Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersane sektörü krizin etkisinden kurtulamadı
Samsun’un Terme İlçesi’nde Karadeniz’in en büyük gemi yapım atölyesi olan Terme Tersanesi’nin sahibi Erkan Zorlu, kriz nedeniyle sektörün ağır yara aldığını söyledi. Zorlu, “4 yıl önceki krizin etkileri hala sürüyor. 2009 Ağustos ayından sonra ilk gemi siparişimizi 2012 Ağustos ayında aldık. Devletin sektöre yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

Samsun’un Terme İlçesi’nde faaliyet gösteren Terme Tersanesi’nin sahibi Erkan Zorlu, sektörün sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Karadeniz’in en büyük gemi yapım atölyesi olan tersanede 250 kişinin çalıştığını belirten Erkan Zorlu, “Uluslararası kriz, dünyadaki tüm tersaneleri vurdu. 2009 yılında çalışan sayımız 450 idi. Tam kapasite ile çalışabilsek istihdam sayımız 600’e kadar çıkar. Ancak görüntü itibari ile sektördeki bu sıkıntı kolay kolay ortadan kalkacağa benzemiyor” dedi.

Türkiye’de 120 tersane bulunduğunu belirten Erkan Zorlu, “Bunların yüzde 15-20 faaldir. Biz en son gemi teslimatımızı 2009 yılının Ağustos ayında Yunanistan’a yapmıştık. Bu tarihten sonra aldığımız ilk sipariş ise 2012 yılının Ağustos ayında Azerbaycan’dan oldu. Yani 3 sene boyunca oturduk. Devletin bu sektöre el atması, destek olması, teşvik yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Azerbaycan’a yaptıkları römorkörün 4 milyon dolara mal olduğunu belirten Terme Tersanesi sahibi Erkan Zorlu, “Yaptığımız römorkör 32 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde, 13 metre yüksekliğinde ve 40 ton çekme kapasitesine sahip. Türkiye olarak gemi yapımında kalite olarak dünyada ilk 5 içerisindeyiz. Ama sektördeki kriz bizi olumsuz etkiliyor. Mesela Çin’le baş etmemiz çok zor. Çünkü orada maliyet daha düşük, çalışanların aldıkları ücretler çok az. Bu da gemi yaptıracak olanları oraya yönlendiriyor” dedi.



Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 28.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 AMATUSA Denizcili..
 STATU Gemi Kirala..
 ŞENER Tersanecili..
 AKUA MARİN A.Ş.
 ERDOĞDU Denizcili..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 ONEY Denizcilik G..
 TUAN Denizcilik
 MOBYDİCK Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim