyor bazıları engeliyor ama bizimkiler yabancı çalıştırmaya hevesleniyo nedenini sormaklazım biz gemicilere
Yazan: tuncer kumaş - 19.02.2013 11:56:50


yabancı personel
Ben yabancı personelle uzun zaman calıstım fılıpınlı nasıl calısır cok ıyı bılılrım ıngılızce bılmelerı artı avantaj baskada yok cunku ıs yapmazlar bence dorusunu yapıyorlar bız yapıyoruz da ne oluyor basımız göğemi eristı onlar bırlıktır onları kolay ısten atamazsın bızım gıbı hepsı bırden ayaklanır bızde bırlık yok kı varsa yoksa yalakalık bana dokanmıyan bın yasasın boyle oldugu mudetce boyle gıder degısen bısey olmaz ha sunuda soylemeden edemıcem bu ulkenın suyunu ıcen ekmegını yıyen vede yabancı personel calıstıran haındır cunku vergı vermıyor sıgorta odemıyor bu ınsana vatan sever denemez
Yazan: refık koyuncu - 16.02.2013 13:34:34


türk denizciliği
bende bir denizciyim yorum yaban arkadaşlara aynen katiliyorum gemilere rize ismi verib te yabanci bersonel çaliştirmak neden hiç bakmiyorsun turkiyede bu kadar denizci var yabanci caliştirman nedeni ne eğer turkiyede yaşiyorsan turk bersoneli çaliştiracaksin denizciliği sizlerin sayesinde bitiyor bir iki sene sonra o gemileri hiç birşey kalmaz o zaman bişmanlik duyarsin bu itibarinizi tarih bile unutmaz denizciler reyiz cevdet sözer rize çayeli
Yazan: cevdet sözer - 15.02.2013 17:28:04


slm
hepimiz biliyoruz filipinlilerin nasıl çalıştıgını. basına verdigi demeçde inceden türk düşmanlıgı var demişki türk denizcilerini büroda calısan personelden bildigini söylemiş ne alaka TÜRKÜN TÜRKDEN baska dostu yoktur olamazda .herkes kendi ülkesinde basın açıklaması yapsın türk armatörlerinide kınıyorum denizci olarak.saygılar.TANRI TÜRKÜ KORUSUN VEDE YÜCELTSİN.
Yazan: burhan - 31.01.2013 16:27:18


denizcilik
1980den önce denizci arkadaşlari diş ulkelerdeki gemilerden istemiştiler şimdi ciner holding birgün bu devran değişir o zaman gemilerine filibinli bile bulamassin her zaman bara her şey deyil gemilerinde bakim istiyorsan turk denizcilerini seç saygilar
Yazan: cevdet sözer - 30.01.2013 22:56:37


sen de yapma
Kemal_bosun kardeşim sen de aynısını yap o zaman sen de saatini bil extra işler için elini kaldırma, böyle yaptın diye sana madalya mı taktılar en iyi yerde sen mi çalışıyosun. ÖNEMLİ OLAN İŞİNİ İYİ YAPMAK yok köpek yemiş, yok içki imiş sanane kime ne ya...
Yazan: Vedat - 3.12.2012 21:25:23


cıner
gardes yalıs konusuyorsun fılıpınlıler ıckıde ıcer kopekde yerler onlar saatını bılırler onun harıcınde elını kaldırmaz dıger ısler estra olur sanada akveremem senın yaptıgını yahudıler yapmaz senın bu yaptıgını yahudıler duysa uzulur
Yazan: kemal _bosun - 3.12.2012 20:29:35


sonuna kadar
bende armator olsam 12 yillik gemi adami olarak ve her milletten adamla calismama ragmen gozum kapali filipinli gemici secerdim. nankor degiller en azindan uc kurus alsalarda.
Yazan: destekliyorum - 27.11.2012 20:05:49


FİLİPİNLİLER BU PARALARA ÇALIŞMAZKİ.
FİLİPİNLİLER BU PARALARA ÇALIŞMAZ ADAMLARIN PARALARI VAR ÇALIŞTIRIYORLAR.FİLİPİNLİ YAĞCILAR 2200DOLAR ALIYORLAR FİLİPİNLİ BİR 3.CÜ KAPTAN 7500DOLAR ALIYOR HSAPLARINI SİZLER YAPIN.
Yazan: İlker Tezcan - 24.11.2012 18:11:43


komik yorumlar
burada yorum yapanlar iyi bir yabancı şirket size iş teklif etse gitmeyip oturur mu onu merak ettim. Sizin kıt mantığınızla Almanya da Alman Hansın fabrikasında çalışan Mehmet' te hain Hansda hain. Ya bırakın bu milliyetçilik ayaklarını green kart verse Amerika yüzerek gidersiniz Amerika'ya İngilizin Almanın gemisinde Türk çalışınca normal adam Filipinli çalıştırınca adama hain muamelesi ahanda bu kadar iki yüzlüsünüz...
Yazan: İ. özgenel - 24.11.2012 00:00:20


hersey parami
arkadaslar sizin soyledilerinizin uzerine vazla soylenecek birsey yok ama burdan ciner denizcilik kendi gemileri istedigi gemiciyi calistirma haki var ama unutmasinki kendisi bir turk turkiye cumhuriyetinde binlerce asker bu ulke icin canini verdi gemi sahibinin turk vatandasi her insaninda kendi ulkesindeki gemilerde calisma haki vardir bugun ben kendi ulkemde calismiyacamda hangi ulkeye gidip is ariyacam
Yazan: suleyman lort - 18.11.2012 02:34:25


yazıklarolsun
utanıyorum gv reısıyım kabul etmıyorum
Yazan: mustafa özgurbuz - 4.11.2012 19:57:23


bu ülkeyi sevmek
ülkemizi yönetenler sabah kalkıyor acılım akşam yatıyor acılım istihbarat hatasıyla vurulan kacakcılara 150binlira tazminat. vatan icin şeyit olana canlarımıza 32binlira tazminat. pkk bu ülkenin ekonomisine zarar veriyor. peki ciner grubu ne yapıyor şirketin başında yunanlı geminin bayrağı malta calışanları filipinli ciner gurubun patronu türk*filipinli gemiciye2500dolar maaş türk gemiciye1150tl maaş birde bu ülkenin denizcilik bakanlığı var bu bakanlık ne yapar merak ederim**onu bunu bilmem yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtatan cıkar bilemem tek bildiğim bu vatanı ve bu milleti sevmek.
Yazan: ali baba - 24.10.2012 17:51:02


trajikomik
yav siz hangi tarihde yaşıyosunuz biz yabancı gemide çalışıyomuyuz çalışıyoz adamda filipinliyi çalıştırıyor bi gidip ayağna kapanmadığınız kaldı gemi adamın para adamın ben amerikan ingiliz fransız vs biçok yabancı gemide çalıştım ne oldu onlar türkmü oldu vatan hainimi oldu bu bir iş bu ******* boşverin bunları size gemimi kalmadı filipinlide bir insan cinermiş tinermiş onun gemisinde köpek yiyenler gezermiş lisan öğrenin gidip yabancı gemide çalışın yasak yok ben çalışdım.türklüğe gelince türk cesur mert ve cömerttir üç beştane filipinliye iş veremiycek durumdamıyız adamlar açlıktan kedi köpek yiyor brakın onlarında kursağına bir lokma ekmek girsin yav allah allah hadi hoşcakalın takmayın kafanıza böyle saçma şeyleri denizci kardeşlerim.
Yazan: fatih demir - 18.10.2012 00:40:54


söylenecek tek söz var
YAZIKLAR OLSUN.....
Yazan: Türkay moğul - 3.10.2012 21:14:40


iş in kökü çürük
filipinlerin milli gelirinin büyükçe bir bölümü denizcilerden geliyor yani adamlar sarhoştur eyvallah ama asker nizamı çalışırlar hepimiz biliriz buadamların ingilizcelerinin gayet iyi olduğunu bize bakın ingilizcemiz zayıf biz denizci millet değiliz hamaset yaparak kendimizi kandırmayalım.kök çürük demiştim:açayım bayrak niye yabancı buişin bakanı var bildiğim kadarıyla kendisininde endrekt bir armatörlük durumu var başbakanımızında ufaktan armatörlükleri var bizim yumruk kadar arabadan yılda iki kere vergiyi alıyolar keza her benzinliğe girişimizde öyle bizim iş kolay gemilere yemiyor demekki
Yazan: şaban kul - 26.09.2012 21:43:58


bu kadar türk düşmanlığı olmaz
sen kaç kere türk ile çalıştın bu çiner efendi yunanın ona küfür ettiğini anlamıyor.madem türkler tembel senin ne işn var orda ..**......
Yazan: hilmi yılmaz - 26.09.2012 19:29:11


şikayet ve sitem
sayın ciner denizcilik patronu neden türk gibi türkü çaliştırmadıgınızı merak ettim filipinli arkadaşlar saat 5 oldumu raspa çekicini yere atar gider kaptan saat 5 den sonra iş verdimi saatini gösterir mesim bitti der iş yaptıramaz vede işine son veremez çünki sendikaları vardır ama türk gemiciler bunu kaptana söylese öbür limanda uçakla türkiyeye gönderilir hemde maaşları vermezler filipinlilerin maaşları hemen ödeniyor bizimde maaşlarımızı adam gibi ödeyin bizde düzgün bir şekilde çelışalım bizler türküz türk kalacagız biz arkadan vurmayız ama filipinli fırsatını buldumu arkadan vurur
Yazan: nizamettin karadeniz - 24.09.2012 11:29:57


kınama
sizdende bu beklenirdi hayretlik bişey yok normal ,öncelikle yani kapalı diyorsunuizki mertce söyleyemediğinizi biz söyleyelim türkler alkol alır kavga cıkarır tenbeldir falan filan,halt etmişsiniz akdenizi titreten barbarosun torunlarına haksızlık ve ayıb etmişsiniz,,,gelelim filipinliye 25 senedir denizlerdeyim her limananda her gemide tanırız filipinliyi üç kişi bir araya gelsin ne bar ne seamens culub kalır kaş göz yarılır zil zurna sarhoş gemiye gelinir ertesi günde ya direkte orta direkte askıda uyuya kalınır ya küpeştede ya anbarda bir köşede bide yemek beğenmezler illede köpet eti ve domuz eti olacak ha unutmadan siparişlerinizde mutlaka domuz eti olsun personeliniz filipinli ya, yazık cok yazık unutmayın derman böyle gitmez inanıyoruz bir cumhuriyet atatürkün savcısı cıkacak el koyacaktır bu duruma ,
Yazan: berkün hantal - 18.09.2012 14:45:59


ciner haksız
batılı ülkelerin gemilerinde filipinli personel çalışması normaldir çünkü onlarda personel sıkıntısı var ayrıca gelişmiş ülke insanı gemide çalışmak istemiyor ama türk insanı işsiz ve aç ben filipinli personelle çalıştım kafası çalışmayan işten anlamayan ancak disiplinli insanlar...
Yazan: selçuk yıldız - 8.09.2012 11:26:26


ayıptır yaptığın
yunan armatörde şirket genel müdürü olan ceo bi türk kaptan yada başmühendis varmı sayın ciner.Hadi vergiden kaçmak için kolay bayrağa kaçtın anladıkta memlekette bukadar kalifiye ve işe ihtiyacı olan düzgün firmalarda çalışmak isteyen ve biraz kıymet verilince kendi işiymiş gibi gemisine ve şirketine sahiplenen denizciler varken bu filipinli sevdası nedendir acaba?sgk primlerimi yine sizi korkutan.
Yazan: Barbaros sulak - 30.08.2012 00:41:56


Türkiyede de denizci var
Cok uzun zamandir Alman firmasinda filipinli ve diger ülke vatandasi denizcilerle calismaktayim.Bu firmadaki filipinlilerin maasi epey yüksek yagci maasi 2500 US. ayrica kontratlari bittiginde sigortalari sirket tarafindan ödenmeye devam etmekte ayrica kumanya konusunu (SÜPER) hic deginmeyelim isterseniz bu sitede yazilan yorumlar okudukca insanin ici aciyor.Personel meslek bilgiside okadar abartilacak kadar degil.Iyi Türk firmalarindaki personel bilgi bakimindan cok daha iyi olduguna eminim.Sonucta dökme yük gemilerinin piyasi belli yaklasik 20 bin dolar kira/gün. Yukarida söyledigim maasi bu firma ödeyebiliyorsa (bu kiraya rahmen) bravo yoksa epey ucuz filipinli calistiriyor demektir bunlarinda gemiye ve firmaya verdigi zararlar ilerki aylarda ortaya cikacaktir.Iyi Türk personeli herzaman gemi ve firma icin daha verimlidir 22 senelik deniz tecrübem bunun kanitidir. Unlimited CE
Yazan: Ahmet Bilgic - 24.08.2012 12:33:31


karambol
ben yıllardır deniz seltöründeyim,bunker kaptanıyım istanbulda.filipinli personel çaliştıran epeyce ulke gemileri var,taminim ssk odemelerinden kaçınıp daha ucuz işci istihdam etmek amacıyla bu yol tercih ediliyor.bu bir bencil kalkınma örneği.biz bu zihniyetle ne avrupa birliğine gireriz nede medeniyeti yakalarız.ilkelce para hırsı ve herşey benim olsun zihniyetiyle bide üstelik meydanı boş bulmaları bazı holdinkleri sektörün tanrısı olma yoluna itiyor.bizim insanımız da zaten buna meyilli,bu kadar deniz sektörü çalışanı var şu güne kadar kaç kişi bi e-mail göndermiş,kaçkişi istanbul limanını şikayet etmiş? kaç kişi ağır çalıima şatları hakkında bi şikayette bulunup maaşımız verdiğimiz hizmetin altında demiş,bizim personeller kaptana ,kaptan da patrona yalamalık etmeye devam ettikçe 1150 tl ye çok daha sürünür gemici milleti,2150 tl ye çok daha sürünür bunker kaptanları patronlar malı götürdükçe...
Yazan: lord of the seas - 4.08.2012 19:46:24


türksen türk çalıştır
söylenecek birsöz var ciner grup sen türksen türk personel çalıştır **......
Yazan: cengizhan ergün - 28.07.2012 19:11:48


HAYRET
GEMİ İSMİ RİZE YANİ BENİMDE MEMLEKETİM!ESPEKTÖRÜ YUNAN,PERSONELİ FİLİPİNOS,BAYRAĞI MALTA!ŞİRKET BİNASI DB DENİZ NAKLİYATIN ESKİ BİNASI BU NASIL İŞ ANLAMADIM GİTTİ.BU YUNANLI ARKADAŞ YUNANİSTANI KURTARAMADI AMA BİZİM ARMATÖRÜ KURTARCAK DEMEKKİ.TÜRK PERSONEL ÇALIŞTIRAN GENEL,YASA,KIRAN,MARDAŞ,İNCE,KAPTANOĞLU,VS...HEPSİ İŞİ BİLMİYOR Bİ BUNLAR BİLİYOR! RAHAT OLUN YAKINDA TÜRK PERSONELE DÖNER,YUNANIDA KOVAR BAKIN GÖRÜRSÜNÜZ!
Yazan: TAMER ERENDAĞ - 19.07.2012 23:50:15


bencede
ayıdan post yunandan dost olmaz mıs normaldır fılıpınlı calıstırmassı
Yazan: soner - 20.06.2012 01:13:56


ciner haklı
son 10 yılda müsteşarlık ve en kilit noktalara hep işi bilen okullu denizde çalışmış yani akil adamlar ve yöneticeler geldi, ne kadarda sevinmiştik, artık türk denizcileri filipinlilerin üzerine çıkacaktı ama bu dönemde çalışma şartlarının görülmemiş derecede ağırlaşması-maaş ödemeyen armatörler-istanbulu simsar cumhuriyetine çevirenler-stcw adı altında anlamı (standart of training certificate watchkeeping) bu eğitimi veren kişiye sordum anlamını bilmiyor, denizcileri soyanlar ve kumanyasız aç denizciler...keşke yine o işi bilmeyen yöneticiler geri gelse sahipsiz kaldık...ciner filipinli çalıştırmakla çok haklı...
Yazan: hakan TUFAN - 8.06.2012 01:23:26


ARKAS
israile efelenen bir başbakan musevi bir türk vatandaşı Lucian ARKAS gemilerinin hepsi türk bayraklı, karadenizli başka bir türk vatandaşı devletten bolca krediyi al eski deniz nakliyat paşa limanı binasına kon, vatan millet sakarya, dolarlar yağsın, filipin falan vaziyeti idare etmeye devam tabiki tercih kendinin..
Yazan: selçuk YILDIZ - 8.06.2012 01:02:29


UTANIYORUM
HOPADAN BÖYLE BİR İNSAN CIKIP SANAYİ DEVİ OLAN HEŞERİMİZLE GURUR DUYMAMIZ GEREKİRKEN BİR ARTVİN / HOPALI DENİZCİ OLARAK HEMSERİMDEN UTANIYORUM. BUGUN KIÇINA BAŞKA BAYRAK ASIP MİLLETİNİ UNUTAN FAKAT BABASININ ADINA OKUL YAPTIRAN İNSANI ANLAMAK ZOR
Yazan: FERİDUN ULUSER - 22.05.2012 21:42:36


ŞİKAYET--ÖNERİ
SAYIN CİNER GRUBU NEDEN TÜRK BAYRAĞI ÇEKMİYORSUNUZ GEMİLERİNİZE.ÇÜNKÜ NEZAMAN GEMİLERİN YAŞI 20-30 YIL OLUR O ZAMANMI BU DURUM IMO DA KARA LISTEYE GİRME RİSKİ DOĞURUR YAŞI KÜÇÜK GEMİLERE TÜRK BAYRAĞI ÇEKERSEK PORT KONTROLLARDA SIFIR HATA İLE LİMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞ OLUR TÜRK GEMİLERİ HİÇ BİR LİMANDA TUTULMAZ TÜRK ARMATÖRLÜĞÜ VE DENİZCİLİĞİ PUANI YÜKSELİR DAHA ÇOK TAŞIMACILIK DAHA ÇOK NAVLUN DAHA ÇOK KAZAN DAHA ÇOK TÜRK İTİBARI OLUR AMA BU YABACI CEO LARLA DEĞİL TÜRK İNSANI CEO LARLA OLUR SAYGILAR
Yazan: EROL KARPUZLULAR - 22.05.2012 18:42:39


ekonomik
kuşkusuz herkes iyi değil,kötüde değil. ama sayın CEO yanılıyor.filipinlilerin içki içmediğinden bahsediyor.disiplininden bahsediyor.kendince haklı olabilir ama gerçekler farklıdır.diğer şirketlerle konuştuğundan bahsediyor.aldığı cevap tabiiki olumsuz olacaktır.ciner den. in sağladığı imkanları kaç tane türk denizcilik şirketi sağlıyor çalışanına.sağlıyanların kalitesi ve büyüklüğü ortadadır.istedikleriyle çalışabilirler.bu en doğal haklarıdır. ama bugünün yarınıda var.inşanlah bir gün görüşürüz.o filipinlilerin parası bir gün ödenmesinde görürüm personelin tutumunu.bu navlunlarda eğer destekleyici başka faktörler yoksa yakındır.yine görüşeceğiz.oysa türk denizciler 2-3-4 5 ay maaş almadan çalışır.bunu hangi filifinliye yaparsın.yazık.bu ülke kaynakları başkalarına ekmek kapısı oluyor.kendi adamlarımız ise AKP VE ONUN YANDAŞLARI PEŞİNDE BELKİ BİR İŞ KAPARIM DİYEREK SÜRÜNÜYOR.
Yazan: şevket özdemir - 22.05.2012 18:18:20


ciner gurubu
iş baş bakanla öğle yemeği yiyip çıkarların için iş bağlamakla olmyo sayın ciner iş yaptığın dilini konuştuğun işveren olarak saygı gördüğün bir ülkede en azından kazandığının karşılığını türk emekçisinede katma değer yaratarak büyürsün bir çok yabancı kuruluş yatırım yaptığı ülkenin vatandaşını tercih ederken sizin emek haksızlığı yaratarak para kazanmanız etik olmamaktadır ozaman bayrağını taşıdığın ülkenin insanını çalıştır bence sizin gibi firmalar haksız rekabetten dolayı krizlere sebeb olmaktadır yani ekonomik terörde binevi kabahattir
Yazan: gürkan demirkan - 18.05.2012 14:27:52


TÜRK DENİZCİLİĞİ NEREYE GİDİYOR
CİNER HOLDİNGİN SAYIN CEO'SU gemicilik sektörüne Filipinli gemicilerle başlamışsınız hayırlı olsun ama Türkiye'nin kendi denizcisi dururken neden Filipinli gemicileri seçtiniz orasını anlamış değilim ben Makina Lostromosuyum limanlarda Filipinlilerle karşılaşıyorum ama anlattığınız gibi değiller aşırı içip dağıtıyorlar bence Türk denizcileriyle Filipinli denizcileri karşılaştırırken çok titiz davranmanızı tavsiye ederim saygılarımla
Yazan: suat kara - 16.05.2012 17:16:40


fuck of
sizin gibi büyük holdıng olan şirketler ancak bu kadar kalıtelı ınsan calıştırı ben fılıpınler calışdım hafta bır esrar ıcerlerdı
Yazan: onlara bu gıbı ınsanlar lazım - 12.05.2012 02:36:15


sonradan mı gördün
ben filipinli'yle çalıstım gördümde bi türklerin çalıstıgı gemiye bakın bide filipinli aradaki farkı görürsünüz türki'ye yasıyorsun bide ekmegini yiyorsun yunanı basına müdür dikiyorsun bunu unutma CİNER GRUBU türkün türk'den baska dostu olmaz bi gün düsersen zora kim yardım eder sana
Yazan: ilhan - 7.05.2012 06:52:04


yazık
hangi ülkede yaşıyorsunuz bu nasıl zihniyet,gidin filipine yerleşin..insan olsanız..1 tl nin hesabını yapıyorsunuz.utanınnnn...en iyi hizmet .ne olabilri ki...yahudiler kadar bilr olamıyoruz...
Yazan: ali gece - 1.05.2012 15:42:02


asıl amac
filipinli elaman almalarının en buyuk nedeni devletleri onlara garanti verıyo ,ve maaslarını ulkelerıne donduklerınde alıyolar.maaş ları bizden dusuk degıl bunada emin olun ama devlete vergi vermeyen turk armatorlere koymaz bu.....
Yazan: abdullah - 25.04.2012 21:33:26


..
Filipinlilerin nerden bılıyorsun yunanlı ıckıı ıcmedıklerını flan adamlara bak TÜRKLER bır seymı yaptılar sıze DE TÜRKLERİ ALMIYORSUNUZ almazsanız almayın yani bızım kendı ınsanımız ekmek yıyecegıne gıdın baska yabancılara ekmek yedırın TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOKTUR..
Yazan: Ahmet KÜÇÜK - 20.04.2012 12:06:29


ayıp
filipinliler ucuza calıştırıyor avantasına geliyor müdürüde yunan kendi türkleri beyenmiyorsa gemilerini alıp filipinlilerin oraya gitsın türkiyede oturuyor ama vergıyı maltaya veriyor utanmadan türkiyede müdür kalmamış yunanı getirmiş ayıp
Yazan: kaptan - 17.04.2012 19:02:04


sayın yunan müdür...
sana sadece bunu soylemek ıstıyorum.... sayın yunan müdür dön bir aynaya sonra yine aynaya bak...
Yazan: ibrahim - 17.04.2012 02:52:43


TAN
Sevgili arkadaşlar ; Bence Ciner Grubunu değil Ciner Grubu ve benzer firmalara bu imkanları veren ve onları destekleyen ve işin en acı tarafı oylarımızla o yetkiyi alan kanun yapıcıları ve kendimizi yargılayıp ona göre gerekeni yapalım. Yoksa "Böyle denizciye böyle kanun" politikası daha çoook devam eder... Selametle.
Yazan: Kemal - 13.04.2012 14:24:53


yanlış anlaşılmış galiba
türk personelle deneyimim yok demiş.daha önce filipinlilerle çalıştım memnunum onlarla devam ediyorum demiş.TÜrk çalıştırmam türkler iyi iş yapmıyor felan dememişki.yapılan yorumlar acele ve iyi düşünülmeden yazılmış gibi geldi bana arkadaşlar.
Yazan: ömer cebeci - 11.04.2012 17:57:25


tepki
ülke çapında her türlü etkiyi yapabilecek çaptaki böyle büyük bir firma prensip olarak bizleri gemilerinde çalıştırmamayı seçmişse bizlerde bu firmayla ilgili ürünleri satın alırken yada bu gruba fayda sağlayacak her hangi bir şeyi yaparken bir kez daha düşünelim lütfen...
Yazan: mete kaplan - 6.04.2012 02:19:08


Maaşlar
Arkadaşlar yunanlı efendinin mazeretleri geçerli değil.Beyefendi bu mazeretlerinin hangisinde bir TÜRK ün aykırılığını görmüş.Onlar Filipinlileri Türklerin üçte bir fiyatına yani yok pahasına çalıştırıyorlarda ondan tercih ediyorlar.Ben o yunanlı efendiye benimle gemi ile beraber gelmesini ve çeşitli avrupa ülkelerinde filipinlilerin neler yaptıklarını ve nasıl çalıştıklarını göstereyim ve onları bizimkilerle bir karşılaştırsın vallahi hemen görevinden istifa eder ve ülkesine döner,tabiki utancından,ve tabiki utanmak için suratı ve vicdanı varsa.
Yazan: Hüsnü Kiremitçi - 4.04.2012 00:25:32


denizcilik
atv ve sabah gazetesini elinizden alininca uzulmustum ama sizin icin degmezmis sn turgay ciner
Yazan: ysar buruk - 3.04.2012 23:40:41


süper yunanlı
bu süper yunanlı madem o kadar iyi kendi ülkesindeki şirketlerde neden çalışmıyor çok kendileri çok tembel yaa herkesi öyle zannediyorlar yunanlı bayraklı gemide herkes filipinli olursa yunanistanda herkes yatarsa memleketleri böyle batar anlaşılan kendi ülkelerini batırdılar şimdi sıra bizim memlekete geldi
Yazan: halilefe - 3.04.2012 17:50:38


Bay Vasileous
Bay Vasilous Türkiyede mı ikamet ediyor?İkamet izni ve calışma izni varmı?Yoksa turist vizesiylemi oturuyor?Kaç lira gelir vergisi ödüyor?İlgili bakanlığa burdan arastirilmasi icin şikayet ediyorum.
Yazan: Veli Baran - 3.04.2012 16:55:46


kaliteymiş
yaa filipinliler herşeyi biliyormu akşam beşten sonra bi filipinliyi çalıştırda görelim ama bizde olsa canın çıkıncaya kadar devam türk denizcilerinin turgay cinerin üç beş gemisine ihtiyacı yok turgay ciner olsada varız olmasada varız
Yazan: alphan yaşar - 3.04.2012 11:13:22


yunanlı işte
başta yunanlı müdür olursa bu olur beyler turgay ciner girit göçmeni bi insan atalarını yunanlılar tarafından giritten kovulduğunu unuttu herhalde filipinliymiş onlardan gemi teslim alan arkdaşlar var gemiler pislikten köpek kokusundan geçilmiyor diyorlar
Yazan: alphan yşar - 3.04.2012 10:55:56


defol
gemilerine verdiğin o isimleride değiş.o isimler beğenmediğin Türk insanına ait. sen bu memlekedin evladı olamazsın. servetini sana bu topraklar verdi. Yazıklar olsun.
Yazan: Nazmi - 2.04.2012 21:01:51


Kime kızıyorsun?
Denizciliğin is itibari sanki ilk kezmi kirleniyor?Bunun sorumlusu Ciner efendi değil onun bu düz ticari anlayışına yönelik karsi teşvik yada tebdir almayan güdük hukumetlerdir.Tepkinizi burda ortaya koyacağımıza ilgili bakanlıklara yazarak gösterelim.Denizciliğin ağır hizmet hakkının tirpanlanmasina öküzün trene baktığı gibi bakanlardan bunu beklemek biraz saflık ama genede söylemiş olalım
Yazan: Veli Baran - 2.04.2012 18:11:48


vay be
ciner grubu'da bari filipinler'e taşıyın burda ne işiniz var.utanmadan birde reklam yapıyolar.
Yazan: bekir bozan - 2.04.2012 16:25:11


Bence Afrikalı falan çalıştırın....
Bence Afrikalı falan çalıştırın...gana,,nijerya gibi ülkeler tam potansiyel yerler...buralardan her anlamda daha ehli...(köleleşmiş,,açlıktan gözünün içine bakan)zavallı insanları alıp bir ayda eğitip,,ayda 100 dolara falan çalıştırabilirsiniz....hem açlar ''ne verirseniz yerler''sadece zabitlere kumanya alırsınız...sakın türk almayın (alırsanız zarar edersiniz...iyi çalışırlar ama haksızlığa...sömürüye karınları toktur)
Yazan: Recep ahu - 2.04.2012 13:38:19


UTANÇ DUVARI
NAMAZINIZDA FİLİPİNLİLER SAF TUTAR VE ONLARIN DİN ADAMLARI VAZİFE ALIRLAR. İNŞAALLAH
Yazan: SELAMİ - 2.04.2012 01:32:46


fiifinli gemiciler
1996'dan beri gemilerde çalışıyorum. filipinli denizciler her limanda içki içerler ve bence türk denizcileri dünyada bir numara hep kötü gemilerde çalışırlar. ciner grubu türk denizcileri çalıştırsınlar bir daha filipinli denizcileri asla çalıştırmazlar.
Yazan: mesut şahin - 1.04.2012 22:55:47


TURGAY CİNET BEY KENDİNİZLE GURUR DUYUYOR MU?
BU ÜLKE TOPRAKLARINDA PARA KAZANIP YENİ GİRMİŞ OLDUĞUNUZ SEKTÖRDE .... GEMİLERİNİZDE FİLİPİNLİ PERSONEL ÇALIŞTIRMANIZ BİZLER GİBİ YILLARINI DENİZLERE VE GEMİLERE VERMİŞ İNSANLARI RENCİDE ETMİŞTİR. ESEFLE KINIYORUM. HER BİR GEMİ PERSONELİ 20 KİŞİ OLSA AİLELERİYLE BERABER ORTALAMA 4 KİŞİLİK BİR AİLE OLSA BİR GEMİ İÇİN 80 KİŞİ İÇİN EKMEK DEMEKTİR. KALDI Kİ BU TEK BİR GEMİ İÇİN GEÇERLİ BİR RAKAMDIR. GERİSİNİ SİZ HESAPLAYIN LÜTFEN. TÜRK DENİZCİLİĞİNE VE TÜRK DENİZCİLERİNE BİRAZ SAYGI GÖSTERİLMESİ...
Yazan: MURAT AKBAŞ - 1.04.2012 17:05:39


helal olsun
NE TAŞIYORLAR ACABAAA ???
Yazan: cengiz irfan - 1.04.2012 14:07:09


utanın
türkiye denizciler sendikası utanın ve hayal dükkanından cıkın yok tugs yok foc yok ıtf hep yalan dolan biraz sendikacılık yapında bir görelim. ayıp. denizde çalılışanlara sahip çıkın ama nerde kamuda çıkamıyorsunuz armadörde nasıl olacak... afiyet olsun size
Yazan: erkan pekdemir - 1.04.2012 02:36:06


niçin herşey doğru olmuyor
simsar tamgaz yolunda ve onla birlikde per.md.leri önce gemiadamına ing.öğret sonra eğitim sonrada ısm after after everthing,look at yourself
Yazan: sabri tığlı - 1.04.2012 02:26:03


hep ayıp ayıp
önce simsar adam olacak gemiadamları azda olsa ing. bilecek global calışıyoruz. cuvaldızı önce kendine batıracaksın.gemide prosyenel çalışmak gerekir.çünkü kişiler 30_50 milyon dolar veriyor gemi alıyor
Yazan: personel md. - 1.04.2012 02:16:39


Gerçekler acıdır!
Bir Milletin zenginleri memleketin aynasıdır.Milletini, memleketini seven zenginler yoksa o ülkede arka sıralardaki yerini alacaktır.Bu milletten kazandıklarıyla gemiler alıp filipinlinin refah seviyesini arttırmak taktir edilecek birşey değilse ne olduğuna siz karar verin.
Yazan: Davut ÖZGÜR - 1.04.2012 00:47:29


karadenizliler
ülke denizciliginin içine eden millet işte al armatörünü vur personeline....
Yazan: murat köksal - 1.04.2012 00:10:19


geçmişi unuttunuzmu
ciner denizcilik en iyisini yapıyor denizcilik müsteşarlığı daha kendi gemi adamının ve zabitinin ehliyet kavramını çözememişken neden ciner ele alınıyor anlamıyorum.zamanında türk denizcisini dış piyasaya tanıtmayan bürokrasısinde eziler denizci abilerim ve emsallerim bunu eleştirin cineri değil şirket politikası anlayışı yönetilişine karışamayız yükselmek istiyorsan kaliteyi arayacaksın...emin olun ileride türk denizcisinin ekmek kapısı ciner denizcilik olacaktır...
Yazan: naci mutlu - 31.03.2012 23:45:11


CETTIN DEDEN NESLIN BABAN ILE NE
HER TARAFA TURK MILETI ORDULARI PEKCOK ZAMAN VERMISTILER DUNYA'YA SAN . BU SOZLER BU SİOMUDR - CEOMUDUR - NECININ NESI SUNNETSIZ ILE ONUN KIMLIGI TR OLAN AMA KENDI SUPHELI OLAN KISIYE
Yazan: SERHAN - 31.03.2012 23:23:32


UTANMALISINIZ.
KENDİ VATANDAŞINA İŞ VERMEYEN VE BU GİBİ ŞİRKETLERE BU YOLU AÇAN KANUN YAPICILAR. HER SABAH AYNAYA BAKIP KENDİNİZDEN UTANMALISINIZ.
Yazan: SERGEN GÜLER - 31.03.2012 20:07:36


türkiye de ne işiniz var
TÜRK bayrağını dalgalandırmayıp, TÜRK personel çalıştırmayacaksanız neden TÜRKİYE de yaşıyorsunuz...
Yazan: alper - 31.03.2012 16:30:14


bence
Gemilere Türk ismi vermişsiniz bayranız yabancı çalışan personel filipinli bu işte bi yanlışlık var
Yazan: vezir gügercinoğlu - 30.03.2012 23:09:46


TÜRK DENİZCİLİĞİNİN YÜZ KARASI BU İNSANLAR...
SİZLERE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM CİNER GRUBU.TÜRK DENİZCİLİK TARİHİ VE TÜRK GEMİADAMLARI BU AYIBINIZI UNUTMAYACAKTIR.
Yazan: SERKAN YILDIRIM - 30.03.2012 22:08:30




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SONAY Denizcilik ..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 TAM Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ÖZLER İskele Ltd...
 FORSA Uluslararas..
 PENNON Yat
 FUDEN
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 TEMEL Kum Çakıl v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim