Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
390 milyon dolarlık tersane Çin’le Gelibolu’dan savaşacak
Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Cevizli köyü yakınlarındaki 847 bin 430 metre karelik alana kurulacak olan ve 5 yılda 390 milyon dolarlık yatırımın planlandığı tersane inşaatının 2008’de başlayıp, 4 etapta 2012 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yeni tersanede ham petrol taşıma kapasitesine sahip büyük tonajlı gemiler, büyük tonajlı kuru yük gemisi, 150 bin metre küp kapasiteli sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankeri, konteyner gemisi, lüks ve modern yolcu gemisi, özel ve lüks tekne üretilecek. Tersanede ayrıca, yüksek teknolojiye, kapasiteye ve görünmezlik teknolojisine sahip firkateynler ile korvetler de imal edilebilecek. Şirket, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hedef planında olan ihtiyaçları ile üçüncü dünya ülkelerin savaş gemisi tasarımını ve inşaatını gerçekleştirmeyi de hedefliyor.

10 BİN KİŞİYE İŞ

Proje Yürütme Kurulu Temsilcisi Ahmet Kalkavan, Gelibolu’ya Orta Doğu’nun en büyük tersanesini kuracaklarını söyledi. Kalkavan, tersanenin 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını, yan sanayi işçileriyle birlikte 10 bin kişiye iş kapısı olacağını belirtti. Tersanenin bölgeye sağlayacağı toplam istihdamın yaklaşık 12-15 bin işçi olacağını anlatan Kalkavan, tersanenin bölgede lokomotif sektör olacağını bildirdi. Bölge piyasalarının canlanmasının devlete ayrı bir katkı sağlayacağını dile getiren Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tersane, Türkiye’deki tersanelere rakip değil, Çin, Japonya ve Kore gibi ülkelere, alternatif bir tersane olacak. Şirket olarak, milli, çevresel, tarihsel, kültürel değerlerimizi korurken, ülkemize yeni bir bakış açısıyla yeni gemi inşa sanayisini kazandırmayı hedefliyoruz. Çevrenin gelişmesi modern yerleşimin oluşturulması, seçilmiş insan gücü için gerekli kuruluşlarla eğitim programlarının hazırlanmasını ve uygulamaya konulmasını amaç edindik."

ULAŞIM VE TAŞIMA

Kalkavan, tersanenin söz konusu bölgede kurulmasındaki en önemli nedenlerden birinin de ulaşım ve taşımacılık olduğunu söyledi. Gelibolu’nun, Çanakkale Boğazı’nda yerleşik bir ilçe olması nedeniyle denizden ulaşım olanağı bulunduğunu, Ege Denizi’ne açılan bir kapı ve deniz ticaret yolu üzerinde bulunduğunu ifade eden Kalkavan, bölgenin kara yoluyla ulaşım imkanlarının mevcut olduğunu, Çanakkale’de rahatlıkla kullanılabilecek bir hava alanının yer aldığını anımsattı. Kalkavan, tersaneye çok yakın mesafede 34,5 kilovat hat ile Kumlu Limanı ve Gelibolu arasındaki 154 kilovatlık bir enerji hattının bulunduğunu söyledi. Tersanenin kendi trafo merkezi ile ana şebekeden trifaze güç alacağını belirten Kalkavan, bununla birlikte tersanenin kendi enerjisini üretebilmesi için rüzgar enerjisi çalışmalarının da yürüttüğünü ifade etti.

5 YILDA TAMAMLANACAK

AHMET Kalkavan, tersanenin Cevizli köyü yakınlarındaki şirkete ait 406 bin 365 metre karelik arazi ile, devlete ait arazi ve dolgudan elde edilecek sahayla birlikte toplam 847 bin 430 metre karelik alan üzerine kurulacağını bildirdi. Tersanede 3 adet kuru havuzla birlikte bir adet gemi asansör sisteminin yer alacağını belirten Kalkavan, tersanede 165 bin metre karelik kapalı alanın bulunacağını, rıhtım boyunun 1220 metre olacağını söyledi. Kalkavan, tersanenin maksimum kreyn kaldırma kapasitesinin 1400 ton, yıllık çelik işleme kapasitesinin 225 bin ton olacağını, her yıl 8 adet gemi inşa edilebileceğini kaydetti. Tersanenin, tamamlanması için 5 yıl içinde 390 milyon dolarlık yatırımın planlandığını, 2008-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 yılları olmak üzere 4 etapta tamamlanacağını belirtti.

Eklenme tarihi: 08.12.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİYA Yachting
 GRUP Denizcilik S..
 TUNCMETE Denizcil..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 CREWMEDITERRENIAN..
 AKUADEM Ltd Sti
 BAHRİ Tic. Ltd.
 SUNSAİL
 İSTKUM Denizcilik
 OZI Yatching
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim