Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya’dan karşı hamle
Rusya Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendiriyor. Rusya Genelkurmayı’ndan yapılan açıklamaya göre en yakın zamanda Akdeniz’e büyük anti-denizaltı gemisi ve iki savaş gemisi gönderilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Akdeniz’de sadece planlı gemi rotasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı. Ama kaynakların haber ajanslarına yaptığı gayriresmi açıklamalara göre Rusya’nın Akdeniz’deki hareketliliği Suriye’deki durum ile ilgili.

Rusya Genelkurmayı’ndan bir kaynağın İnterfaks ajansına yaptığı açıklamaya göre, durum bölgedeki Rus donanması varlığının yeniden düzenlenmesini gerekli kılıyor. Önümüzdeki günlerde Akdeniz’e Kuzey Filosu’na ait büyük anti-denizaltı gemisi gönderileceği bildiriliyor. Biraz sonra ona Karadeniz Filosu’na ait olan ‘Moskova’ füze kruvazörü katılacak. Sonbaharda ise Rusya Akdeniz gemi grubuna Pasifik Filosu’nun Varyag füze kruvazörünün ekleneceği planlanıyor.

‘Moskova’ kruvazörüne gelince Karadeniz Filosu’nun basın servisinin bilgilerine göre o Venezuela ziyaretini tamamlayıp Perşembe günü askerilerin sözlerine göre ‘Atlantik Okyanusu’ndaki görevlerine devam etmek amacıyla’ denize çıktı.

Genelkurmay temsilcileri Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladılar. Aynı zamanda askerler Rusya Silahlı Kuvvetlerinin olaylara bir şekilde karışma yetkisine sahip olmadığını kaydettiler. Yine de Rusya Savunma Bakanlığı Sosyal Konseyi Başkanı askeri uzman İgor Korotçenko’nun sözlerine göre Rusya’nın Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendirme amaçları belli. Korotçenko şunu söyledi:

‘Rusya’nın bölgedeki siyasi durumu etkileyecek güce sahip olduğunu göstermek için Akdeniz’deki askeri varlığımızı güçlendiriyoruz. Tabii ki Beşar Esad ordusu tarafında savaşmıyacağız, çünkü Suriye krizinin kaderini Suriye halkı kendisi belirlemelidir. Suriyelilerin çoğu bugün cumhurbaşkanını desteklemektedir. Başta isyancıların tarafını tutmak isteyen ama sonra onların işgal ettikleri bölgelerde yönetiminin bütün canavarlıklarını kendi gözüyle görenler bugün iki kötülüğün hafifini tercih ediyorlar. İnsanlar düzen, istikrar seçiyor, ve tabii ki siyasetçi olarak Beşar Esad’ı El Kaide bayraklarını sallayan haydutlara tercih ediyorlar’.

Rusya daha geçen yaz Akdeniz’deki gemi grubunu güçlendirmeye başlamıştı. Suriye’de gerginleşen durum koşullarında Tartus üssünün ve genelde Rusya’nın milli çıkarlarının güvenliği ile ilgili endişeler ortaya çıkmıştı. Belli nedenlerden dolayı Deniz Kuvvetleri grubunun tam olarak hangi gemilerden oluştuğu açıklanmıyor. Ama yaz başı Savunma Bakanlığı grubun içine Karadeniz, Baltık ve Kuzey Filoları’na ait yaklaşık 10 geminin gireceğini belirtmişti. Pasifik Filosu gemilerinin katılım ihtimali de vardı.

ABD de bölgedeki askeri varlığını güçlendirmekle uğraşıyor. Washington Basra Körfezi’nde Nimitz sınıfı uçak gemisinin başkanlığındaki uçak gemisi grubunu görevini yerine getirmesi için bırakmaya karar verdi. Şu an ona Harry Truman uçak gemisinin başkanlığındaki ikinci gemi uçağı grubu eklendi.



Kaynak: Rusyanınsesi
Eklenme tarihi: 31.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 ARTI Gemi Kiralam..
 MEGA-MAR Denizcil..
 TEMEL REİS Shippi..
 AGS Union İnşaat ..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 PRUVA Yatçılık
 ALMEYDA
 ONEY Denizcilik G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim