Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Aden körfezi tezkeresi TBMM genel kurulu'nda
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Aden Körfezi'nde görev yapan Türk donanma unsurlarının 2009'dan bu yana 26 operasyonda 179 deniz haydutunu etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Aden Körfezi'nde görev yapan TSK unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Aden körfezinden geçen gemilerin dünya ticaretinde 1.8 trilyon dolarlık hacim etkisi olduğunu belirtti.

Aden Körfezi'nden 2013'te bin 168 Türk Bayraklı ya da Türkiye ile bağlantılı gemi geçtiğini kaydeden Bozkır, bölgede korsanlığın azalmakla beraber güvenlik sorununun devam ettiğini söyledi.

Bölgedeki Türk donanmasına ait fırkateynlerin, Türk ve Türkiye bağlantılı ticaret gemileriyle Kızılay adına bölgeye giden gemilerin güvenli geçişi için her türlü önlemi aldığının altını çizen Bozkır, "Türk görev gücünün göreve başladığı 2009'dan bu yana 26 operasyonda 179 deniz haydudu etkisiz hale getirildi, saldırı girişimleri engellendi. Çeşitli ülkelere ait gemilere koruma ve refakat sağlandı. Saldırı girişimleri engellendi" diye konuştu. Bozkır, 2010 yılının Mart ayından beri Türk Bayraklı ya da bağlantılı ticari gemi kaçırılmadığını, son bir yılda da herhangi bir saldırı yaşanmadığını kaydetti.

Türkiye'nin deniz haydutluğuyla mücadelede uluslararası işbirliğine özel önem atfettiğinin altını çizen Bozkır, Türkiye'nin bu yöndeki çalışmalara aktif olarak katıldığını belirtti.

Bölgedeki sorunların kaynağının batılı sömürgecilerin çizdiği sınırlardan, iç savaş ve kabile savaşlarından kaynaklandığına işaret eden Bozkır, "Türkiye, tarihte ve günümüzde batı sömürgeci anlayışını hiçbir zaman benimsemedi. Türkiye bölgede istikrar ve barış hedeflemektedir. Siyasi ve ekonomik ilişkiler, ortak tarih ve kültür zemininde her geçen gün gelişmektedir" diye konuştu.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 16.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ADAMOĞLU Denizcil..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 KARADENİZ Yatçılı..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 DERİN Dalgıçlık
 SERPEN Shipping
 BELUGA Yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim