Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Amerikan donanmasının en büyük savaş gemisi Akdeniz'de
ABD donanmasına ait dünyanın en büyük savaş gemisi olan USS George HW Bush, Akdeniz açıklarında demirledi.

Geminin üst düzey kaptanlarından 2. Kaptan Mattew C. Paradise, Akdeniz'de demirlemelerinin rutin bir seyahat olduğunu ve Rusya ile ABD arasında çıkan gerilimle bir alakası olmadığını söyledi.Dünyanın en büyük savaş gemisinin, Ukrayna ile ABD arasında yaşanan olumsuz olayların devam etmesi nedeniyle ABD'nin önlem amaçlı olarak savaş gemilerini Rusya'ya yakın sulara demirlettiği tahmin ediliyor. İçerisinde altı bin mürettebat ve 333 metre uzunluğu ile yüzen bir şehri andıran dünyanın en büyük savaş gemisi unvanını taşıyan “USS George H.W Bush, Ege Denizi Pire Limanı'ndan hareket ederek bugün sabah Antalya Limanı'na yakın bir yere demirledi. İçerisinde bulunan mürettebat kenti gezmek üzere botla karaya çıkarıldı. 2009 yılında 6,2 milyar dolar harcanarak maledilen geminin sloganı 'İş, özgürlük.”

BABA BUSH'UN HEYKELİ

Adını 1924 yılında doğan Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 41. Başkanı Baba Bush olarak bilinen George Herbert Walker Bush'dan alan gemide baba Bush'un 2. Dünya Savaşı sırasında askerlik yaptığı dönemleri anlatan bir anı müzesi bulunuyor. Geminin güverte kısmına yakın bir yerde baba Bush'un demirden yapılan heykeli bulunuyor. Gemi, üzerinde her an savaşmak üzere hazır bulunan yaklaşık 90 sabit kanatlı savaş uçağı ve helikopteri barındırıyor.

“RUTİN BİR GÖREV, GERİLİMLE İLGİSİ YOK”

Geminin üst rütbeli kaptanı olan 2. Kaptan Mattew C. Paradise gemi hakkında bilgi verdi. Türkiye ve ABD ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu belirten Paradise, bu durumdan oldukça memnun olduğunu kaydetti. Türkiye limanlarını çok sevdiklerini belirten Kaptan Paradise, hazır bekleyen uçakların insani yardım ve vurucu tim görevlerinde kullanmak üzere hazır bekletildiklerini söyledi.

Kaptan Paradise,“Karadeniz'de Rusya ile ABD arasında başlayan gerilimden dolayı yapılan bir seyahat mi?” sorusu üzerine, görevin aylar öncesinden belirlendiğini ve yaşanan gerilimle ilgisinin olmadığını belirtti.

Akdeniz'deki bu görevin aylar öncesi planlandığını anlatan Paradise, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yaşanan gerilimle bir ilgisi yok. Rutin bir görev. 4 gün burada kalacağız ve genel politikamız gereği bir sonraki yerimizle ilgili bilgi veremiyoruz. Ama Akdeniz'de belirlenen farklı bir yere seyredeceğiz” Paradise, ayrıca gemide görev yapan askerler içerisinde Müslüman olanlarında bulunduğunu ve her dine göre uygun ibadethanelerin olduğunu nlattı.

GEMİDEKİ YASAKLAR

Personelden sorumlu üst rütbeli subay David Carter, gemide görev yapan askerlerin yemek, psikolojik ve diğer ihtiyaçlarından sorumlu üst rütbeli olarak görev yapıyor. Gemide özelikle tatlı, çikolata ve şekerlerin çok tüketildiğini belirten Carter, gemideki yasaklardan bahsetti. Gemide özellikle telefon, internet gibi haberleşme araçlarının yasak olduğunu iletişimin sadece limanlar ve e-mail yoluyla olduğunu söyledi. 6 farklı restoranla 24 saat yemek hazırlanarak askerlerin yemek ihtiyacının karşılandığını kaydeden Carter, şöyle konuştu: “Evli olanlar aynı görevde yer alamıyor. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından kardeşlerinde aynı mürettebat içerisinde görev alması yasak. Gemide haberleşme belirli ölçülerde yasak.”

Savaş gemisinin 4 gün Akdeniz sularında demirleyeceği ve daha sonra Akdeniz'de belirlenen başka bir yere seyredeceği bildirildi.



Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 10.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 ONUR Deniz Nakliy..
 OZKAN DENİZCİLİK
 MIRAGE
 HACI İBRAHİM HACI..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 ONURSAN
 TRIO Denizcilik İ..
 GÖCEK Yatçılık
 AYGAZ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim