Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Elvan: Navlun açığımız çok büyü
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliğinin (GİSBİR) Tuzla'daki merkezinde, denizcilik alanında faaliyet gösteren 70'e yakın sivil toplum örgütü ve sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladığı toplantıda navlun açığına dikkat çekti.

Türk bayraklı gemilerin artması için çalışma başlattıklarını bildiren Elvan, navlun açığına dikkati çekti. Elvan, 'Navlun açığımız konusu son derece önemli. ve cari açığımızı oldukça etkileyen bir faktör. Araştırmalarımıza göre 8 milyar dolarlık bir navlun açığımız var. Bu konuda gerekli tedbirleri almak durumundayız' dedi. Bakanlığın denizcilik sektörünün gelişimi için gerekli yapısal reformları süratle hayata geçireceğini belirten Elvan, geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların aşılacağını kaydetti.

Bakanlığın balıkçı barınaklarını inşa ederek, teknelerini denetlediğini aktaran Elvan, 'Bunların işletilmesi konusunda yetkiler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızda. Bizim bakanlığımıza devri hususunda bir öneri geldi. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz, görüşmeler sürdürüyoruz' bilgisini verdi. Balıkçıların sertifikalandırılması konusunda gemi adamları ve balıkçı ayrımına dikkati çeken Elvan, 'Balıkçılarımızı gemi adamlarından ayırıyoruz. Onların sertifika ve sınavlarını kolaylaştırıcı mevzuat düzenlemesi de yapıyoruz' dedi.

Feribot rampalarına ilişkin talepleri de değerlendiren Elvan, şunları kaydetti: 'Deniz Ticareti Genel Müdürlüğümüz 2015 yılı yatırım bütçesinde Güney ve Kuzey Marmara'da Ro-Ro terminali planlaması için çalışmaları yaptı. Planımız, Mudanya-Bandırma arasındaki bir veya birkaç lokasyonda, Ambarlı-Marmara Ereğlisi arasındaki başka bir lokasyona karayolu bağlantısı tarafımızdan da sağlanacak şekilde Ro-Ro terminalleri yapmak. veya özel sektörce teklif edilmesi halinde olumlu değerlendirmek şeklinde olacaktır.'

'TÜRK BOĞAZLARINDA ÖLÇÜM VE İZLEME FAALİYETLERİNE BAŞLIYORUZ'

Elvan, gemi adamları için Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları (STCW) Sözleşmesi'nin gereklerinden ödün vermeden, Türkiye'deki denizcilik şartlarını gözeten bir değişikliğin yapılacağını söyledi. Elvan, tasarlanan yeni yönergenin Ocak ayının ilk haftasında yürürlüğe gireceğini bildirdi. Boğazdan geçen gemilerin emisyonuna ilişkin bir soruya ise Elvan, 'Şu anda bizim İspanya ile ortak yürüttüğümüz bir proje vardı, bunu tamamladık. Türk boğazlarında hem ölçüm hem de izleme faaliyetlerine başlıyoruz artık. 2015'ten itibaren başlıyoruz' yanıtını verdi. Gemi adamlarının yıpranma hakkına ilişkin taleplerini de değerlendiren Elvan, şunları kaydetti: 'Çalışma Bakanlığımızla benden önceki dönemlerde bu defalarca görüşülmüş. Ancak Bakanlık bu konuya sıcak bakmamış. Biz bu konuda hala görüşüyoruz, bir adım atmak istiyoruz ama uygun zaman ve zemini bekliyoruz. Bu konu aklımızdan hiç çıkmıyor. Açıkçası bununla ilgili teklifimiz de hazır. Gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yaptı, hatta bakanlıktaki bazı arkadaşlarımızın da mağduriyetleri söz konusu ama gemi adamlarımız için yıpranma konusunda şu an söz veremiyorum, onu açık yüreklilikle ifade edeyim. Doğrudan bizim yetki alanımızda değil.'

LİMANLAR İÇİN MASTER PLAN YAPILACAK

Limanlar konusunda bir master plan yapılacağını belirten Elvan, yatırımcıların doğru bilgilenmesi ve kaynakların etkili kullanımı için gerekli gayretin gösterileceğini söyledi. Gemi motoru üretimi için TÜLOMSAŞ'ın üretime kısmen başladığını ifade eden Elvan, 'Bunu daha da geliştirmemiz lazım' değerlendirmesinde bulundu.

'İSPANYOL FİRMADA DEVRETME EĞİLİMİ VAR'

Elvan, milyonlarca İstanbullunun bitmesi için gün saydığı Marmaray'ın 2. etabına ilişkin bilgileri de paylaştı. Projeyi alan İspanyol OHL firmasının projeyi ağırdan aldığını belirten Elvan, 'Biz de bakanlık olarak gerekli uyarıları yaptık, gerekli mekanizmalar işletildi. Şu aşamada firmanın bazı firmalarımızla görüşmesi devam ediyor, sanki devretme eğilimi var gibi söz konusu. Ama biz bunun takipçisiyiz' diye konuştu.



Eklenme tarihi: 26.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LAMIA Yat İşletme..
 EKSİM Denizcilik
 DEVAL A.Ş.
 FARİN Turizm
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 STATU Gemi Kirala..
 ŞAHPET Denizcilik..
 GÖCEK Yatçılık
 ONURSAN
 YAREN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim