Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
‘Nazmi Abi’ gemisi sahte imza ile satıldı
Panama’da kurulan Zas Shipping Inc. şirketine ait Moldova bandıralı ‘Nazmi Abi’ adlı gemi, bir başka firmaya 510 bin dolara satıldı.

Ortaklardan müşteki Selim Gürkan, “Geminin satıldığından haberim yok. Diğer iki ortağım, imzamı taklit ederek gemiyi hurda fiyatına başka bir firmaya satmışlar. 300 bin dolar zararım var. Ortaklarım beni dolandırdı” diyerek şikâyetçi oldu.

Bilirkişi incelemesinde geminin satıldığına ilişkin belgede, müştekinin imzasının sahte olduğu belirtildi. Savcılık, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından geminin iki ortağı Ahmet T. ve Zeki T . adlı kardeşlere, 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Satılan ‘Nazmi Abi’nin, jilet olduğu ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Müşteki Selim Gürkan’ın avukatı Begüm Demir, iki yıl önce savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şüpheliler Ahmet T. ve Zeki T. adlı kardeşlerin Selim Gürkan’la birlikte Panama’da ‘ZAS (Zeki-Ahmet-Selim) Shipping’ adlı bir şirket ile bu şirketin işleteni olarak Türkiye’de kurulan Küplüce Denizcilik Ltd.Şti’nin ortakları olduğu belirtilen suç duyurusu dilekçesinde Panama’da 24 Mart 2011 tarihinde Selim Gürkan’ın yokluğunda bir toplantı yapıldığı kaydedildi. Dilekçede; “Toplantıda müştekinin imzasını taklit eden Ahmet T. ve Zeki T. almış oldukları bir kararla geminin satışı için İstanbul Fahri Başkonsolosluğu’na tasdik ettirerek satışı gerçekleştirmişlerdir” denildi. Selim Gürkan da imzasının taklit edilerek geminin satıldığını öğrenince Ahmet T. ve Zeki T. hakkında ‘resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçundan savcılığa başvurdu.

BELGEYİ İMZALARKEN GÖRMEDİ

Şüpheli Ahmet T. mahkemedeki ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Geminin satışından müştekinin haberinin olduğunu iddia eden Ahmet T., “Denizcilik sektöründe kriz olduğundan borçların artmaması için geminin satışına hep birlikte karar verdik. Yönetim kurulu kararı, gerçek bir karardır. Belge sahte değildir. Ben müşteki Selim Gürkan’ın belgeyi imzaladığı anı görmedim. Geminin satış belgesini, müşteki ve ağabeyim Zeki T . birlikte imzalamışlardı. Beraatımı isterim” dedi.

HURDA OLARAK SATILMIŞ

ZAS Shipping Inc’nin mali müşaviri Abdurrahman Yıldız da mahkemede, “Nazmi Abi adlı geminin yarı ortağı müşteki Selim Gürkan’ın, geminin satılacağından haberi yoktu. Satıldığı ortaya çıktıktan sonra geminin Yunanistan’da olduğu söylendi. Hâlbuki gemi Aliağa’ya hurda olarak satılmış” dedi. Tanık Seyfettin Tarhan da , “Ben müştekinin yanında tornacı olarak çalışırım. Gemi satıldığında müşteki yurtdışındaydı. Yurda döndüğünde geminin satıldığını öğrenince şok oldu. Geminin 510 bin dolara satıldığını duydum.
Bir tanıdığımız İzmir Aliağa’ya gittiğinde bir geminin sökülen parçalarında (Nazmi Abi) yazdığını görünce müştekiyi aradı. Ancak geminin Aliağa’da parçalandığını öğrenince daha çok şaşırdı” dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 15.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 ULUSOY Denizyolla..
 JEDI Yacht
 İDÇ Denizcilik
 DELTA Marine Yach..
 KOÇ Topluluğu
 LORİ Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 PENNON Yat
 KONVOY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim