Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara’da ön anlaşma tamam
İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği baskında hayatını kaybeden 9 Türk'ün ailelerine ödenecek tazminat konusunda Türkiye ile İsrail'in anlaşmaya vardığı belirtildi. İki ülke arasında diplomasi dilinde Memorandum of Understanding (Mutabakat zaptı) olarak ifade edilen ön anlaşmanın yapıldığı öğrenildi. İsrail, saldırı nedeniyle daha önce Türkiye'den özür dilemişti.

21 MİLYON DOLAR

Habertürk'ün Dışişleri kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İsrail ve Türkiye arasında bir konu hariç, tüm şartlarda anlaşma sağlandı. Buna göre İsrail, saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk'ün ailelerine 21 milyon dolar (yaklaşık 45 milyon TL) tazminat ödeyecek. Ayrıca Türkiye'den, inşaat malzemeleri de dahil tüm insani yardımlar şartsız ve koşulsuz olarak Filistin'e ulaştırılacak. Ancak bu yardımların doğrudan değil yine İsrail aracılığıyla yapılacağı konusunda görüşbirliğine varıldı. Bu mutabakatla, Filistin'e tüm yardımların Türkiye üzerinden yapılmasının yolu açılmış olacak.



İSRAİL'İN TEK TALEBİ

Ön anlaşmada İsrail'in tek talebi ise henüz karşılanamadı. İsrail, Türkiye'de İsrailli 4 komutan hakkında açılan davanın düşürülmesini talep ediyor. Edinilen bilgilere göre Dışişleri davayla ilgili çözüm yolları arıyor. Ancak yasal olarak Türkiye'de açılan bir kamu davasının düşürülmesi mümkün değil. Bu konuda farklı çözüm yolları arandığı ve çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Bu konuda da bir çözüm bulunması halinde sözleşme resmi olarak imzalanacak.

SORGULANMIŞLARDI

İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin hakkında 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sürüyor. Bu dava nedeniyle İsrailli sanık 2 komutan İngiltere havalanında sorgulanmıştı.

'Netanyahu döndüğünde anlaşma sonuçlanacak'

İsrail'in Jerusalem Post Gazetesi, üst düzey bir diplomatik kaynağa dayandırdığı haberinde, Mavi Marmara anlaşmasının birkaç gün içinde sonuçlandırılacağını öne sürdü. Gazete haberi, "İsrail-Türkiye anlaşması Başbakan Binyamin Netanyahu, Japonya'dan döndüğünde sonuçlandırılacak" başlığıyla verdi. Netanyahu, cuma günü Japonya ziyaretini sonlandırarak İsrail'e dönecek.

Netanyahu'nun 1 yıl kadar önce Türkiye'den özür dilediği anımsatılan haberde "İsrail, Türkiye ile normal bağları yeniden tesis etmek için Gazze'ye uygulanan ablukayı kaldırmayı düşünmediğini belli etti, ancak taraflar, Türkiye'den yardımın Gazze'ye girmesine izin verilmesini görüştüler" ifadesini yer verildi.



Kaynak: HaberTürk (Hilal Öztürk)
Eklenme tarihi: 13.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 DENAL Denizcilik
 SANCAK Den. Nak. ..
 ERS Denizcilik
 DUMAN Gemicilik v..
 NEGMAR Denizcilik..
 CHEMTANKERS Shipp..
 LİMA Turizm Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim