Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer dünyasının kalbi İzmir’de atacak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, küresel ölçekte kruvaziyer sektörünün en üst düzey organizasyonu olan Seatrade’in, İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde 3-5 Temmuz tarihleri arasında 'Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu'nu düzenleyeceğini belirtti.

Demirtaş, geçtiğimiz 25 yıl boyunca Seatrade organizasyonunun küresel kruvaziyer endüstrisi için en üst düzeyde toplantılar ve etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Seatrade’in, Miami’de her yıl Seatrade kruvaziyer gemi konferanslarını, iki yılda bir Seatrade Avrupa ve Seatrade Akdeniz kruvaziyer forumlarını düzenlediğini belirten Demirtaş, “Ayrıca, yine özel pazarlar için de özel kruvaziyer pazarları için özel organizasyonlar, çalıştaylar düzenliyor. Seatrade’in organize ettiği konferans, forum ve çalıştaylar; kruvaziyer şirketlerinden katılımcıların sadece güzergahlardan haberdar olmaları için değil, aynı zamanda yöneticilerin kısıtlı zamanlarını çok verimli bir biçimde değerlendirmelerine izin veren bir yöntem olarak değerlendiriliyor.” dedi.

İZMİR’İN İMKANLARINI YERİNDE GÖRECEKLER

Bugüne kadar, Seaterade tarafından düzenlenen pek çok kruvaziyer forumu ve kongresine katılarak, İzmir’in tanıtımını yaptıklarını ve hepsinden yeni bağlantılarla döndüklerini belirten Demirtaş, uzun süredir bu büyük organizasyonu İzmir’e getirmek için çalıştıklarını söyledi.

İZTO’nun ev sahipliğinde Türk Kruvaziyer Forumu’nu, Seatrade ile birlikte 3-5 Temmuz arasında İzmir’de düzenleyeceklerini açıklayan Demirtaş, “Foruma tüm kruvaziyer şirketlerinin en üst düzeydeki yöneticileri katılacak. Bu forum sayesinde kruvaziyer şirketleri ve işletmeleri Türkiye ve İzmir hakkında yerinde bilgi edinebilecek, tesislerimizi, imkanlarımızı görebilecek. Kruvaziyer sektörünün kalbi İzmir’de atacak. Böylesine önemli ve en üst düzeyde bir kruvaziyer forumunu İzmir’de düzenlemek, İzmir’in artık Akdeniz’de bir kruvaziyer merkezi olduğunun tescillenmesidir.” dedi.

Uzun vadede yeni kruvaziyer limanı ile İzmir’i bir Homeport yapmayı amaçladıklarını aktaran Demirtaş, bu forum ile kruvaziyer şirketlerinin yöneticilerine İzmir’in konaklama ve bir Homeport imkanlarını da anlatacaklarını söyledi.

İZMİR’İ GEMİ TEDARİĞİ AÇISINDAN MERKEZ HALİNE GETİRMEK

Ayrıca, 3 Temmuz’da açılış resepsiyonu ile başlayacak olan forumun ikinci günü olan 4 Temmuz’da, Türkiye’de kruvaziyer turizminin gelişimi başlığıyla iki ana oturum düzenleneceğini belirten Demirtaş, “Doğu Akdeniz’de ana bir destinasyon olarak Türkiye’nin gelişimi, kruvaziyer turizmi Türkiye’nin iç turizm karmasında nasıl önemli bir rol oynayabilir, kruvaziyer turizmin ekonomik etkisi, kara turları, liman ve terminal gelişimi, sezonsallık gibi konular tartışılacak, yeni bakış açıları ortaya konulacak.” dedi.

Forumun en önemli konularından birisinin de 'Yerel Tedarik Kaynağı Bulmaya Yönelik Alım Stratejileri ve Fırsatlar' olduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu: “Amacımız, İzmir’i gemi tedariki açısından bir merkez haline getirmek. Çünkü kruvaziyer şirketleri esasında çok büyük alımlar yapıyorlar. Bunların bir kısmını ana merkezlerinden, bir kısmını da gitmiş oldukları liman şehirlerinden direk alım ile veya konteynerler ile mallarını getirterek gerçekleştiriyorlar. Forum’da bu konuya iki oturumda geniş yer ayırıyoruz. Yine son gün, 5 temmuzda tedarik ve güzergah planlayıcılar ile ilgili tedarikçilerin, limanların ve destinasyon tanıtıcılarının karşılıklı görüşmeleri için bir çalıştay düzenlenecek. Üyelerimiz için de Türkiye’de, hatta bölgemizde bulunan destinasyon ve limanlar açısından da büyük fırsatlar var. Kruvaziyer şirketlerine gıdadan tekstile, hediyelik eşyadan elektroniğe kadar büyük miktarlı mal satmak mümkün. Bu açıdan da forum, üyelerimize önemli fırsatlar sunacak. Tüm üyelerimize ve İzmirli firmalara şimdiden kayıtlarını yaptırmalarını öneriyorum.”

Beyazgazete

Eklenme tarihi: 31.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FIRST GROUP Inter..
 KALKAVAN Transpor..
 NİSA Uluslararsi ..
 ARMADOR Denizcili..
 BORA Denizcilik S..
 LARA Denizcilik T..
 SİNOMAR Denizcili..
 BEYA Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim