Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
TSK’nın Hayalet Gemisi Arapları büyüledi
Türk mühendislerce inşa edilen Deniz Kuvvetleri’nin radara yakalanmayan milli teknolojik gemisi TGC Büyükada Suudi Arabistan’da büyük ilgi gördü. Hayalet Gemi olarak adlandırılan mühendislik harikası, Kuveyt ve Pakistan'a da gidecek.

Deniz Kuvvetleri’nin, milli gemi konseptinde dizayn ve inşa edilen, Ada Sınıfı Korvetlerin ikincisi TCG Büyükada (F-512), Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Arap medyasının karşısına çıktı. Hayalet gemi olarak adlandırılan TCG Büyükada, 26 Ocak-15 Nisan arasında icra ettiği görev kapsamında, körfez ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı amacıyla; Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’ne istinaden bölge ülkelerinin Deniz Kuvvetleriyle harekât ve eğitim faaliyetleri yürütecek.

Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu, Cidde Limanı’nda 3 gün konuk edilen TCG Büyükada ve mürettebatı ile yakinen ilgilendi.

Suudi basını büyük ilgi gösterdi

Cidde Basın Ataşeliğince düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Suudi medyasından çok sayıda gazeteci katıldı.

TCG Büyükada Gemisi Komutanı Binbaşı Ali Tuna Baysal, Türkiye’nin imalatı savaş gemisi Büyükada’yı tanıtmak amacıyla Cidde limanına geldiklerini söyledi. Binbaşı Baysal, Türk mühendislerince geliştirilen TCG Büyükada ileri teknolojiye ve GENESİS adlı milli komuta kontrol sistemine sahip olduğunu anlattı.

Kuveyt ve Pakistan’a gidecek

Baysal, daha sonra Kuveyt ve Pakistan ile askeri eğitim gerçekleştirecek geminin önümüzdeki dönemde askeri eğitim ve Türkiye’nin gemi inşa sanayini tanıtmak için Jubeyl limanına gideceğini belirtti.

Aden Körfezi Tezkeresi 6’ncI kez uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi’ndeki görev süresinin bir yıl uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. TSK deniz unsurlarının korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygunla mücadele amacıyla yürütülen uluslararası çabalara destek için Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması için verilen izin süresinin, 10 Şubat 2015’ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi, Genel Kurul’da görüşüldü. Görüşmelerin ardından kabul edilen Aden Körfezi Tezkeresi, daha önce 5 kez uzatılmıştı.



Kaynak: Kanalahaber
Eklenme tarihi: 04.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMAR Denizcilik
 ETA Petrol A.Ş.
 GEMEK Denizcilik ..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 A&G Denizcilik
 CENKER Denizcilik..
 INKA Crew Managem..
 BEY Denizcilik
 PASİFİK Lojistik ..
 GRUP Asm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim