Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'in yeni gemileri için İskele ihalesi yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 vapur iskelesinin yenilenmesi ve yeni gemilere uyumlu hale getirilmesi amacıyla proje ihalesini gerçekleştirdi.

Kente 15 adet yeni yolcu gemisi kazandırmak için geçtiğimiz Haziran ayı ortasında sözleşme imzalayarak yapım çalışmalarını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki mevcut iskelelerin yeni yolcu gemilerine uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesi için ikinci kez proje ihalesi gerçekleştirdi.

8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ihaleye ön yeterlik için 3 firma başvurdu. TÜMAŞ Türk Müh. Müş. Ve Müt. A.Ş., Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. ve SONAT Müh. İnş. Tur. San ve Tic. Ltd. Şti'nin katıldığı ihale komisyonda inceleme aşamasında.

Bostanlı, Karşıyaka, Alsancak, Pasaport, Konak ve Üçkuyular vapur iskelelerinin, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması amacıyla revize edilerek yeni gemilere uygun hale getirilmesini içeren düzenlemelerle ilgili proje tamamlandıktan sonra, vakit geçirilmeden yapım ihale çalışmaları başlatılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Temmuz 2012'de gerçekleştirdiği proje ihalesini katılımın yetersiz olması, gerekli rekabet koşullarının oluşmaması nedeniyle iptal etmişti.

Yeni Gemilerin Yapımı Sürüyor

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak 15 yolcu gemisinin yapımı için de çalışmalar sürüyor. Yeni gemiler, özellikle çevreci ve engelli dostu olacak şekilde inşa ediliyor. Yolcu konfor ve güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu gemilerde işletme-bakım-onarım maliyetleri ile yakıt sarfiyatı da düşük olacak. Gemiler, günümüzün en ileri teknolojisi kullanılarak üretiliyor. Yapım malzemesi olarak karbon kompozit kullanımı ve ses izolasyonunda mükemmelliyetin çok yüksek tutulması ile yeni gemiler, mevcut gemilere göre daha "sessiz" olarak çalışacak. Gemilerde internet erişimi ve TV yayını da bulunacak. Gemilerdeki koltukların ergonomisi ve konforu ile uçak koltuğu rahatlığı sunulacak. Egzoz gazı emisyonu minimum düzeyde olacak. Özel yapılanmalar ile engelli vatandaşlar da gemilerden rahatça faydalanabilecek. Gemlilerin toplam maliyeti 117 milyon Euro.

Haberyurdum

Eklenme tarihi: 13.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOCAELİ Denizcili..
 İSKOLDEN A.Ş.
 RANMARİNE Denizci..
 RECA MARMARA Nak...
 MIRAGE
 MY SHIP Group S.A..
 NEOPLİS Otel
 KALKAN Denizcilik
 HİLAY Denizcilik ..
 SEA PARTNER Inc.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim