Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yılmaz: Denizcilik'te altın dönem yaşıyoruz
ULAŞTIRMA Bakanı İsmet Yılmaz, son dönemde denizciliğin işbirliği, barış ve altın dönemini yaşadığını söyledi. Bu atılımın sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptıklarıyla değil, sektör ve eğitimin katkılarını ülkenin benimsemesiyle gerçekleştiğini belirten Yılmaz, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de denizciliğin lokomotif sektör olacağına devletin de inandığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Makina Bölümü Arkas Uygulama Merkezi törenle açıldı. Törene, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz katılırken, daha önceden geleceği bildirilen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın TBMM'de bulunması gerektiği gerekçesiyle katılmadığı açıklandı. Vali Yardımcısı Celalettin Eran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Oda İzmir Şube Başkanı Gaze Dologh, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Gülden Cirit katıldı.
Lucien Arkas, törende yaptığı konuşmada özel sektörün ya da sanayinin istediği nitelikte elemanları istihdam etmesi için üniversite ile işbirliği yapmanın şart oldunu söyledi. Arkas, “İhtiyaca göre insan kaynağı bu şekilde yetişecektir. Bu hem milli gelir, hem de insan kaynağı israfını önlemek demektir. Buradan çıkan her öğrencinin işi hazır. Türkiye'de böyle okul bulmak zordur” dedi.

Tüm sektörlerde ihtiyacı olan uzmanların yetişmesi için işadamlarının üniversitelere kaynak aktarmasının iyi olacağını belirten Arkas, hem eğitim, hem talebin karşılanacağı bu sistemin ‘kazan, kazan’ formülü olacağını söyledi. Türk filosunun gittikçe büyüdüğünü kendi şirketlerine yeni 6 gemi daha geleceğini belirten Arkas, gemi makine zabiti ve uzakyol vardiya mühendisini ihtiyaç duyduklarını söyledi. Merkezin 1 milyon dolara malolduğu bildirildi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ise Türkiye'ye İTÜ ve Dokuz Eylül bünyelerindeki Deniz işletmeciliği okullarının yeterli olmadığını söyledi. Sektörde insana yatırımın önemine dikkat çeken Kalkavan, mevcut okulların kontenjanlarının da arttırılması gerektiğini belirtti. Gelişmiş kentlerin ya yerel yönetici ya da işadamlarının başarılarının kenti yukarı taşıdığını belirten Kalkavan şöyle konuştu:

“Formula'nın İstanbul'a alınmasında İzmir ve Antalya lobilerinin yetersizliği etkin oldu. Parasının çoğunu İstanbul'dan kazanmasına karşın Lucien Arkas'ın İzmir için yapmayacağı yok. Ancak, İzmir'e yaptıkları da az. YÖK, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne 20 araştırma görevlisi vermiş. Sayın Rektör Alıcı, Denizcilik Yüksekokulu'na hiç verilmediğini söyledi. Ben, Lucien Arkas'dan 10 araştırma görevlesi sözü verebilirim. Çünkü araştırma görevlisi olmadan öğretim üyesi nasıl çıkacak? Kontenjan da artırılmalı. Biz de DTO olarak katkıda bulunur, çorbaya tuz atarız. İzmir 30- 40 yıl öncesine göre biraz geri kaldı. Bu açığın kapanması yerel yöneticiler ve yatırımcıları bağlıdır.”

Kalkavan, Yüksekokul Müdürü Gülden Cirit'i de överek, aynen bir yapışkan gibi istediğini elde edinceye kadar mücadele ettiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı ise Kalkavan'a gönderme yaparak, başkasının cebinden para harcamanın kolay olduğunu, sıranın Metin Kalkavan'da olduğunu söyedi.

Buca'daki öğrenci yurdunun son aşamaya geldiğini, 1.5 milyon YTL'ye ihtiyaçları bulundunu belirten Prof. Dr. Alıcı, Kalkavan'dan destek istedi. Kakavan'ın “Katkı yapmaya hazırız” sözü üzerine teşekkür eden Prof. Dr. Alıcı, eğitim ve araştırmaya harcanan paranın ülkenin geleceğini harcanmış olacağını söyledi. Üniversitenin yatırımlarının yüzde 65'ini kendi olanaklarıyla yaptığını, kaynağı da bugüne kadar Tıp Fakültesi Hastanesi'nden karşıladığını dile getiren Prof. Dr. Alıcı, “Ancak Hükümet, hastanedeki ücreteleri düşürdü. Bu nedenle zarar etmeye başladık. Biz bu paraları sağa sola harcamıyoruz ki! Kampusu hastane geliriyle yaptık” dedi.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Prof. Dr. Gülden Cirit kadar Rektör Prof. Dr. Alıcı'nın da yapıştığı şeyi koparmak için ısrarcı olduğunu söyledi. Bunun olumlu bir meziyet olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, “Denizciler istediklerinizi yerine getirirler. Doğru adresdesiniz” dedi. Yılmaz, hem üniversite yetkililerini hem de Arkas yöneticilerine teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Alıcı'nın Lucien Arkas'a teşekkür plaketi vermesinin ardından kurdele kesilerek Merkez'ın açılışı gerçekleşti. Bakan Yılmaz, Merkez ve labaratuvarı inceledi.

NELER VAR

Arkas Uyguluma Merkezi'nde Yüksekokul Makina Bölümü öğrencileri laboratuvar, simülatör ve atölyelerinden yararlanacak. Toplam 2 bin 145 metrekarelik merkezde biri gemi makineleri laboratuvarları olmak üzere 2 adet uygulama atölyesi ve torna tesviye atölyesi, kaynak atölyesi, dizel labaratuvarı, gemi makineleri laboratuvarı, termodinamik laboratuvarı, bilgisiyar destekli eğitim laboratuvarı, makine dairesi simülatörü, fizik laboratuvarı ve elektroteknoloji laboratuvarı yer alacak. Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak mezun olacak öğrenciler yolcu gemileri, deniz otobüsleri, dökme yük, konteyner, tanker, Ro- Ro gemilerinde görev yapabilecek.

Eklenme tarihi: 10.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENER Denizcilik
 AE Medya Turizm İ..
 AVRASYA EXPRES
 CREWMEDITERRENIAN..
 AGS Union İnşaat ..
 HACI İBRAHİM HACI..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 CoShip
 İNTA Denizcilik
 DERIN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim