Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Alsancak Limanı’na ro-ro gemileri de gelecek
İzmir Ticaret Odası (İZTO), Deniz Ticaret Odası (DTO), TCDD İzmir Alsancak Liman Müdürlüğü, Ulaştırma 3. Bölge Müdürlüğü, Ege Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yöneticileri, Alsancak Limanı’na ro-ro ve ro-pax gemilerinin gelmesi konusunda görüş birliğine varırken bu konuda çalışma yapılması kararlaştırıldı.

TCDD İzmir Alsancak Limanı’na ro-ro ve ro-pax tipi gemilerin de gelebilmesi için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere İZTO'da ilgili kurumların yöneticilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Alsancak Limanı’nın Türkiye’nin en önemli konteyner ve ihracat limanı olmasının yanısıra 2004 yılından bu yana da her yıl daha fazla yolcu ağırlayan bir kruvaziyer limanı olduğuna dikkat çekti. Yolcu ve yük taşımacılığında yolcu ile TIR’ların, arabaların birlikte taşındığı ro-ro ve ro-pax tipi gemilerin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirtaş, “2000 yılında kesintiye uğrayana dek bu şekilde Libya gemileri İzmir’e geliyor ve kent ekonomisine büyük katkı sağlıyordu. Libyalılar, kentimizden beyaz eşyadan mobilyaya kadar her şeyi satın alırken arabalarını bile burada tamir ettiriyordu. Ne yazık ki hem bizden hem dışarıdan kaynaklanan nedenlerle bu seferler kesildi. Son beş altı yılda ise bu tip gemilerin Alsancak Limanı’na tekrar gelmesi için yerli ve yabancı şirketlerden pek çok talep geliyordu.” dedi.

‘İZMİR'DEN DEDEAĞAÇ, SELANİK, PİRE, VOLOS VE LİBYA’YA RO-RO HATLARI AÇILABİLİR’

İzmir’in, konumu gereği Güney Ege, Kuzey Ege, Adriyatik ve Doğu Akdeniz yönüne giden yüklerin lojistik olarak rahatlıkla aktarılıp taşınabileceği bir liman şehri olduğunun bütün bölgede kabul edildiğini hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu nedenle çeşitli ülkelerden armatörler İzmir-Selanik, İzmir–Pire, İzmir-Dedeağaç, İzmir-Volos ve İzmir-Libya gibi taşımacılık açısından önem taşıyan hatların açılmasını istiyor.” Demirtaş, şu anda ro-ro ve ro-pax gemilerin operasyonlarını yapabileceği uygunlukta TIR giriş çıkış işlemlerinin yapılabileceği kapının Alsancak Limanı’nda açık olmadığını belirterek, böyle bir kapı açılmasının işletme faaliyetlerine de çok olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

TEKNİK EKİP ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

Demirtaş, bu talepleri ilgili kurumlara aktarmalarının ardından geçen haziran ayı başında ilgili bakanlıkların bölge müdürlükleriyle yapılan ilk toplantıda liman altyapısı ve teknik eksikliklerle operasyonun sağlıklı yapılması için önerilerin sunulduğunu ve çalışmaların başladığını söyledi. Son toplantıda ise İzmir Alsancak Limanı’nın durumunun değerlendirildiğini, ro-ro ve ro-pax gemilerinin limanda yanaşabileceği alanlar için tespit çalışması yapıldığını söyledi. Demirtaş, “Toplantıda, prensipte gemilerin kabul edilebileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Konteyner ile kruvaziyer operasyonlarının engellenmeyeceği şekilde limana yeni bir hizmet kazandırılmasına karar verildi. Toplantı sonunda, ro-ro ve ro-pax gemilerinin İzmir’de ağırlanması için toplantıya katılan kurum ve kuruluşlarca teknik bir ekip kurulması ve teknik ekibin, gemilerin yanaşacağı alanı fonksiyonel olarak düzenlemesi kararı alındı. Ekip, en kısa sürede çalışmalarına başlayacak. Bu çalışmaların ardından İzmir’e yeniden ro-ro ve ro-pax gemilerinin geleceğine inanıyorum.” diye konuştu.



Kaynak: CİHAN
Eklenme tarihi: 16.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ-AY Denizcil..
 EFE Gemi İşletmec..
 IDE Yachting
 BEREM Denizcilik
 PARİON Gözetim
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 ATLANTİS Deniz Na..
 GÜLHAN Denizcilik
 AYSA Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim