Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
GAÜ Denizcilik bölümüne büyük yatırım
KKTC Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu bünyesinde kurulan “Albatros Simülatör Merkezi” ile “Piyale Paşa Denizde Güvenlik Alanı”, törenle hizmete girdi.

Merkez ile denizde güvenlik alanının açılışını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve yetkililer gerçekleştirdi.

Törene, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof Yıldırım Öner, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Efdal Safel, bazı yetkililerle GAÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaşif: Sefere çıkan denizciler ülkemizi de tanıtacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yaptığı konuşmada, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu bünyesinde kurulan Albatros Simülatör Merkezi ile Piyale Paşa Denizde Güvenlik Alanı’nı hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Ahmet Kaşif, üniversitede verilmekte olan eğitimden övgüyle bahsederek, üniversitenin kaydetmekte olduğu gelişim ve başarıları yakından takip ettiğini söyledi.

Bakan Kaşif, hizmete açıkları simülatör merkezinin Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilere sanal ortamda gemi yönetimi, denizde güvenlik alanının ise açık denizde gemi güvenliği eğitimi vereceğini ifade etti.

GAÜ’de eğitim almak için 84 ülkeden gelen öğrencilerin, özellikle Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’ndan kaptan olarak mezun olacakların, sadece ülkelerine dönmeyeceğini dünyayı da dolaşacaklarını belirten Bakan Kaşif, bu durumun üniversite yanında ülke tanıtımına da katkı yapacağına dikkat çekti.

Bakan Ahmet Kaşif, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’ndan mezun olacak genç kaptanlara başarılar dilerken, açık denizde dümen başında dikkatli olmalarını da istedi.

Vehbi: Uluslararası standartlarda kaliteli eğitim

GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yardımcı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ’nün bugünlere GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu sayesinde ulaştığını söyledi. Vehbi, içinde bulunulan coğrafya ile dünyada meydana gelen gelişmeleri göz önünde bulunduran Akpınar’ın birçok alanda olduğu gibi ulaşım alanında da adım atarak ulaştırma ve lojistik, ardından da güverte bölümlerinin kurulmasını sağladığını anlattı.

Vehbi, YÖK ve YÖDAK onaylı her iki bölümde uluslararası standartlarda kaliteli eğitim verilmekte olduğunu da kaydetti.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Efdal Safel de konuşmasında, okulun sahip olduğu donanım ve altyapıyla, temel sıralamada ön sıralarda olduğunu anlatarak, hedeflerine başarma azmiyle devam edeceklerini söyledi.



Kaynak: kibrisgazetesi
Eklenme tarihi: 11.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 AYNACI Denizcilik
 RİZE İPEKYOLU Den..
 POLARİS Denizcili..
 APM Denizcilik Na..
 ARMADOR Denizcili..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 INDEKS A.Ş
 TUNA Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim