Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bedelli Askerlik çıktı, Fiyat: 18 bin TL
Uzun süredir beklenen bedelli askerlik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sürpriz açıklaması ile resmiyet kazandı. Açıklamaya göre 1 Ocak 2015 tarihinde 27 yaşını bitirmiş ve 28 yaşından gün alanlar 18.000 TL peşin ödeme yaparak Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bedellik askerlik müjdesi veren Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın getirdiği kolaylıkla biz İnşalllah bedelli askerlikle ilgili önemli adım atmaya karar verdik. Yaptığımız istişareler ve TSK'nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor.
Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Taksit yok, ödemeler Peşin !

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Grup Toplantısı'nda bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından ayrıntıları belli olmaya başladı.

Bedelli askerlik ücretinde taksit olmayacağı öğrenildi. Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar bedelli askerlikten yararlanacak. Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL.

Bu uygulama ile bedelli askerlik düzenlemesinden 611.880 kişi yararlanabilecek. Taksit olmayacak. Uygulamadan yararlanacakların askerlik yapması öngörülmüyor. Bedelli uygulamasının yasalaşması konusunda kesin bir takvim yok ancak, en kısa sürede yasalaşması için çalışmalar başlatılacak.

www.gemipersoneli.com


Eklenme tarihi: 02.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASWAN Shipping
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 LOTUS Shipping
 ÇEŞME Balik Turu
 NİYANA Denizcilik
 JALE Tur
 RAYBEN Denizcilik..
 ULUSAL Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim