Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Libya'da 'petrol tankeri' gerginliği
Libya'nın petrol sevkıyatı yapılan en büyük limanlarından olan Sidra'ya merkezi hükümetin izni olmaksızın demir atan geminin Suudi Arabistanlı bir işadamı tarafından Kuzey Koreli bir şirketten kiralandığı öne sürüldü.

Milli Genel Kongre (MGK) Savunma Komisyonu üyesi Mesud Abdusselam Ubeyd, "Tanker, Kuzey Koreli bir şirketten Suudi Arabistanlı bir işadamı tarafından kiralandı" dedi.

Ubeyd, 350 bin varil taşıma kapasiteli tankere petrol yükleme işleminin kanunsuz olduğuna işaret ederek, Libya devletinin egemenliğini korumak için son çarenin güç kullanmak olacağını söyledi.

Trablus'taki merkezi hükümeti tanımayan Berka bölgesi Siyasi Ofisi'nden yapılan açıklamada ise imzalanan anlaşmayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Açıklamada, Sirte kentinden 180 kilometre uzaklıktaki Sidra Limanı'ndan ilk petrol sevkıyatının başladığı ifade edildi.

Berka Siyasi Ofisi Başkanı Abdurabbu el-Berasi, Sidra Limanı'nda gazetecilere, yaptıklarının Libya hükümetine meydan okuma değil, sadece Berka'nın petrolden üzerine düşen payı almak olduğunu söyledi.

Berasi, petrol krizini aşmak için hükümetle uzlaşmaya çalıştıklarını ancak isteklerinin yerine getirilmediğini dile getirdi.

Yabancı şirketlerle imzaladıkları anlaşmalara sadık kalacaklarını vurgulayan Berasi, Trablus'taki merkezi hükümeti de petrol tankerlerine karşı harekete geçmesi durumunda güç kullanmakla tehdit etti.

Öte yandan, tankerin mürettebatının Suudi Arabistanlılardan oluştuğu iddiasına Suudi Arabistan'dan yalanlama geldi. Suudi Arabistan'ın Trablus Büyükelçisi Muhammed bin Mahmud, tankerde Suudi mürettebatın bulunmadığını belirtti.

Libya Ulusal Petrol Kurumu Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Kuzey Kore bandıralı bir tankerin petrol yüklemesi yaptığı bildirilmişti.

Sidra Limanı, temmuz ayından bu yana, federal yönetim isteyen ve petrol gelirlerinin Libya'nın 3 bölgesi olan Berka, Trablus ve Fizan bölgesine paylaştırılmasını talep eden, Berka Bölgesi Siyasi Ofisinin kontrolü altında bulunuyor.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 08.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OMSAN Lojistik A...
 ALBATROS Yatçılık
 CSM Denizcilik ve..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 ULUSAL Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 İNKA
 EMRE Denizcilik
 BİSTEK Gemi Elekt..
 TRANS KIBRIS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim