Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Nautilus döndü
Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının arama çalışmalarına katılmak üzere 29 Haziran'da İstanbul'dan yola çıkan araştırma gemisi Nautilus, görevini tamamlayarak Bodrum'a döndü.

Ege ve Akdeniz'de bilimsel araştırma yapmak üzere Türkiye'de bulunan "St. Vincent Grenadines" bayraklı Nautilus'un Bilim Sorumlusu Dr. Katy Croff Bell, yaklaşık 13 yıldır Türk karasularında araştırma yaptıklarını belirterek, "Gerek Türk mühendislerle, gerek Türk bilim adamlarıyla bu önemli görevde hizmet alabildiğimiz için onur duyuyoruz. Pilotların ailesi ve sevdiklerine Nautilus ekibi adına derin üzüntümüzü ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum" dedi.

Uçağın enkaz arama çalışmalarına yönelik bilgiler veren Bell, "Deniz Kuvvetleri biz bu çalışmaya başlamadan önce alanı çok geniş ve ayrıntılı bir şekilde sonar cihazıyla taramıştı. Uçağın kalıntılarının olabileceği 8 muhtemel hedef belirlemişlerdi. Biz bu hedefler doğrultusunda aramaya başladık. Gittiğimiz ikinci hedef uçağın kalıntılarını bulduğumuz yer oldu. Bizim yapmamız gereken, sadece gemideki sualtı robotlarını o alana indirip görüntü almak ve olan biteni kaydetmek oldu" diye konuştu.

Nautilus araştırma gemisinin Türkiye sorumlusu ve Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) Başkanı kaptan Tufan Turanlı ise "Nautilus olmasaydı, pilotlarımıza ulaşamayacak, onları düşüren Suriye'nin karasularından çıkarıp ülkemize getiremeyecektik" dedi.

Paşatarlası mevkisindeki Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine demirleyen Nautilus'un ekibi, daha sonra kendileri için hazırlanan yelkenliyle geziye katıldı.

Sabah

Eklenme tarihi: 09.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİLLER&FLAMA Deni..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 DENTAŞ Denizcilik
 GÜRMAR Denizcilik..
 TAM Denizcilik
 AYKIN Deniz Nakli..
 HACI İBRAHİM HACI..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 ATLAS Gemicilik v..
 NARAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim