Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'de Tekne alabora oldu: 2 ölü
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde balık avlamak için açıldıkları teknenin alabora olarak batması sonucu, teknedeki 2 kişi öldü, 1 kişi 4 saat yüzerek kurtulmayı başardı.

İlçeye bağlı Ildırı Köyü'ndeki Günkent Sitesi'nden dün (Pazar) öğle saatlerinde Selami Bağcı (38), Ömer Cinstaş (58) ve Bülent Tutal (39) balık avlamak için 4 metrelik polyester tekne ile açıldı. Amatör balıkçılığa meraklı üç arkadaş, 3-4 mil uzaklaştıktan sonra saat 16.00 sıralarında şiddetli lodos ve yağmur nedeniyle tekne alabora olarak battı. Bağcı, Cinstaş ve Tunal, yaklaşık iki saat boyunca birlikte yüzdü. Ancak hem havanın kararması hem de dalga yüksekliğinin artması üzerine üç arkadaş birbirini kaybetti. Selami Bağcı, saat 20.00 sıralarında açıldıkları Günkent Sitesi'ne 3 km. uzaklıktaki İl-Tur Sitesi'nde karaya çıkmayı başardı. Site sakinlerinden Ali Aksoy, 'Selami Bağcı ışıkları takip ederek yüzmüş. Ben bulduğumda üzerinde sadece şortu vardı. Hemen kendisine giysi verdim. İki arkadaşının kayıp olduğunu söyleyince de Sahil Güvenlik ve Jandarma'yı arayıp haber verdik. Onlar da hemen arama kurtarma çalışmalarını başlattı. Bağcı yaklaşık dört saat yüzdükten sonra karaya ulaşabilmiş. Bunun iki saatini ise diğer arkadaşlarıyla beraber yüzmüşler dedi.

CESEDİ KIYIYA VURDU

Kayıp olan Ömer Cinstaş ile Bülent Tutal'ı arama çalışmalarına başlandığı sırada, Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı Ömer Cinstaş'ın cesedi saat 23.00 sıralarında İl-Tur sahil sitesinin uzağında karaya vurmuş olarak bulundu. Cinstaş'ın cesedi "Çıma" isimli balıkçı teknesiyle İl-Tur Sitesi iskelesine getirildi. Ömer Cinstaş'ın oğlu Vehbi, kardeşi, iş arkadaşları ve köy sakinleri büyük üzüntü yaşadı. Özel bir minibüse konulan Cinstaş'ın cenazesi Urla Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

KAYIP TUTAL SABAH BULUNDU

Havanın kararması nedeniyle ara verilen kurtarma çalışmalarına ise bu sabah (Pazartesi) erken saatlerde yeniden başlandı. Saat 08.45'te arama çalışmalarına havadan katılan helikopter, İl-Tur sitesi'ne 3 mil uzaklıktaki balık çiftliği yakınlarında bir ceset tespit etti. İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne ait bot ve Çeşme Sahil Güvenlik Botu hemen bölgeye sevkedildi. Balık çiftliği yakınlarında bulunan Tutal'ın cesedi, İl-Tur Sahil Sitesi iskelesine getirildi, buradan da Urla Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bülent Tutal'ın gıda çarşısında toptan satış yapan bir mağazada çalıştığı ve eşinin de altı aylık hamile olduğu öğrenildi. Cinstaş ve Tutal'ın cenazelerinin otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği belirtildi. Faciadan sağ kurtulan ve Gıda Çarşısı'nda esnaf olan Selami Bağcı'nın da Urla Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün yapıldığı, jandarmaya ifade vererek başından geçenleri anlattığı ve evinde dinlendiği kaydedildi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 10.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 PAK Kimya
 DOLFİN Denizcilik..
 BEŞERLER Denizcil..
 TURGUT REİS Deniz..
 KARAS Denizcilik
 SVR Maritime Corp
 CoShip
 ATİPOST Turizm
 BARBAROS Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim