Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yunan araştırma gemisi Ege’yi ısıttı
Yunanistan’ın isteğiyle geçen hafta Girit’e gelen OGS Explora adlı sismik araştırma ve kablo döşeme gemisinin Türk savaş gemisinin uyarısıyla uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

Ege denizi ve Akdeniz’de enerji arama çalışmaları nedeniyle sık sık karşı karşıya gelen Türkiye ile Yunanistan arasında geçtiğimiz hafta yeni bir gemi krizi yaşandığı ortaya çıktı. Türkiye’nin Kıbrıs’ın güneyinde ilan ettiği seyir duyurusu (NAVTEX) ardından Yunanistan adına OGS Explora adlı sismik araştırma ve kablo döşeme gemisinin Girit’e geldiği ve Türk donanmasının gönderdiği fırkateyn ile bölgeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.



Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den izin almadan Girit adasının güneyine kadar gelen İtalyan Devlet Enstitüsü OGS’ye ait sismik araştırma gemisi OGS Explora’nın, Türk savaş gemisi tarafından uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. En son 2011’de Anamur ile KKTC arasında görülen sismik geminin kablo döşeme özelliğinin de bulunduğu öğrenilirken, Ege’de karakol görevini yapan bir fırkateynin ikazı üzerine bölgeden uzaklaştığı öğrenildi. Türk fırkateyni geminin bu sularda faaliyet yapılması için Türkiye’den izin alınması gerektiğini belirtmesi üzerine OGS Explora’nın bölgeden ayrıldığı vurgulandı.

Medya yaygarası

Araştırma gemisi OGS Explora’nın bölgeden uzaklaştırılmasının Yunanistan’da büyük tepkiye neden olduğu öğrenilirken, Ethnos gazetesi “Ankara’dan yeni ve tehlikeli tahrikler, Türkiye Ege’nin yarısına sahip çıkıyor”, Kathimerini gazetesi ise “Girit’in güneyinde Türk itirazları” başlıklı haberler yayınladı.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın NATO ve Avrupa Birliği’ndeki temsilciliklerine “Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün ihlal edildiği ve uçuşların güvenliğinin tehlikeye sokulduğu” iddiasıyla Türkiye aleyhinde davranmaları istendiği de iddia edildi.

Ege’de Meis ile Girit adasının güneyine kadar olan bölgede büyük miktarda hidrokarbon olduğu iddia ediliyor. Hidrokarbondan, kimyanın pek çok sektöründe kullanılan polietilen, polistiren, sentetik, lastik ve reçine gibi maddeler elde edildiği öğrenildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İYEM Asya Denizci..
 ALABANDA Deniz Ta..
 CSM Denizcilik ve..
 İSKOMARİNE Denizc..
 MARİN Römorkör ve..
 DEDEMAN Holding A..
 AKNUR Denizcilik
 PAK Kimya
 DEEP Maritime
 GÜNEŞLİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim