Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Batı Afrika sahillerinde garip bir devlet korsanlığı
Batı Afrika ülkesi Sao Tome, her türlü yasal izni olmasına rağmen iki Türk tankerine el koydu. Bir kaptana da 3 yıl ceza verdi. Dışışleri Bakanlığı’nın çabalarıyla kaptan kurtarıldı ancak Sao Tome gemiyi iade etmek için 5 milyon Euro istiyor.

Batı Afrika kıyılarında balıkçılık ve tarımdan başka geliri olmayan, 56 bin nüfuslu Sao Tome adlı ada ülkesi Afrikalı korsanlara özendi. Son dönemde pek çok gemiye ilişkin ‘Kaçakçılık yapıyorsunuz’ gerekçesiyle yasal işlem başlatan Sao Tome’nin son hedefi Stena Oil tarafından işletilen bir Türk armatörüne ait Malta Bayraklı Düzgit Integrity ve Marshall Bayraklı Marida Melissa isimli gemileri oldu. Gemilere önce yük boşaltıp alma izni veren Sao Tome, sonra ‘Kaçakçılık var’ diyerek gemilere el koydu. 3 yıl hapis cezasına çarptırılan kaptan, 210 gün tutuklu kaldığı Sao Tome’den Dışişleri Bakanlığı’nın girişimiyle kurtarılırken, Sao Tome 20 milyon Euro’luk gemiye ve 7 milyon Euro’luk yakıtına el koydu. Gemiyi serbest bırakmak için de 5 milyon Euro’luk bedel istedi.





Kaptan geldi, gemi rehin kaldı

Batı Afrika açıklarında bir ada devleti olan Sao Tome’de tutuklanarak 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk armatörüne ait Malta Bayraklı Düzgit Integrity’in Kaptanı Cengiz Gülşen serbest bırakıldıktan sonra Star’a konuştu. Gemi’nin hala Sao Tome’de rehin olduğunu ve gemiyi çalışır durumda tutmak için gereken 15 Türk personelin de dönüşümlü olarak Sao Tome’ye gönderildiğini söyleyen Kaptan Düzgit, devlet eliyle korsanlığı şöyle anlattı, “Sao Tome’açıklarında bizi kiralayan İsveç şirketinin diğer gemisine yükümüz olan gemi yakıtını aktarmak için bir operasyona başladık. Operasyona başlarkan gerek ülke yetkililerine gerekse sahil güvelik ekiplerine bilgi verdik ve bu konuşmalar sistemde kayıt altına alındı. Hatta Sahil güvenlik bize ‘İyi çalışmalar’ diledi. Ancak kısa süre sonra gelen ikinci bir sahil güvenlik ekibi izinsiz kara sularına girdiğimizi ve yaptığımızın kaçakçılık olduğunu öne sürerek her iki geminin kaptanını da karaya çıkardı. Bizi otele yerleştirdiler, 4 gün sonra mahkemeye çıktık. Savunmamızı dinlemediler. Delillerimiz dikkate alınmadı. Derdimizi doğru dürüst tercüme bile ettiremedik.3 yıl hapis ve 5 milyon Euro tazminat cezası verildi. Gobon büyükelçimiz Ahmet Demirer gayretleriyle 210 gün sonra serbest kaldık.”

15 personel hala gemide

Düzgit şirketleri yönetim kurulu Üyesi Metin Düzgit ise Sao Tome hükümetinin gemideki yükü sattığını ve gemiye de el koyduğunu belirterek “Gemimizi geri alabilmek için girişimlerde bulunuyoruz. Gemide personelimiz nöbetleşe görev yapıyor. Silahların gölgesinde ve büyük bir stres altında çalışan 15 personelimiz için de endişeleniyoruz” diye konuştu.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
27.05.2013 - Gemi personeli 75 günden beri mahsur


Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 24.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ FENERİ Ulus..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 MERYEM ANA Deniz ..
 ŞAHPET Denizcilik..
 KDE Marine
 ERS Denizcilik
 BAYRAKTAR Denizci..
 ARZU YATCILIK TUR..
 CEVAHİR Kara ve D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim