Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
‘Kruvaziyer gemileri tedariklerini de İzmir'den yapsın’
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer gemilerinin tedariklerini İzmir’den yapmasını istediklerini belirterek, “Tedarikçilerimiz, her türlü hizmeti Avrupa standartlarında verebilir.” dedi.

Yaz sezonu boyunca her hafta İstanbul ve İzmir'den Ege-Adriyatik turuna çıkacak olan Avrupa’nın en büyük kruvaziyer gemisi MSC Preziosa’nın tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İZTO Başkanı Demirtaş, MSC Preziosa’da Türklere özel verilen hizmetlerin, İzmir’in kruvaziyer turizminden aldığı payın artmasına katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Geminin ilk olarak 2006 yılında İzmir’e geldiğini hatırlatan Demirtaş, ayakbastı paralarını İZTO olarak ödediklerini aktardı. Her türlü liman ücreti ve diğer ücretlerin alınmaması konusunda da çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Bizim isteğimiz, kruvaziyer gemilerinin daha çok yolcuyla İzmir’e gelmeleriydi. Ayrıca gemilerde Türkçe bilen personelin istihdam edilmesini istiyorduk, çünkü lisan nedeniyle Türk yolcular sorun yaşıyorlardı. Şimdi görüyoruz ki Türk personel var ve Türklere özel hizmetler veriliyor. Ayrıca Türk geceleri düzenleniyor ve Türk menüleri hazırlanıyor ama Türk yemekleri, İtalyan domatesi ve İtalyan kuzusuyla hazırlanmamalı. Şevketibostanımızı, rokamızı zaten İtalya’da bulamazlar. Bu nedenle yemek başta olmak üzere her konudaki tedariklerini İzmir’den yapmalarını istiyoruz. Umarız bir gün bu da gerçekleşir.” diye konuştu.

30 BİN TÜRK, KRUVAZİYER GEMİLERİYLE YOLCULUK YAPTI

Hem kruvaziyer turizminde hem de konteyner taşımacılığında MSC’nin hakkının ödenemeyeceğini söyleyen Ekrem Demirtaş, şöyle devam etti: “Türk gecesi, Türk yemekleri ve Türk personeli için MSC’ye teşekkür ederiz. Kruvaziyer gemilerinin Türk personel çalıştırması, hem yolcu sayısını arttırır hem de ülkemize ve kentimize istihdam sağlar. Türk halkı da kruvaziyer turizminin tadını aldı. Şimdiye kadar 30 bin Türk, kruvaziyer gemileriyle yolculuk yaptı. MSC’nin gemilerinde Türklere özel hizmet verilmesi, bu sayıyı 100 binlere kadar yükseltebilir.”

Gemi hakkında bilgi veren Kaptan Giuliano Bossi ise, “İsim annesi Sophia Loren olan MSC Preziosa, filomuzun en yenisi. 2013 yılında suya indirildi. 18 katlı geminin uzunluğu 330 metre, genişliği 38 metre. MSC’nin en büyük gemisi. Kesinlikle İzmir ile MSC arasında derin ve güzel bir bağlantı var. İzmir’e geldiğimizde, denizde hep MSC gemileri var. Burası bizim için önemli.” dedi.

TÜRK PERSONEL VE TÜRK GECESİ

Gemide Türklere özel hizmetlerin yer alacağını belirten operasyon departmanından Maria Anna Gargiulo da Türk yolculara Türkçe hizmetler verilmeye başlandığını kaydetti. Özelikle resepsiyon ve eğlence departmanında, restoranda ve mağazalarda Türk personelin yer alacağını aktaran Gargiulo, “Günlük programlar, Türk yolcumuz için tamamen Türkçe oluyor. Türk tur liderleriyle gemide yardımcı olabilmek için çalışmalar başladı. Türk yemekleri ise bundan sonra açık büfede iki çeşit olarak yer alırken Türk geceleri de eğlenceye renk katacak.” şeklinde konuştu.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 10.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSU Su Dağıtım T..
 BANDIRA Maritime ..
 MY SHIP Group S.A..
 INTERGLOBAL Deniz..
 REKA Denizcilik
 EN-KO Denizcilik ..
 GRAND OCEAN
 EFE Gemi İşletmec..
 MIRAY Internation..
 CONTAZ Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim