Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk şirketin makineleri Kızıldeniz’in sularına gömüldü
Türk işadamının Kore’deki bir şirkete sipariş ettiği makine parkurunun bulunduğu konteynerları da taşıyan gemi batma tehlikesi geçirince Koreli kaptan bazı konteynerları denize attı. Makine parkurlarının bulunduğu 29 konteynerdan üçü Kızıldeniz’in sularına gömüldü. Şirket, yatırımların aksamaması için yeniden Kore’ye makine siparişi verdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve mobilya sektörüne yönelik üretimlerde bulunan Beypan Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Beydilli, 30 milyon Euroluk yatırımla işleri büyütme kararı aldıklarını söyledi. Mehmet Beydilli, karar sonrasında yurt dışından Almanya ve Kore’den makine siparişleri verdiklerini ve makineler geldikçe üretim tesisinde montaj çalışmaları yapıldığını ifade etti. Beydilli, büyük oranda makinelerin geldiğini ancak en son Kore’den sipariş verilen makinelerde sorun yaşadıklarını ifade etti.

İşadamı Mehmet Beydilli, Kore’de üretilen makine parçalarının bir bölümünün denize atıldığını belirterek şunları söyledi: “Hong Source Imo 9074767 adlı Kore bandıralı bir gemi ile makinelerimiz geliyordu. Öğrendiğimiz kadarıyla Kızıldeniz’de Cidde açıklarında fırtınaya yakalanan gemi 2-3 gün boyunca limana yanaşamamamış. Geminin batma tehlikesi geçirmesi üzerine, kaptanın yetkisi dahilinde bazı konteynırlar yükü hafifletme adına denize atıldığını söylediler. 3 gün sonra Cidde limanına girebilen gemide sadece bizim değil farklı ülkelerdeki şirketlere ait konteynırların da atıldığını öğrendik. Bizim 20 konteynırdan 3 tanesinin atıldığını tespit ettik. Şuan bu atılan konteynırlar içerisinde bulunan makinelerle ilgili Kore’de ilgili firmaya tekrar sipariş verdik.” dedi.

Yeni ürünlerin teslim tarihi itibarıyla yatırımlarının 8 haftalık gecikme ile gerçekleşeceğini aktaran Beydilli, "Öğrendiğimiz kadarıyla geminin batmaması adına kaptanın yükünü hafifletmek için yükünü atabileceği yönünde uluslararası deniz ulaşımı antlaşmalarında yetkisi var. Bu nedenle sigorta şirketi devreye giriyor. İlgili sigorta şirketi bizi biraz oyalamaya çalışmakta. Bu konuda şirket gerekli ödemeyi yapmaması durumunda uluslararası düzeyde hukuki süreç başlatacağız." diye konuştu.

Mehmet Beydilli, yeni siparişlerin teslim alınır alınmaz montajı yapılacağını ve üretime geçeceklerini hatırlatarak, 30 milyon Euro'luk yatırımın sadece Kayseri ya da bölgesi için değil Ortadoğu ve Afrika ülkelerine kadar uzanan bir pazara üretim sağlayacağını anlattı. Mevcut ihracatlarının daha da artacağına işaret eden Beydilli, mobilya sektörüne istenilen ebatlarda orman ürünleri sağlayacakları tesis sayesinde firmalara kolaylık oluşturacaklarını sözlerine ekledi.



Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 12.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORIENT Shipping C..
 ERK Denizcilik
 AKGÜNLER Denizcil..
 MERYEM ANA Deniz ..
 K-S Denizcilik Lt..
 İSKOMARİNE Denizc..
 DENİZ-AY Denizcil..
 ARSLAN Shipping
 JASMİNE COURT Hot..
 GENÇ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim