Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
''Somali Tezkeresi'' 1 yıl daha uzatıldı
Türk Deniz Kuvvetleri'nin Somali açıkları ve Aden Körfezi'ndeki deniz haydutlarına karşı yürüttüğü görev bir yıl daha uzadı.

Meclis Genel Kurulu, Deniz Kuvvetleri'ne ait görev gücünün NATO Daimi Uluslararası Deniz Gücü'nde Okyanus Harekatı'ndaki görev süresinin 10 Şubat 2014'e kadar uzatılmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi'ni kabul etti.

Genel Kurul'da bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şunları söyledi:

70 GEMİ SALDIRIYA UĞRADI 8 GEMİ KAÇIRILDI

"Bu yasadışı eylemler bir küresel güvenlik meselesi olarak uluslararası gündemin ön sıralarında yer almaya devam etmektedir. Türkiye, barışçıl, etkin bir güvenlik politikası izlemektedir. Son bir yıl içinde iki ticaret gemimiz deniz haydutlarının saldırısına uğramış ve alınan tedbirler neticesinde deniz haydutlarının gemileri ele geçirmesi engellenmiştir. Son bir yıl içerisinde toplam 70 gemi saldırıya uğramış, bu gemilerden 8'i de kaçırılmış durumdadır. Bölgedeki unsurlarımız tarafından alınan etkin tedbirler çerçevesinde Mart 2011'den itibaren hiçbir Türk gemisi kaçırılmamıştır. Bölgede Amerika, Rusya, Çin gibi ülkemizin de varlık göstermeye devam etmesi ülkemizin çıkarınadır."

DONANMA SAVAŞAMAZ HALDE

Görüşmelerde Deniz Kuvvetleri'nden çok sayıda subayın cezaevinde olması da gündeme geldi. "Donanmamız neredeyse savaşamaz hale getirilmiştir" diyen CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk şunları söyledi:

"Deniz Kuvvetlerimizin neredeyse yarısı cezaevlerinde tutuklu, bir bölümü de hükümlü bulunmaktadır. Bir general ve amiral ancak 25 yılda yetişmekte. Bir amiralin mesleki yeterlilik için bulunduğu her rütbede karşılaması gereken kıstaslar vardır. Bir subayın ihtiyaç bulunduğunda amiral yapılması mümkün değildir. Muvazzaf subayların tutuklulukları kaldırılsa bile harekata etkin şekilde görev yapmaları mümkün değildir. Deniz Kuvvetleri'ndeki durumun vehameti kelimeleri aşmaktadır. Komuta heyeti zedelenmiş bir ordu iş göremez hale gelir. Tutuklu generaller ve amiraller sorunu ordumuzun ve milli güvenliğimizin yumuşak karnını oluşturmaktadır."

Haber7

Eklenme tarihi: 06.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOCA Denizcilik v..
 İMAMOĞULLARI deni..
 ÖZSTAR Denizcilik
 ŞAHPET Denizcilik..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 BERGEN Denizcilik
 DENLİ Denizcilik
 KORAL Ship
 AKSAY
 PAŞA I.T.S. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim